jk69 12.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Bob PB, dzięki, ale bronowice to nie ja . Nie ma innych wymagań technicznych względem wieźby "dla" dachówek płaskich czy "falistych" o ile oczywiście są ceramiczne lub cementowe. Rozstaw elementów wieźby zależy oczywiście od wielkości dachówki - i tu cena wieźby (materiał) będzie się trochę zmieniać w zależności czy dachówka jest mała czy duża - ale nie - czy płaska czy nie-płaska. A tego euronitu nie znam, więc nie wiem czy on jest np. lżejszy od ceramicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgonit 15.07.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 WitamNoszę sie z zamiarem zakupu tego typu dachówki . Być może ktoś już ma położoną tego typu dachóweczkę - prosze o opinię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 11.08.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A co sądzicie o dachówkach betonowych Nelskampa - konkretnie chodzi mi o modele klasy Long Life? Ponoć mają warstwę mikrobetonu na wierzchu i są prawie tak gładkie jak ceramiczne? Jak jest z ich nasiąkliwością? Cały czas byłem za ceramiką, pojechałem do jednej hurtowni i sprzedawca zasiał wiele fermentu w mojej głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jj 12.08.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Nelskamp teoretycznie ma bardzo duży wybór dachówek tylko, że w Warszawie praktycznie nie można ich zobaczyć. Największa hurtownia z dachówkami Nelskampa w okolicach Warszawy jest..............w Łodzi. Dlatego dałam sobie z nimi spokój. W rezultacie kupiłam w zeszłym roku Von Mullera. Akurat Wykupił go Wienerberger i jego produkty zaczęły być sprzedawane pod szyldem Koramic zdecydowanie taniej niż do tej pory i w dodatku w ramach akcji promocyjnych.jj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 12.08.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 No a my mamy jeden punkt całkiem niedaleko - no i mocno się nad nimi zastanawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 12.08.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Nelskamp teoretycznie ma bardzo duży wybór dachówek tylko, że w Warszawie praktycznie nie można ich zobaczyć. Największa hurtownia z dachówkami Nelskampa w okolicach Warszawy jest..............w Łodzi. Dlatego dałam sobie z nimi spokój. W rezultacie kupiłam w zeszłym roku Von Mullera. Akurat Wykupił go Wienerberger i jego produkty zaczęły być sprzedawane pod szyldem Koramic zdecydowanie taniej niż do tej pory i w dodatku w ramach akcji promocyjnych. jj Faktycznie masz rację tyle że jakość Von Muller by Wienerberger jest równie promocyjna co ich cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaja3 14.08.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dziś własnie zakupiłam Nelskampa na swój dach. Długo się zastanawialiśmy i ostatecznie padło na Nibre DS 5, dachówka wielkoformatowa, kolor czerwona angoba, a raczej miedziana...Trochę się boję jak taka wielka dachówka będzie wyglądać na naszym dachu, ale jeżdziliśmy po okolicy oglądać dachy z tą własnie dachówką i jej rozmiar nie rzucał się tak bardzo w oczy, wiec mam nadzieję, że u nas też będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 14.08.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dziś własnie zakupiłam Nelskampa na swój dach. Długo się zastanawialiśmy i ostatecznie padło na Nibre DS 5, dachówka wielkoformatowa, kolor czerwona angoba, a raczej miedziana...Trochę się boję jak taka wielka dachówka będzie wyglądać na naszym dachu, ale jeżdziliśmy po okolicy oglądać dachy z tą własnie dachówką i jej rozmiar nie rzucał się tak bardzo w oczy, wiec mam nadzieję, że u nas też będzie ok. Oglądałam ich stronę i dachówki są ładne, szczególnie Nibra G10. Jaka była cena twojej dachówki i jaki był u ciebie okres oczekiwania. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 14.08.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Przy Ds 5 pilnujcie dokładności wykonania dachu , bo jak nie to może się to zemścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 14.08.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Przy Ds 5 pilnujcie dokładności wykonania dachu , bo jak nie to może się to zemścić Znasz jakieś sekrety tych dachówek? Napisz coś więcej. Co powiesz na temat Niba G10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 14.08.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Bardzo fajna dachóweczka podobna do Creaton Domino , i chyba od niej tańsza , napewno wyrób bardzo dobrej klasy warty swojej ceny. Są płaskie i ryflowane , zwykłe , angoby i glazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 14.08.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Bardzo fajna dachóweczka podobna do Creaton Domino , i chyba od niej tańsza , napewno wyrób bardzo dobrej klasy warty swojej ceny. Są płaskie i ryflowane , zwykłe , angoby i glazury Dzięki za info. A ile w takim razie ona kosztuje, chociaż tak orientacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 14.08.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie wiem niestety Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 14.08.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie wiem niestety Pozdrawiam Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravi8 15.08.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Proszę bardzo Tu: http://tadej.pl/pliki/G10.pdf znajdują się aktualne ceny tej dachówki w firmie TADEJ. Na stronie tej firmy są również cenniki innych dachówek Nelskampa. Zastanawiam się również nad dachówką Nelskamp ale DS5... Oprócz tego w myślę nad Robenem średzka falista plus oraz dachówka WITA z CERABUDu w Krotoszynie... Na razie jestem na etapie murowania ścian ale powoli trzeba się zastanawiać co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Drogi ten Tadej. Szukając cennika dachówek Nelskamp, znalazłam Nibrę w sklepie internetowym, gdzie jest dużo tańsza http://www.remontspj.pl/sklep/produkt_,12,0_3,nelskamp_nibra_f10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 15.08.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 nia Tadej drogi , tylko dwa zupełnie różne produkty porównujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.08.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 nia Tadej drogi , tylko dwa zupełnie różne produkty porównujesz Też Nibra, choć inny rodzaj, ale... u Tadeja i tak jest drożej o kilka zł na sztuce: http://www.tadej.pl/pliki/F10.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 9 15.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Przy Ds 5 pilnujcie dokładności wykonania dachu , bo jak nie to może się to zemścić Znasz jakieś sekrety tych dachówek? Napisz coś więcej. Co powiesz na temat Niba G10? Czesc. Pod wpływem tej dyskusji prawie zdecydowałem sie zrezygnowac z przereklamowanego według mnie Creatona Domino na korzysc NIbr G10. Zobaczyłem kilka dachów i powiem ze wyglądają nawet lepiej niz Creaton Domino. Kupiłem sobie jedną sztukę aby popatrzyc przez weekend i. ..... zaczęły sie schody. W czasie odkurzania żona potrąciła ją i przewróciła sie lekko na parkiet. W efekcie przewrócenia rozsypała sie na strzepy..... Pomyślałem sobie iż na dachu beda panowac jeszcze trudniejsze warunki i od razu pojawiły sie obawy czy np. grad nie rozwali mi dachu... Czy macie podobne doświadczenia? Co sądzicie o trwałosci Nibry Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaja3 16.08.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Jak zaczęliśmy się rozglądać za dachówką na nasz dach w ogóle ine maiałam pojęcia o istnieniu takiej firmy jak Nelskamp. Pan w hurtowni uświadomił nas, że Nelskamp, to światowy lider w dachówkach tyle że mało znany na nsaszym rynku. Podobno o wiele więcej sprzedają swoich dachówek na Ukrainę niz do nas. W kazdym razie w hurtowniach, gdzie pytaliśmy o Nelskampa wszyscy nam mowili, że w tej chwili na naszym rynku Creaton i Nelskamp mają najlepsze wyroby i ze dachówki z tych dwóch firm są porównywalne, jesli chodzi o jakość. Pytaliśmy się też znajomego dekarza o opinie i bardzo chwalił Nelskampa. Zdecydowaliśmy się na Nibre DS 5 (przez prawie 2 miesiące przymierzaliśmy się do tych dachówek, bo jak już padło w końcu na Nelskampa, to sie pokłóciliśmy z mężem najpierw o kolor, potem o format, a jeszcze zrobiliśmy kilka wycieczek po drodze, żeby obejrzec dachy z ta dachówką w naszej okolicy i pogadać z właścicielami. Wszyscy chwalili Nelskampa i Nibre ds 5) z tego względu, że jak już powiedzieliśmy panu w hurtowni, że ją bierzemy, to przywieźli nam ją na drugi dzień. Za dachówke na nasz dach razem ze wszystkimi koniecznymi akcesoriami zapłaciliśmy w sumie 22 tys., czyli 1 m naszego dachu kosztuje ok. 80 zł bez robocizny oczywiście. W pewnym momencie zastanawialiśmy sie tez nad dachówką srednioformatową (symbolu nie pamietam) i nie była ona nawet dużo droższa, bo cały koszty wyniósł 24 tys., ale trzeba na nia czekac do końca wrzesnia. Mieliśmy tez wycene z Creatona na dachówke Kera Pfane i nie dość, że wychodziło drożej od Nelskampa o jakieś 5-6 tys., to tez trzeba było czekać jakieś 3-4 tyg. na dostawe. A tak mamy juz naszego Nelskampa u nas na budowie i w poniedziałek zaczynamy więźbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts