Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jestem w kropce

zumurud

Recommended Posts

Naprawdę nie wiem co robić! Mam z mężem działkę i mieszkanie. Problem z działką jest taki, że należałoby na niej budować bliźnak i to trzy pozimowy, bo piwnica mi nie potrzebna, a sąsiad ma wysoką - prawie dwa metry. Od rodziców dostajemy 100 tys, powierzchnia byłaby około 210 mkw. Za to wybudujemy raczej guzik, od początku trzeba by wziąć kredyt. Tak więc kredyt i wieża, a dodatkowo przylepieni do przepięknej socrealistycznej kostki. I nie ma kanalizacji - uroki Wawra. Alternatywa to kupno działki za miastem - znaleźliśmy śliczną - na to by poszły te 100 tys,w pełni uzbrojoną , z drzewami, a działkę w Wawrze należałoby sprzedać i wepchnąć w domek - parterowy rzecz jasna, ewentualne poddasze dla dzieciaków... Dojazd do Warszawy nie stanowi problemu, bo pociąg jedzie do centrum tyle ile autobus z Wawra w sprzyjających okolicznościach - rano nigdy nie jechałam. Tyle że mąż widzi sprawę jednoznacznie - tej naszej nikt nie kupi i zostaniemy z dwoma działkami, bez kasy na budowę.A decydować należałoby się szybko bo moja upragniona działeczka szybciuteńko może odfrunąć. A te 100 tys od rodziców są na tej zasadzie, że Jarek bierze kredyt a oni go spłącają.Boli mnie brzuch i nie wiem co robić!Pierwszy raz w życiu decyduję o takiej forsie!!!