Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Postępowanie administracyjne POMOCY!!!!

Ronin100

Recommended Posts

Jeżeli zmiana MPZP dotyczyła tylko twojej działki to powiadomienie o zmianie poprzez informację w gablotce jest niewłaściwe. Gablotki i ogłoszenia w prasie stosuje się, gdy bezpośrednie powiadomienie wszystkich zainteresowanych byłoby kłopotliwe, trudne i kosztowne. W twoim przypadku to ewidentne nadużycie.

Twoja sprawa przybrała karykaturalny obrót. Prawnicy ci nie pomogą ale niewątpliwie wydoją. Nawet nie zaczynaj.

Ze swej strony nadal obstaję przy tym, że wygrasz, ale trudno ci coś radzić na odległość. Ponownie oferuję pomoc (napisz do mnie na PW jeśli chcesz, bo i tak trzeba by się spotkać, żeby dokładnie przejrzeć dokumenty). Nie chcę żadnego honorarium.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdzie mogę złożyć skargę na opieszałość urzędu i jego złą wolę.

Jaki jest organ bezpośrednio nadzorujący Gminę?

bardzo dziękuję

Już chyba tam byłeś - SKO.

Poza tym nie mają prawa nic Ci wykopać na Twojej działce bez uzyskania Twojej zgody lub służebności. Jeżeli zobaczysz koparę to natychmiast policja i skarga do prokuratury na burmistrza.

Współczuję Ci bo masz nieciekawą sytuację, ale z drugiej strony to jakoś dziwnie działassz... Sprawa się ciągnie ponad pół roku.... Powinieneś już dawno mieć wylane fundamenty i mogliby ci skoczyć!

Czy ten rów jest tylko na Twojej działce???? Zaczyna się przy jednym płocie i kończy przy drugim???? Przecież komuś on musi jeszcze przeszkadzać.