dawad 23.10.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jakie drzewo najbardziej nada sie na budowe domku/altanki? Czy ma ktos moze jakis maly projekcik takiego domku? Czy ktos juz robil? Jakie mniej wiecej koszta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.10.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jakie drzewo najbardziej nada sie na budowe domku/altanki? Czy ma ktos moze jakis maly projekcik takiego domku? Czy ktos juz robil? Jakie mniej wiecej koszta? Pozdrawiam Przymierzam się do wykonania takowego. Gotowe są b.drogie- domek narzędziowy który by nie szpecił działki to wydatek minimum 3-4tys zł. Projektów szukałem w necie,ciężko znaleźć a i tak sa głównie poglądowe szkice. Wykonany samemu kosztować będzie około 1,5-2tys zł. Mam zamiar zbudowac z impregnowanej i pomalowanej "podbiciówki" grubości 2cm na szkielecie drewnianym.Zwykłe deski też są o.k. ale by ładnie to wyglądało trzeba je przepuścić przez "szerokościówke",domek zbudowany z desek różnej szerokości wygląda okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 24.10.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Ja już mam drewniną szopkę. Obrys 6/4m. Wyniosła mnie póki co ok. 10tys.Fundamenty, drewno na ściany i więźbę, blacha na dach i rynny - to wszystko z robocizną. Preparaty do zabezpieczenia drewna i malowanie to już we własnym zakresie. Do tego już mam kupione drewno na stryszek i schody. Acha i jeszcze stolarz wstawił tam dwa okna, ale to był mały koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.10.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Ja już mam drewniną szopkę. Obrys 6/4m. Wyniosła mnie póki co ok. 10tys. Fundamenty, drewno na ściany i więźbę, blacha na dach i rynny - to wszystko z robocizną. Preparaty do zabezpieczenia drewna i malowanie to już we własnym zakresie. Do tego już mam kupione drewno na stryszek i schody. Acha i jeszcze stolarz wstawił tam dwa okna, ale to był mały koszt. Pozwolę sobie zauważyć,iż 6m*4m na fundamencie to dość duża altanka :) hmm czy na pewno autorowi postu o takie coś chodzi?? Jak z robocizną to słyszałem,że wykonawcy biorą około 500-550zł/m2 z materiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawad 24.10.2007 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 chciałem postawic taki domek na dzialeczce, wymiary.. ok 3*4z malym stryszkiem Myslalem o ociepleniu mala termo izolacja - welna mineralna nie zaszkodzi. Budowe chcialbym zaczac wiosna/lato Koszta.. wiadomo dosc male - ale wiem ze nie na wszystkim mozna zaoszczędzać. Jesli mial by ktos projekciki takich domkow poprosze o linki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 18.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 i ile może kosztować jego budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts