agnieszkakusi 08.11.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 ja tez chętnie obejrzę zdjęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.11.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 kurcze,w Toruniu nikt tą dachówką nie handluje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 08.11.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 kurcze,w Toruniu nikt tą dachówką nie handluje... Na pewno w Warszawie i w Poznaniu,choć to już nie najbliżej do Ciebie. POzdrawiam piękne miasto Toruń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.11.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 dzięki, znalazłam hurtownię. Facet dosyć dziwnie zareagował:"dlaczego Nelskamp? przeciez jest tyle lepszych i ładniejszych dachówek w tej cenie. Ale oczywiście mozemy Pani sprzedać. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 08.11.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 dzięki, znalazłam hurtownię. Facet dosyć dziwnie zareagował:"dlaczego Nelskamp? przeciez jest tyle lepszych i ładniejszych dachówek w tej cenie. Ale oczywiście mozemy Pani sprzedać. " Nibra G10 jest dość wyjątkowa - to całkiem płaska dachówka, bez żadnych fal. Z tego co wiem są trzy takie dachówki ceramiczne na polskim rynku: Creaton Domino, G10 Nelskampa oraz jakaś francuska - nie pamietam nazwy, dostępna w Warszawie. Więc coś facet kręci.. z betonowych jest jeszcze Tegalit Braasa. Pozdrowienia! Potzrebuję pilnie zobaczyć dach z Nibrą G10! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 08.11.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Podejrzewam,ze G10 nie zobaczysz u nas na dachu.Jest jeszcze Terra Piatta teraz "chodzi" pod Euronitem a od stycznia pod Creatonem, bardzo ciekawa dachówka ceramiczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 09.11.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Kacperski, dzięki!Tak, z G10 jest niejaki problem! Zdobyłam zdjęcia z Niemiec. Wygląda ładnie. Mam tylko cały czas wątpliwości co do koloru - ten ich "łupek" coś mocno wpada w brąz, i nijak się ma do łupka creatonowego. Terra Piatta - bardzo ładna - do zobaczenia na wystawce w Krakowie, na dachu podobno na Śląsku dużo, i jakiś dach w Zakopanym przy dworcu PkP. Tam jest antracyt. I to jest ich odmiana łupka, bo szary podobno jest betonowy taki. Ale - nie przyjmują zamówień do końca roku w związku z sytuacją "przejściową" między Euronitem a Creatonem. Ja zwariuję - niedługo napiszę doktorat z występowania dachówek płaskich na obszarze Polski, a mój dach łysy jak był tak jest! zdjęcia wkleję do mojego dziennika, bo teraz mi fotosik fika! Pozdrawiam płaskodachówkowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 09.11.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Podajcie kontakt na przedstawiciela Nelskampa w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 09.11.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Podajcie kontakt na przedstawiciela Nelskampa w Poznaniu? mam tylko na małopolskę: 012 270 87 36 ja wyslałam email (można po polsku) z prośbą o kontakt ze strony www nelskampa (http://www.nelscamp.de) i oddzwonili z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 09.11.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Nelskamp nie ma przedstawicieli, ma tylko hurtownie,które importują tę dachówkę,jest taka hurtownia we Wrocławiu .Adres i telefon na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ratkovitz 09.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Niniejszym dołaczam do nieformalnego klubu płaskochachówkowców... jk69 Francuska firma o której piszesz to Imerys, producent najpiękniejszej dachówki na świecie (HP10 - link poniżej). http://www.zamarat.iq.pl/imerys/realizacje/hp10r.html Jutro jadę na tournee po Wieliczce, żeby zobaczyć ją na żywo (przy okazjizobaczę Tegalita). Jeśli zrobię jakieś zdjęcia - wyślę Ci na priva (wraz z opisem dojazdu). pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 09.11.2006 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 o matko! A ja miałam jutro zamawiać Nelscampa, a tu nagle okazuje się, że w Wieliczce można zobaczyć Imerys HP-10! Proszę szybko o informację gdzie oraz dlaczego ona jest najpiękniejsza???? Ze zdjęć wynika, że jest dość podobna do Nibry G-10. A co tam, zobaczę sobie jutro też Terra Piattę w hurtowni na Wielickiej.Czy ja kiedyś kupię jakąś dachówkę????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 15.12.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 WitamProszę o opinie na temat dachówki ceramicznej nelskampH10 czarna angoba szlachetnaCzy cena 6,67zł za dachówkę ( na metr wchodzi 10 dachówek) jest ceną "przyzwoitą" za tą firmęz pozdrowieniamiI Wesołych ŚwiątJarek Ps. chętnie bym się dowiedziałCo sądzicie o firmie Nelskamp??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 15.12.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Nie wiem skąd jesteś ale u mnie cena cennikowa tej dachówki to 59,74/m2 brutto 22% do tego dają upusty rzędu 10-12% przy 200m2 dachu i zakupie dachówek specjalnych. http://tadej.pl/cenniki.htmlfajna firma, może nie są duzi ale wiele da się z nimi załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.06.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 ??? Dlaczego od tak dawna nikt nie pisze w tym wątku? Też poproszę o namiary na hurtownię z francuską dachówką w Wieliczce i dziękuję jednocześnie za podanie przedstawiciela Nelskampa na Małopolskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 06.06.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 To ja coś napiszę, albowiem Nelscampa zakupiłam i położyłam na dachu. http://images20.fotosik.pl/119/17852b86b2864f62.jpg http://images21.fotosik.pl/69/094744ee6b368d5a.jpg Wrażenia: - wykonawca chwalił, że b.dobrej jakości, że wytrzymałe, z dobrego materiału, - szybko się je układa, bo są dość duże - moim zdaniem nie są tak gładkie jak Domino Creatona, - były jakieś problemy z dostawami z Niemiec, tzn. nie przysłali wszystkich dachówek "na raz" - na tzw. boczki (na połowę zamówionych boczków) musieliśmy (ja i Ratkowitz) czekać (tydzień lub dwa), - gąsiory są b. zadziorne - ja bym wolała by linia tworzona przez nie była mniej "poszarpana' - ale z drugiej strony to urozmaica monotonny rytm dachu - kolor jest piękny (szary, wpadający w odcień niebieskości, jakby metaliczny - jest jaśniejszy od łupka Creatona!) ale nie zupełnie jednolity - tzn. przy pewnym świetle na dachu widać zróżnicowanie odcieni - być może wynika to również z jakiś niedoskonałości ułożenia - przy płaskiej dachówce lekka zmiana kątu nachylenia powoduje, ze dachówka jest w tym miejscu już inaczej oświetlona. Mi ten melanż kolorystyczny się podoba - przy czym występuję tylko przy określonym nasłonecznieniu, - dach robi wrażenie, właściwie wszyscy oglądacze (z baaaaardzo różnych "parafi" ) mówią sami z siebie - o, jaka ładna dachówka. Być może dlatego, że rzadko takie dachy sie u nas spotyka. - prawdą jest, że na zamówione dachówki do wentylacji kanalizacji czekam i czekam ..... Ja jestem z Nelscampa b.zadowolona. Pozdrawiam, [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 10.06.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Witam!Wielka prośba do jk69 i yanek o podanie nazw kolorów Waszych dachówek z katalogu Nelskamp'a (altschwarz engobiert??? - nie mogę znaleźć odpowiednika).Z góry dziękuję.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 10.06.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Nelskamp jest tańszy od Braasa, a znacznie lepiej wykończony Teraz czekam na próbki Antyk i Kolory jesieni. Oba wzory są cieniowane i muszę zobaczyć kolory na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 11.06.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam! Wielka prośba do jk69 i yanek o podanie nazw kolorów Waszych dachówek z katalogu Nelskamp'a (altschwarz engobiert??? - nie mogę znaleźć odpowiednika). Z góry dziękuję. Pozdrawiam! dark grey engobed czyli ciemno szary - tak się nazywał w Katalogu po angielsku naturlich On jest całkiem mat bez połysku żadnego. Przy czym on nie jest wcale tak ciemny - raczej szary. POzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob_PB 11.06.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 jk69 gratuluję wyboru!! wydaje mi się, że widziałem Twój dom lub bardzo podobny - Kraków Bronowice- jeśli to ten, to na żywo dachówka wygląda jeszcze lepiej. Też jestem zwolennikiem płaskiej - chciałbym taką zastosować u mnie.(dom się projektuje a ja zaczynam zgłębiać tajniki budownictwa). Zastanawiam się jeszcze na dachówką włókno-cementową z Euronitu - fajnie wygląda w połączeniu z elewacją z tego samego materiału. Niestety są ograniczenia - np. koszty Czy ktoś z forumowiczów porównywał ceny dachówek, nazwę je, standardowych z dachówkami płaskimi (ciągle bardzo mały wybór) oraz dachówkami włókno-cementowymi (Euronit)? chodzi mi o całkowity koszt m2 uwzględniający różne (jeśli takie jest wymagane) konstrukcje więźby dachowej. dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts