Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt MODRZEWIOWY pracownia DOMEK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja tez tego nie buduje - ale bardzo mi sie te projekty podobaja.

Moj projekt jest bardzo podobny (niestety pracownia nie wa www jeszcze :()

- uwazam ze stosunkowo mala przestrzen jest optymalnie wykorzystana .

Moj projekt ma troche wieksza kuchnie i inny uklad schodow - dzieki czemu pod schodami jest mala spizarnia .

Namiary na projekt dostalam na forum od Toomas'a - za co jeszcze raz bardzo dzieki Toomas :)

Modrzewiowy rozwazalam . ale uklad pomiszczen nie pasuje do stron swiata na mojej dzialce.

pozdrawiam

Zoska

• 10 months później...
  • 1 month później...

ja buduje swierkowy (murowany).

troche zmian bylo koniecznych. Wg adaptujacego, kierownika oraz szefa ekipy nie byl doskonaly w opacowaniu. Chyba jest to efekt tego, ze architekt specjalizuje sie w kanadyjczykach i ten projekt pierwotnie byl zaprojektowany jako drewniany.

ale ogolnie domek jest sliczny :)

• 2 months później...

Witam ! Wybraliśmy z mężem taki projekcik.Chcemy w nim zamieszkać my i po adaptacji połowy podwójnego garażu i pomiesczenia nad garażem moja mama ( pokój, kuchnia,łazienka i ewent. mlutka sypialenka z osobnym wejściem).

Co myslicie o projekcie ? jakies uwagi co do samej bryły, rozmiesczenia pomieszczeń, funkcjonalności, planowanej adaptacji i oczywiście kosztów budowy ?

Nie ukrywam, że środki mamy ogarniczone ?

http://www.domek.net.pl/mur_modrzewiowy_z_wykuszem/mur_modrzewiowy_front.htm

Przeptraszam za nieaktywny link - nawet nie zwróciłam na to uwagi.

ave !

ograniczone środki to nic innego jak pewna załozona kwota, której nie możemy przekroczyc a więc przy wyborze projektu musimy rozpatrywac domki także pod względem ekonomiczności budowy i prostych, nieskomplikowanych rozwiązań ( np. dwuspadowy dach - podobno tańszy od kopertowego czy brak balkonów, wykoszy itp.)

Prosze o uwagi, wady i wszelkie rady ?

Czy ktos budował/buduje ?

Jakie szacowane koszty trzeba mieć minimum na taki domek w średnim standardzie ?

Monka !

A co myslisz o tym projekcie ?

Podoba mi się :) kiedyś myślałam o Modrzewiowym tylko w innej wersji.

Nie wiem tylko czy da radę wykroić jakieś sensowne, niezależne mieszkanko dla Twojej Mamy.

A może taki domek by ci sie spodobał, też jest prosty i bez udziwnień przez co tańszy w budowie. Ma już wydzielone osobne mieszkanko więc nie trzeba główkować za wiele. Nie wiem tylko czy spełania twoje wymagania i potrzeby. Oto on: http://www.domdlaciebie.com.pl/CM/content.php/default/default?akcja=szczegoly&id_domku=34