Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachy-jesień 2007

Frantz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Generalnie jest rozbój w biały dzień. teraz szczególnie, bo dachowcy wiedzą, że mamy nóż na gardle. Ja na umówionąna wrzesień ekipę czekam do dziś.

Materiał moknie na placu, a oni ignorują nasz wysiłek i obiecują nowe terminy.

Nierównowaga popyt podaż w usługach budowlanych spowodowała ignorancję, totalne olewanie potencjanego klienta. Nie zależy im, bo i tak mają kupę roboty.

Jakość odgrywa niestaty drugorzędną rolę. Bo jak to mówią :trzeba cieszyc się, że jest ekipa". Że w ogóle przyjdzie do pracy.

Patologia.

Witam,

Jestem na etapie poszukiwania nowej ekipy dekarskiej ;-) poprzednia dzień przed rozpoczęciem prac przysyłając smsa zrezygnowała :x Nie powiem, żeby mnie to ucieszyło szczególnie, że w tym samym dniu (razem z dachowcami) mieli wchodzić fachowcy od wentylacji. Generalnie ceny położenia dachówki są od 30 za metr kwadratowy do 50 pl. Oczywiście plus materiał ;-)

Nie tylko Kraków zwariował, Lublin również!! Ja za połozenie dachówki mam zapłacic 75zł/m2, w cenie robota ciesli i dekarzy,pow dachu 250m2 takze wyniesie mnie to jakies 18 tys plus wiezba 10 tys i plus materiał-dachówka. Moze to nie najnizsza cena ale fachowiec dobry w naszej okolicy i rozchwytywany,widziałam dachówke połozoną byle jak,krzywizny w koszach,ble... Postanowilismy zapłacic nieco wiecej ale mieć zrobione wzorowo!!! Jak bedzie-zobaczymy???

• 2 weeks później...

A u mnie - wprawdzie remont, ale wyszło ok. 5 tys. (deski, płyta OSB, kantówka, gwoździe, wkręty, papa) za materiały i 12 tys. za robociznę, która wyglądała tak:

zdjęcie blachy

zerwanie kruszącej się bardzo grubej warstwy papy (dom ma ponad 100 lat)

wymiana zużytych desek

położenie płyty OSB na całość

na to papa

wyciągnięcie połaci dachowej, bo będzie ocieplenie

no i wyprostowanie kalenicy

dach 220 m2.