woland1980 23.10.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam, Proszę o poradę. Rejon Energetyczny ( a w zasadzie jego podwykonawca) chce poprowadzić kablowo (podziemnie) prąd do działki sąsiada. Obie nasze działki leżą wzdłuż drogi gminnej, ale z jakiś powodów w pewnym miejscu RE chce wciąć się w moją działkę na głębokosć 3 metrów. kabel wypadł by w miejscu mojejgo ogrodzenia i bramy wjazdowej - dodatkowo wszędzie tam mam las. Chcą bym Notarialnie pozwolił na to. Co mogę przegrać jeśli się zgodzę? Nie chcę być też świnią dla sąsiada i niewyrazać zgody od tak.Na pytanie "czemu nie po całości drogą gminną?", odpowiedzieli że gmina projektuje w niej kanalizację i mogą nie wydać zgody na położenie kabla. Pozdrawiam proszę o jakieś info itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 23.10.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 a masz podłączony juz prąd??oprócz niechęci sąsiada, mogą potem robić dziwne problemy przy podłączeniu ciebie.przedstaw im swoje racje (te z bramą, lasem itp.). To że "być może" gmina nie wyrazi zgody, to nie jest raczej dobry powód by swoimi planami zmieniali Twoje plany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 24.10.2007 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dokładnie, podzielam te wątpliwości i podzieliłem się nimi z wykonawcą. Pytanie co dalej, co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts