MARTiiii 23.10.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Robotnicy budujacy stan surowy zasugerowali mi ze kominy przy tynkowaniu powinny byc najpierw pociagniete siatka wzmacniajaca, metalowa i dopiero na to tynk. Czy tak należy prawidłowo tynkować kominy? Mam 3 systemowe oddzielone od ścian i stropu - oddzielone welna i papa. Czy trudno jest otynkować komin strychu (przejscie w suficie na poddaszu)? Bo chcialem ukladac sufit na poddaszu no ale przydaloby sie chyba otynkowac komin na przejsciu tego sufitu zanim sufit zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaWo 23.10.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 U mnie komin (systemowy) jest pociągnięty siatką (taką na styropian a nie metalową) i zaprawą klejową a potem będzie tynkowany. Tak radzili wykonawcy stanu surowego i potwierdził kierownik budowy. Ale to nad dachem, w środku jeszcze nie robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 23.10.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Żadnej metalowej siatki, metal pod wpływem ciepła zmienia swoją objętość i spowoduje odpadanie tynku . Z obserwacji komina domku mojego taty potwierdza sie to. Jak zalewali daszek na kominie to dziadek stary budowniczy za zbroił go ,po co ? nie wiem ale jedno wiem po jednej zimie wszystkie druty były na wierzchu, beton odpadł od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts