Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Drewniany/Altanka

dawad

Recommended Posts

Jakie drzewo najbardziej nada sie na budowe domku/altanki?

Czy ma ktos moze jakis maly projekcik takiego domku?

Czy ktos juz robil? Jakie mniej wiecej koszta?

Pozdrawiam :D

Przymierzam się do wykonania takowego.

Gotowe są b.drogie- domek narzędziowy który by nie szpecił działki to wydatek minimum 3-4tys zł.

Projektów szukałem w necie,ciężko znaleźć a i tak sa głównie poglądowe szkice.

Wykonany samemu kosztować będzie około 1,5-2tys zł.

Mam zamiar zbudowac z impregnowanej i pomalowanej "podbiciówki" grubości 2cm na szkielecie drewnianym.Zwykłe deski też są o.k. ale by ładnie to wyglądało trzeba je przepuścić przez "szerokościówke",domek zbudowany z desek różnej szerokości wygląda okropnie.

Ja już mam drewniną szopkę. Obrys 6/4m. Wyniosła mnie póki co ok. 10tys.

Fundamenty, drewno na ściany i więźbę, blacha na dach i rynny - to wszystko z robocizną. Preparaty do zabezpieczenia drewna i malowanie to już we własnym zakresie. Do tego już mam kupione drewno na stryszek i schody. Acha i jeszcze stolarz wstawił tam dwa okna, ale to był mały koszt.

Ja już mam drewniną szopkę. Obrys 6/4m. Wyniosła mnie póki co ok. 10tys.

Fundamenty, drewno na ściany i więźbę, blacha na dach i rynny - to wszystko z robocizną. Preparaty do zabezpieczenia drewna i malowanie to już we własnym zakresie. Do tego już mam kupione drewno na stryszek i schody. Acha i jeszcze stolarz wstawił tam dwa okna, ale to był mały koszt.

Pozwolę sobie zauważyć,iż 6m*4m na fundamencie to dość duża altanka :):) hmm czy na pewno autorowi postu o takie coś chodzi??

Jak z robocizną to słyszałem,że wykonawcy biorą około 500-550zł/m2 z materiałem...

chciałem postawic taki domek na dzialeczce, wymiary.. ok 3*4z malym stryszkiem :)

Myslalem o ociepleniu :) mala termo izolacja - welna mineralna nie zaszkodzi.

Budowe chcialbym zaczac wiosna/lato

Koszta.. wiadomo dosc male - ale wiem ze nie na wszystkim mozna zaoszczędzać.

Jesli mial by ktos projekciki takich domkow poprosze o linki :)

Pozdrawiam

• 3 years później...