Andrzej z Wadowic 24.10.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Chciałbym wysondować tendencję cenową na koniec sezonu. Mam zamiar kupić porotherm 25 P+W i styropian ekstrudowany (XPS), ale zastanawiam się czy czekać na jakieś promocje czy raczej już nic ciekawego się nie pojawi. W składach porotherm z transportem jest za 8 zł brutto (wadowice małopolska) i hurtownicy raczej nie nadskakują za klientem (może już nic więcej nie zaproponują). Na allegro jest po 6.70 brutto ale tej opcji raczej się obawiam (co z reklamacją). Co do XPSa to nie mam bladego pojęcia jak cena może się zmienić, zwykły styropian ponoć tanieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 25.10.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Zwykly na fundament (100) znajdziesz od 145 za m3. Co do porothermu - to ja od poczatku roku monitorowalem beton kom H+H - i obserwacje sa tkie - ze taniej, jak teraz to ju znie bedzie. W lutym byl po 10-12, w maju po 14-16, w czerwcu w niektorych skladach po18 krzyczeli. We wrzesniu spadl do 10 zł, a teraz mozesz kupic za 8 zł z dostawa HDS - natomiast fabryki od poczatku listopada podnosza ceny. Mysle, ze w marcu zaczna ludzie kupowac, to i ceny lekko pojda - ale mysle, ze ok 5-15% - tego co bylo, juz nie ma.. Nalepsze sa ogloszenia, gdzie goscie ktorzy kupili na spekulacje i nie sprzedali, teraz wyprzedają uwalone pieniadze ktore stoją w postaci materialu na placach Taki kraj. Co do allegro - to jesli sprzedawca konkretny - dlaczego masz opory? placisz przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 25.10.2007 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dzieki Moreti Co do allegro to najbardziej obawiam się rozpatrzenie reklamacji. Niby towar na fakturę ale jak ja zacznę rozpakowywać towar na wiosnę to może być cięzko z reklamacją. Mając skład w okolicy tego problemu raczej nie ma.A każdej palety przecież nie będe rozpakowywał i sprawdzał teraz przed zimą. Odnośnie styropianu to skłaniam się w kierunku styroduru. Bardziej w jego przypadku interesuje mnie tendencja cenowa końca roku, czy w poprzednich latach składy robiły promocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 25.10.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Styrodur to bym sobie odpuścił bo jest za drogi. Lepiej kupić zamienniki typu Hydromax lub aqua styr czy coś takiego za 280 zł/m3.Myślę że chodzi o ocieplenie fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 25.10.2007 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Pelsona Raczej pozostanę przy oryginalnym XPS. Cena m2 jest zależna od grubości. Ja wacham się między 60 a 80 mm. Budynek niepodpiwniczony. Na fundamentach nie chcę stosować zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 26.10.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 A właśniej kaie są u was ceny styropianu? Chodzi mi o EPS 100 i EPS 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowiks 21.11.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 wlkp. okolice konina kupilem dzis porotherm po 6.70 zl na fakture z dostawa i rozladunkiem (zamawialem rano i o 15 juz byl na placu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 24.11.2007 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Slowiks Ten porotherm zamawiałeś normalnie w składzie czy kupowałeś na allegro? W moich stronach średnia cena za 25 P+W na składach to 7.50 z dowozem i rozładunkiem. Na razie czekam na lepszą oferte. W ostateczności zaryzykuje zakup na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowiks 25.11.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Slowiks Ten porotherm zamawiałeś normalnie w składzie czy kupowałeś na allegro? W moich stronach średnia cena za 25 P+W na składach to 7.50 z dowozem i rozładunkiem. Na razie czekam na lepszą oferte. W ostateczności zaryzykuje zakup na allegro. Andrzej, kupowalem u przedstawiciela weinerberga na moj region poniedzialek wieczorem telefon a we wtorek o 14 juz mialem na placu material. W Poznaniu widzialem po 6,60 ale bez dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowiks 13.12.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A właśniej kaie są u was ceny styropianu? Chodzi mi o EPS 100 i EPS 70 EPS 100 ceny od 140 do 200 EPS 70 od 95 - 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts