Darex 23.10.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jak w jednym poście zacytować fragmenty kilku przedmówców? Chodzi mi zarówno o całe texty jak i o wybrane fragmenty poprzednich wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jak w jednym poście zacytować fragmenty kilku przedmówców? Chodzi mi zarówno o całe texty jak i o wybrane fragmenty poprzednich wypowiedzi. Jak cytować jednego przedmówcę to pewnie wiesz - trzeba użyć ikony http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_quote.gif. Wtedy automatycznie zostanie zacytowany cały post. Można ten post skrócić - wykasować część wypowiedzi przedmówcy pozostawiając fragment do którego chcesz się odnieść. Cytowanie większej ilości postów wymaga trochę zabiegów. Można np. użyć ikony http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_quote.gif, a po pojawieniu się okienka z cytatem zaznaczyć cały cytat, "skopiować" go do schowka (skrót CTRL-C lub menu Edycja - Kopiuj), a następnie wkleić do cytatu z innego postu (skrót CTRL-V lub menu Edycja - Wklej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Przykład tego co wyżej opisałem: Jak w jednym poście zacytować fragmenty kilku przedmówców? Chodzi mi zarówno o całe texty jak i o wybrane fragmenty poprzednich wypowiedzi. Wtedy automatycznie zostanie zacytowany cały post. Można ten post skrócić - wykasować część wypowiedzi przedmówcy pozostawiając fragment do którego chcesz się odnieść. Jak to jest zrobione możesz zobaczyć jeżeli w tym poście klikniesz ikonę "CYTUJ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jak w jednym poście zacytować fragmenty kilku przedmówców? Chodzi mi zarówno o całe texty jak i o wybrane fragmenty poprzednich wypowiedzi. Jak cytować jednego przedmówcę to pewnie wiesz - trzeba użyć ikony http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_quote.gif. Wtedy automatycznie zostanie zacytowany cały post. Można ten post skrócić - wykasować część wypowiedzi przedmówcy pozostawiając fragment do którego chcesz się odnieść. Cytowanie większej ilości postów wymaga trochę zabiegów. Można np. użyć ikony http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_quote.gif, a po pojawieniu się okienka z cytatem zaznaczyć cały cytat, "skopiować" go do schowka (skrót CTRL-C lub menu Edycja - Kopiuj), a następnie wkleić do cytatu z innego postu (skrót CTRL-V lub menu Edycja - Wklej). No to próbuję Można ten post skrócić - wykasować część wypowiedzi przedmówcy pozostawiając fragment do którego chcesz się odnieść. próba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 próba 2 Wtedy automatycznie zostanie zacytowany cały post. Można ten post skrócić - wykasować część wypowiedzi przedmówcy pozostawiając fragment do którego chcesz się odnieść. próba 3 wykasować część wypowiedzi przedmówcy pozostawiając fragment do którego chcesz się odnieść chyba dobrze, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Zamiast quote w nawiasach kwadratowych wpisz quote="HenoK" to pokaże się nick osoby którą chcesz zacytować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jak w jednym poście zacytować fragmenty kilku przedmówców? Chodzi mi zarówno o całe texty jak i o wybrane fragmenty poprzednich wypowiedzi. Jak cytować jednego przedmówcę to pewnie wiesz - trzeba użyć ikony http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_quote.gif. Wtedy automatycznie zostanie zacytowany cały post. Można ten post skrócić - wykasować część wypowiedzi przedmówcy pozostawiając fragment do którego chcesz się odnieść. Cytowanie większej ilości postów wymaga trochę zabiegów. Można np. użyć ikony http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/lang_polish/icon_quote.gif, a po pojawieniu się okienka z cytatem zaznaczyć cały cytat, "skopiować" go do schowka (skrót CTRL-C lub menu Edycja - Kopiuj), a następnie wkleić do cytatu z innego postu (skrót CTRL-V lub menu Edycja - Wklej). Henryku! Wielie dzięki za poglądową lekcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Henryku! Wielie dzięki za poglądową lekcję. Mnie też ktoś tego kiedyś uczył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 quote="HenoK"Zamiast quote w nawiasach kwadratowych wpisz quote="HenoK" to pokaże się nick osoby którą chcesz zacytować No to jeszcze raz próba nr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Teraz mi chyba nie wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.10.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Zamiast quote="HenoK"[quote]Zamiast quote w nawiasach kwadratowych wpisz quote="HenoK" to pokaże się nick osoby którą chcesz zacytować[/quote] No to jeszcze raz próba nr 4 Powinieneś napisać : [quote name='"HenoK"']Zamiast quote w nawiasach kwadratowych wpisz quote="HenoK" to pokaże się nick osoby którą chcesz zacytować[/quote] No to jeszcze raz próba nr 4 Wtedy efekt będzie taki : Zamiast quote w nawiasach kwadratowych wpisz quote="HenoK" to pokaże się nick osoby którą chcesz zacytować No to jeszcze raz próba nr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Chyba już późno i moje IQ się wyłacza Próba nr 5: Zamiast quote w nawiasach kwadratowych wpisz quote="HenoK" to pokaże się nick osoby którą chcesz zacytować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Kurza twarz! Powinieneś napisać : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 23.10.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 hehehehhehehe udało sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts