mack 13.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 już byłem zdecydowany na Braasa celtycką i obejrzałem Nelskampa Frankfurcką - oryginalnie nazywa się Finkerberger (wersja wykończenia SG) - jest gładszy, wysokość zamka większa a więc szczelniejszy i mam problem ale chyba się na niego (Nelskampa) zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 13.09.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Gregor, ja mam Nelskampa, faktycznie dopiero ta dachówka zapewniła mi kolor jaką chciałam , a inni mieli tylko za 30% dopłatą, czyli szary łupek. Jakośc jest bardzo dobra, bo dachówka produkowana jest pod Berlinem, a więc jest twarda, nie kruszy się, jest gładka, mało porowata, po przelamaniu widać ze jest barwiona w masie, dekarze bardzo ją chwalili. W Polsce nie mają swojego przedstawiciela ani fabryki, nieliczne hurtownie mają podpisane umowy bezposrednio z tą fabryką w Berlinie i stamtąd te dachówki przyjeżdzaja do Polski. W Warszawie napewno ktos je sprzedaje, poszukaj w necie, popytaj ludzi. W Łodzi ejst jedna hurtownia, która zamawia Nelskampa, przyjmuja tez zwroty, jak zamówisz za duzo (znalazłam namiar w necie). Cena moim zdaniem bardzo dobra -pomiędzy Braasem a Euronitem. W Łodzi i okolicach jest w sumie mzoe kilkadziesiat dachów w tej dachówce, z czego tylko 5 w szarym łupku, jak sie dowiedziałam, wiec jest to dachówka niszowa, ale warto jej poszukać. właśnie w Plus Dachu robie wycenę Nelskampa - czy moższesz podać na Priv adres żeby zobaczyć jak wygląda w realu taki dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 29.03.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Nelskamp Nibra DS5 na moim dachu. http://www.yds.pl/Murator/_9157929.jpg http://www.yds.pl/Murator/_9157930.jpg http://www.yds.pl/Murator/_9157931.jpg http://www.yds.pl/Murator/_9157932.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 29.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Mam Nielskampa - cena przyzwoita, ładny, ceramiczn. Generalnie OKAY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.03.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Yanek bardzo łądnie wygląda Twój DACH!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 29.03.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 W zeszłym sezonie prasnęliśmy dwa dachy z Nibry DS 5 ( 6 szt/m2 połaci ) w kolorze kasztan. Wygląda bardzo efektownie, szybko się kładzie, dokładna w wymiarach, prosta, gładka ( przynajmniej w kolorze - angobie - kasztan ). A co ciekawiej po przeliczeniu wychodzi podobnie do kaszaniastego Robena w miedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 30.03.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Aga - Żona Facia - dzięki - też mi się podoba. Już niedługo robię garaż-warsztat za domem i też zaopatrzę w tą dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 30.03.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam, też miałem chrapkę na Nelskampa.W Biskupicach (Przedstawiciel Wielkopolski na Polskę)byłem ze trzy razy, fakt, że oferują ceramiczną w cenie cementowej ale: - w tej cenie masz dwa, trzy kolory które mi osobiście nie odpowiadały, - porównaj koszt akcesoriów - one już nie są w takiej cenie jak akcesoria do dach. cement. - powierzchnia samej dachówki jest dwa, trzy razy większa ( nie pamiętam wymiarów) od standardowej więc przy mocno skomplikowanym dachu powoduje to duże ubytki podczas przycinania.- Nelskampa sciągają z Niemiec i nie zawsze na stanie mają wszystkie akcesoria, gdy nagle czegoś zabraknie trzeba czekać na nast. transport który dociera dopiero wraz z większym zamówieniem . Oczywiście absolutnie nie zniechęcam ale opisuję co mnie odwiodło od decyzji zakupu Nelskampa .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 03.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Właśnie z Biskupic brałem swoją dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 03.04.2006 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Zgadzam się jednak, że przy bardzo skomplikowanym dachu jest co kroić - ale przy moim dwuspadowym - no problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula i Sławek 03.04.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 A ja mam pytanko jak współpracuje/współpracowało Ci się z firmą "Bramy i drzwi"? Polecasz ich usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 03.04.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 Wybierając dachówkę ,oglądałem i Nelskamp betonowy i wielkoformatową Nibrę. Beton wyglądał tragicznie,tak nierównej powierzchni jeszcze nie widziałem. Natomiast Nibrę odradzali mi wszyscy sprzedawcy(!) a i mnie dziwiła bardzo krótka gwarancja. My też porównywaliśmy tą dachówkę z innymi i muszę niestety potwierdzić: Nelskamp prezentował się najgorzej jeśli chodzi o jakość wykonania. Poza tym nie podobał nam się jej kształt i kolor. No ale to już sprawa gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 06.04.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 A ja mam pytanko jak współpracuje/współpracowało Ci się z firmą "Bramy i drzwi"? Polecasz ich usługi? Bardzo dobrze mi się współpracuje. Bramę i drzwi frontowe zamówiłem 7 miesięcy temu i przez ten cały czas mam ich zastępcze (za 100zł montują Ci ich zastępcze drzwi i czekasz na dogodną chwilę na montaż docelowych). Co do ceny to są otwarci na negocjacje. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 06.04.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Wybierając dachówkę ,oglądałem i Nelskamp betonowy i wielkoformatową Nibrę. Beton wyglądał tragicznie,tak nierównej powierzchni jeszcze nie widziałem. Natomiast Nibrę odradzali mi wszyscy sprzedawcy(!) a i mnie dziwiła bardzo krótka gwarancja. My też porównywaliśmy tą dachówkę z innymi i muszę niestety potwierdzić: Nelskamp prezentował się najgorzej jeśli chodzi o jakość wykonania. Poza tym nie podobał nam się jej kształt i kolor. No ale to już sprawa gustu. No to ja chyba mam dachówki z jakiegoś pierwszego sortu bo na jakość wykonania nie mogę narzekać. Jeden minus - nie jest barwiona w masie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 07.05.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Kto z Was ma dachówkę ceramiczna Nelskamp typ DS5? Pora żebym się zdecydowała na jakąś dachówkę. Nie wiem tylko jak będzie wyglądała taka duża dachówka w małym domku? Poza tym nie wiem czy jest ona rzeczywiście lepsza od np. Braasa? Może napisze ktoś, kto ma taką dachówkę? Może macie zdjęcia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 07.05.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Coś o nelskampie znajdziesz tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=52432&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 07.05.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Dzięki! Może jedank zdecyduje się na nią? Tylko cena mnie trochę powala.... W sumie nie jest taka tania, no ale dach będzie na całe życie (mam nadzieję!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzai 08.05.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ja też interesowałem się ta dachówką. Cena u mnie nie była taka zła - wychodziło gdzieś ok 30 zł az m2. Jedyna przyczyna dzięki której jej nie wybrałem to wielkość - nie byłem przekonany czy ładnie będzie wyglądać na moim dachu czterospadowym. Musisz zobaczyć inne dachy pokryte tą dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 22.05.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Mam bardzo podobny dom i niemal identyczny dach - projekt LMP-60 pracowni Lipińscy. Zastanawiam się także nad tš dachówkš. Powiedz Yanek jaki to jest kolor i ile cię ten dach kosztował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 23.05.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mam bardzo podobny dom i niemal identyczny dach - projekt LMP-60 pracowni Lipińscy. Zastanawiam się także nad tš dachówkš. Powiedz Yanek jaki to jest kolor i ile cię ten dach kosztował. Pozdrawiam To jest kolor "altschwarz engobiert". W polsce mówiš na niš "ciemny grafit". Wyjciowš cenš za tš dachówkę jest chyba 30zł za metr. Nie mogę dokładnie powiedzieć ile mnie kosztowała ta dachówka bo mam zupełnie inny układ ze sprzedawcš - kumpel jeszcze z podstawówki. Znam go bardzo dobrze więc serdecznie polecam. Jedno Co Ci powiem to, że w E.D.Bau przebijajš KAŻDĽ cenę. Nie wierzysz? To przygotuj jakš najtańszš wycenę Twojego dachu na dachówkę ceramicznš i jed do nich. Proponuję Ci jeszcze wydrukować zdjęcie mojego domu z tego wštku i pokaż im kto Ci polecał. Namiar: "E.D.Bau" Arkadiusz Kucharczyk i Marek Wolny S.C. Biskupice k/Poznania tel. 061 8155 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts