joahun 24.10.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Nareszcie mam swoje własne M. Chciałabym sie podzielić swoim M i z pewnością skorzystać z rad forumowiczów - ojjj! będą potrzebne, bo non stop dochodzi do gorących dyskusji na temat co, gdzie, jak i jaki kolor,pomiędzy mną a moją córką, więc może ktoś postronny będzie umiał nas poskromić Chociaż w tej galerii widzę samych budowniczych domów to może znajdzie się ktoś na tym świecie kto remontuje mieszkanie i to od podstaw, tak jak ja. Jeszcze nie mam żadnych fotek, ale już zakładam album i mam nadzieję, że wkrótce będę je mogła zamieścić w tym miejscu. Na początek może kilka informacji ogólnych Moje mieszkanie mieści się w przedwojennej willi, która liczy sobie 100 lat. Jest to dom o solidnych, grubych murach i przecudnej urody oknach wysokich na 2 metry i dzielonych na 12 małych szybek . Zanim kupiłam to mieszkanie, właśńie te okna powaliły mnie na kolana i jeszcze przepiękna stolarka drzwiowa. Zachwycona i podekscytowana, wkroczyłam w ten domek z zapałem i niewiedzą, co do ilości pracy jaka mnie czekałą. No i się zaczęło!!!! Postanowiłam odnowić samodzielnie okna, bo chciałąm zachować ducha tej willi, a wiadomo, że nowe plastiki czy też drewno to nie dosyć,że wydatek kolosalny, to i nie mają charakteru. Każde stare okno liczy 8 skrzydeł, z czego 4 dzielone na 3 szybki i 4 pełne. Długa i żmudna praca! Opalanie starej farby, szlifowanie, szpachlowanie ubytków, szlifowanie, pierwsze malowanie, kolejne szlifowanie, kolejne malowanie i....kolejne malowanie -KONIEC! Po miesiącu skończyłam pierwsze okno To był cud!!! Teraz jestem na etapie kończenia trzeciego okna, ufff.... a mam ich jeszcze TRZY! Rozpisałam się o oknach, a miały być informacje ogólne hihi! M liczy sobie 67m2 i w stanie pierwotnym były to trzy pokoje i łazienka po przeciwnej stronie korytarza ( muszę nadmienić, iż w willi tej jest 8 mieszkań i 4 wejścia jedno na 2 mieszkania ). Wymyśliłam sobie, że za nic w świecie nie będę miała łazienki z dala od domu i w chwili obecnej łazienka jest pralnią, a mieszkanie to dwa pokoje, salonik z otwartym aneksem kuchennym i łazienka Do dnia dzisiejszego zakończyłam remont pokoju córki, łazienki.....a reszta poddawana jest zabiegom remontowym Pędzę teraz tworzyć album ze zdjęciami ( coś kiepsko mi idzie, bo zdjęcia długo się wgrywają, masakra ) Pozdrawiam wszystkich budujących i.....remontujących. Do zobaczenia jutro. Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joahun 24.10.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Muszę!!! koniecznie sprawdzić czy wchodzą moje fotki Oto próba haha! W pokoju mojej córki.http://foto.wp.pl/photo.php?action=list&album_id=28163060 Coś nie bardzo mi wychodzi Pędzę do pomocyyyyyyyyyy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.10.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 no i?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joahun 11.12.2007 00:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Chyba nareszcie będę mogła pokazać swoje mieszkanko Dzięki pomocy na forum mogę wreszcie wklejać zdjęcia! bo jak zuważyłam - bez zdjęć ani rusz!!! Wrzucam fotki Pokój mojej córki Martyny po remoncie - niestety nie mam zdjątek sprzed remontu, ale możecie wierzyć albo nie, to była wielka ruina! ani jednej prostej linii, ani jednego poziomu czy pionu hihihi! Tak było! A teraz...PROSZĘ zdjęcie numer 1 http://img221.imageshack.us/img221/3757/13054773ah8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 11.12.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Cześć Nie tylko Ty remontujesz M Moje boje są już na ukończeniu, ale trochę mi się zeszło Zazdroszczę Ci oryginalnej stolarki strasznie - wrzuć jakieś zdjęcia, chętnie obejrzę. U mnie niestety już były wymienione okna na plastiki I wieku mieszkanka też Ci zazdroszczę Moje tuż powojenne, ale marzy mi się takie w starej kamienicy, wysooookie U mnie też ani pionu, ani poziomu - ale w zasadzie nie równałam tego. Po pierwsze, taki urok starych domów Po drugie, trwałoby to ze trzy lata przy moim tempie A po trzecie, mam takich fachowców, że to co już musieli wyrównać, jest chyba równie krzywe jak przedtem Po czwarte, taki urok starych domów Czekam na więcej fotek i będę kibicować Pozdrawiam OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 12.12.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam serdecznie. Strasznie mnie zaciekawiłaś tymi oknami. Czekam na fotki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.03.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam! Bardzo prosze o namiary na fachowcow od wykonczen bo wiem ze polecalas ich. Czy oni pracuja caly dzien czy nadgodziny po pracy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts