Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA NELSKAMP - wątek zbiorczy: opinie, modele, zdjęcia, dyskusja

Ella

Recommended Posts

• Odpowiedzi 386
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niech będzie to dobry wybór. Dla uniknięcia problemów z importerami, dystrybutorami np. firmą Attix i sprzedażą wadliwej dachówki Nelskampa propounję zabezpieczyć się podpisaniem przez siebie określonej umowy, która ustali szczegółowo warunki ewentualnej wymiany wadliwej dachówki. Edytowane przez SNOW

Ja napiszę tak, nie czepiałbym się producenta dachówek (firmy Nelskamp) tylko polskiego sprzedawcy, który kupił od Niemców przeceniony gatunek, próbując go sprzedać jako towar pełnowartościowy I gatunku...tylko tyle i aż tyle. Wszystkim którzy chcą zakupić dachówkie tej właśnie firmy, szczerze ją polecam bo to pierwszorzędny materiał (pod warunkiem , że się trafi na ucziwego sprzedawcę )Pozdrawiam

Moi Drodzy!

Opisane wady widać z 9-10 metrów. Stoję na granicy działki i tyle mam do okapu nad garażem. Ponadto na dwóch wykuszach w bydynku mam balkony i tam wychodząc, by np. spojrzeć w niebo, obok, jak na dłoni widzę kilkanaście metrów dachu z lewej i kilkanaście metrów z prawej strony! W takiej sytuacji widać wady doskonale. To dlaczego mam dokonywać oceny wyglądu tej dachówki jedynie z 20 metrów od budynku. Wychodząc na balkon klient powinien ciemną wstążką zawiązywać oczy - przez 30 lat? Ktoś kiedyś pisał na stronach Muratora o wadach innej dachówki, chyba o Creatonie? Napisał, cytuję: Powinni mieć hasło reklamowe: Wygląda dobrze już z kilkudziesięciu metrów".

Bądźmy poważni.

POZDR.

• 1 month później...

Witam Państwa !!!

Zachęcam wszystkich Państwa do zakupu "wspaniałych i pięknych" dachówek w firmie ATTIX. "Szaloną przyjemność" kupić dachówki NELSKAMP R13S miałem gdy firma ta prowadziła działalność w Kaliszu. Są to dachówki, których zdjęcia możecie Państwo oglądać na tym portalu, pod założonym tematem Dachówki Nelskamp - Ostrożnie! Mój przypadek. Można je znaleźć także na FACEBOOKU.

Jeżeli ktoś z Państwa realizując swoją budowę chciałby zablokować ją na 3 m-ce, to bardzo polecam usługi tej firmy !!!

Otóż firma ta może sprzedać Państwu produkt (taki jak opisywany) jako PIERWSZY GATUNEK. Natomiast wady takiego PIERWSZEGO GATUNKU widać będzie z 10 metrów od połaci dachu.

http://www.forumbudowlane.pl/vt/28370/0/dachowki-nelskamp-ostroznie-moj-przypadek

• 4 weeks później...
Witam, gdzie w województwie małopolskim, świętokrzyskim bądź śląskim można kupić dachówkę firmy NELSKAMP? Interesuje mnie dachówka F10 Czarna Angoba. W województwie małopolskim kojarzę tylko jedną firmę z Mogilan k/ Krakowa. Pozdrawiam

W województwie śląskim w firmie Bauerdach - Wodzisław Śląski ul. Bogumińska

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
W małopolsce znam skład budowlany w Mogilanach. Co prawda w tym roku chyba już nie handlują Nibrą ale w przyszłym roku kto wie. Ja kupiłem Nibrę (co prawda inną dachówkę) w firmie Bauer Dach w Wodzisławiu Śląskim. W sumie to taniej wyszło z transportem do małopolski niż to co oferowali w Mogilanach.

• 1 month później...
  • 1 month później...