Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SUŁTAN pracownia DOMFORT

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Po wielu namysłach poszukiwaniach itd oraz setkach oglądniętych domów też zdecydowaliśmy sie na Sułtana. będziemy budować na Podkarpaciu - jednak na razie przechodzimy potrzebna papirologię.

Jak ja przeżyję - i juz dokonam zakupu projektu domu to sie odezwę - teraz WZ.

Powodzenia dla wszystkich budujących ten domek

• 2 months później...

Na warunki zabudowy dalej czekamy. Niestety w naszej gminie trwa to wieki.

Jednak na dzień dzisiejszy zdecydowaliśmy sie na wersje projektu dwu garażową.

Zmiany wewnątrz - na planie projektu już dokonane - na swoim miejscu pozostała sypialnia garderoba i łazienka - reszta poprzemieszczana bądź niewielkie zmiany.

Pozdrawiam resztę budujących sułtana :)

• 2 months później...

Mam dziwne wrażenie że tylko ja zamierzam ten dom budować :)

Dostałam w tym tygodniu warunki zabudowy. W końcu po 5 miesiącach oczekiwania. Wczoraj zamówiliśmy projekt domu w biurze projektowym.

Niestety zanim uzyskamy wszelkie pozwolenia i uzgodnienia to jeszcze troszkę czasu upłynie. Więc budowę zaczniemy zapewne dopiero na wiosnę 2009. Aczkolwiek mam nadzieje że w tym roku uda się przynajmniej fundamenty wylać.

• 2 months później...

Witam wszystkich zainteresowanych tym projektem.

Po sprzedaży działki muszę również sprzedać projekt Sułtana, gdyż zupełnie nie pasuje do nowej:) Projekt w biurze kosztuje ok. 2000. Sprzedam oczywiście trochę taniej kompletny projekt (mam oryginalną fakturę z biura projektowego). Jeżeli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt na e-mail: [email protected]

• 4 months później...

Witam wszystkich Sułtanowców :D . Kupiliśmy z małżonkiem projekt S2gLustrzane odbicie i zaczynamy papierologie stosowaną :roll: . O wszelkich postępach prac i starań usilnych postaram się zawiadamiać. Jesteśmy z mazowieckiego, obok naszej gminy leży stolica. Może ktoś jeszcze w pobliżu będzie budował Sułtana...dajcie znać.

Na razie będę chodzić od Annasza do Kajfasza i upszejmie prosić o pieczątki :roll:

Zależy o jakim pobliżu myślisz - my budujemy na Podkarpaciu. Wiem o 2 budowach w zachodniopomorskim, jednej w okolicy gdańska, ktoś już stawia Sułtana w Wielkopolsce, oraz 2 na Podkarpaciu (jeden nasz).

To na razie wszystkie które namierzyłam.

Pozdrawiam i życzę udanego weekendu

• 1 month później...
Mam już murarzy 40tyś sso bez więźby, wycena materiału: fundamenty 20000, ściany wewn i zewn 13400, strop teriva 17000, kominy schiedel 8031,( a dodatkowo ocieplenie 15styro 4100). Myślę jaką dachówkę, podoba mi się roben bornholm czarno-brązowa, dach będzie papowany i deskowany. Czekamy na elektrownie i składamy papiery do pozwolenia. Jak będzie pozwolenie i pozytywnie rozpatrzony wniosek kredytowy to natychmiast zaczynamy. :lol:

Ja mam murarzy, dekarzy, elewacje oraz gości od wentylacji i ogrzewania. I co z tego skoro koncepcja mi sie budowy najprawdopodobniej zmieni.

Projekt ten sam - ale chyba działka inna - czyli znów papierologia od początku.

Czyli wgo plany - na wiosne - raczej nie zaczniemy. Przy dobrych wiatrach - koniec lata, jesień.

Jeszcze my myślimy i kombinujemy :)

• 2 months później...
Witam,mam pytanko.... zamierzamy z żoną zbudować dom Sułtan 2G,zakupiliśmy juz projekt. I tu moje pytanie: czy postawił może juz ktoś z forumowiczów ten dom w okolicach warszawy i jeśli tak to czy była by możliwość obejrzenia go "na żywo"?

• 4 weeks później...
Witam,mam pytanko.... zamierzamy z żoną zbudować dom Sułtan 2G,zakupiliśmy juz projekt. I tu moje pytanie: czy postawił może juz ktoś z forumowiczów ten dom w okolicach warszawy i jeśli tak to czy była by możliwość obejrzenia go "na żywo"?

ja jeszcze nie wybudowałam, ale zaczynamy we wrześniu :D . Stare Babice.