rombi 14.08.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 No to fajnie bo blisko nas. My budujemy się w Wojcieszynie i być moze też zaczniemy we wrześniu. Wszystko zależy od tego jak długo zejdzie sie z pozwoleniami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 15.08.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 w Wojcieszynie no to możemy mieć super podglądy, budowanie kontrolowane , mam nadzieję że wam się uda wystartowac. dajcie sygnał. jak my ruszymy zaproszę na podgląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rombi 15.08.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Zanim ruszymy to musimy znależć dobrą ekipę i kierownika,a może macie kogoś godnego polecenia? My od niedawna zastanawiamy się nad tym żeby wziąć firmę która robi wszystko od A do Z (wchodzą ze swoimi materiałami i od początku budowy do samego końca nic nas nie obchodzi) z tym że kosztuje to sporo wiecej... I Zapytam jeszcze,z czego budujecie,zdecydowaliśćie się już? Poroterm,Max czy może coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 15.08.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 budujemy z porothermu, ścianki w środku z czegoś pełnego żeby gwóźdź się trzymał . zdecydowaliśmy się na ekipę do sso-tzn dajemy kasę i odbieramy dom w sso, kierownik z polecenia tu na forum, trochę drogi w porównaniu do miejscowych (podobno)dalej jeszcze nie postanowiono. mamy namiar na dachowców z polecenia, ale nasz majster poleca miejscowy sklep z dachówką i ich wykonawców, zobaczymy jeszcze. na razie mam dylemat jakie okna, tzn wiem że drewniane, robie casting na firmę. poza tym nasz sułtan 2g troszkę przerobiony został, tzn ściana garażu wyciągnięta do tyłu i zlicowana ze ścianą pokoju. taras wydłużony do przodu i zrównany ze ścianą pokoju dziennego, choć zadaszania nie powiększaliśmy. zrobimy też małą ściankę kolankową by na poddaszu zrobić 2 pokoiki dla naszych dziewczyn. na dole toszkę zmieniam pomieszczenie kotłowni i łazienki tzn kotłownia i łazienka będą jednym z wejciem z domu, natomiast z wiatrołapu zrobimy wejście do małej toalety dla gości, znika przejście z garażu do kotłowni. zobaczymy też jak to z oknami, na pewno powiększam wyjściowe na taras, wycinam jedno z kuchni(nie będzie narożnego) reszta jeszcze zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rombi 15.08.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 My zlikwidowaliśmy drzwi z garderoby do łazienki i przesunęliśmy drzwi do sypialni przed łazienkę robiąc sobie łazienkę tylko do naszej sypialni ale spodobał się nam wasz pomysł z przedłużeniem garażu i też tak zrobimy. A tak na marginesie,kto wam robił modyfikację projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rombi 15.08.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 I jeszcze jedno pytanko,ponieważ jesteśmy jeszcze laikami w tych tematach,co to takiego sso? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 15.08.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 adaptację projektu robiła nam pani Bożenka Mazur, siedzi w gminie w pokoiku chyba 3, czyli starym sposobem, adaptacja przez miejscowego architekta. sso-stan surowy otwarty, są różne definicje w naszym przypadku to mury, więźba, odeskowana i opapowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rombi 15.08.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Fajnie,przyda nam się ta informacja o pani Bożence,może i my skorzystamy i już wiemy co znaczy ten sso W sumie fajnie że w tym samym czasie będziemy sie budować w tak bliskiej odległości,prawie po sąsiedzku. Dziś byliśmy na naszej działce dogladać conieco ponieważ stoi na niej dom który wyburzamy w najbliższym czasie. Narazie szukamy najlepszej i w miarę taniej firmy która sie tym zajmie. ( w planach jeszcze mamy wykopanie dość dużego stawu na naszej działce) Jest dużo miejsca więc trzeba wykorzystać Mam nadzieję że będziemy na bieżąco w postępach budowy naszych "domków". Pozdrowienia i powodzenia A na zakończenie zapraszamy na grila- daleko nie macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 16.08.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 nie wiem czy tanio ale wyburzaniem i rozbiórkami zajmuje się sebatrans, miejscowa firma, uprzedzam że to daleka moja rodzina, ale nie dla reklamy wam podaje tylko tak dla info. ja jestem miejscowa więc wogóle pewne miejscowe informacje możecie mieć od miejscowego choć małż napływowy, Warszawa znaczy pewnie że fajnie że budujemy tak blisko od siebie chyba że się nie zaakceptujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych388 16.08.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam wszystkich Tanio sprzedam projekt domu sułtan Niestety musiałem zrezygnować z budowy już po zakupie projektu. Jak ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość na e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 17.08.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Rombi - witam kolejnego fana "naszego" domku Ja buduje na Podkarpaciu - tak z 300 km pewnie od Was. Zmiany, które macie zamiar zrobić (łazienka przy sypialni małżeńskiej) myśmy już nanieśli na plan. Poza tym pomniejszamy troszkę salon. Kosztem tej przestrzenie robimy w pełni funkcjonalna druga łazienkę. I rezygnujemy z tego dziwnego pomieszczenia pośrodku salonu. A zamierzamy budować na jesieni - a przynajmniej mamy dalej tak optymistyczna nadzieję że nam się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rombi 17.08.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam,witam kolejnego przyszłego właściciela "Sułtana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 30.08.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 witam wszystkich na S rombi mamy nasz sułtaski wątek na stronie http://www.extradom.pl. tam się wszyscy spotykamy. nie wiem jak to będzie z pisaniem o budowaniu naszego S tu w muratorze, czy w extra? mam już piękną dziurę w ziemi, najpiękniejszą , we wtorek może środę wchodzi ekipa. teraz żart bankowy: dzwoni do mnie pan bank i pyta się jakie mam stanowisko bo napisałam tylko że jestem właścicielem prywatnej firmy i nie zaznaczyłam krzyżykiem wykształcenia, napisałam tylko mgr etyki. chyba im odpisze: "Krzysztof Jeżyna ze Szczecina prezes wszystkich prezesów, ale humanista" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rombi 30.08.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Hmm... niestety nie otwiera mi sie ta strona extradom..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 30.08.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 hej Stronka się otwiera.Tylko wykasuj kropeczkę na końcu linka. http://moj.extradom.pl/grupy/dyskusja.aspx?tid=1585 U mnie już prawie koniec papierologii - nie mogę się doczekać początku budowy... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liluś 20.02.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 W moich okolicach napewno będzie budował się nasz i jeden oddalony około 8 km ode mnie Koleżanki kierownik budowy był przy budowie 2 Sułtanów gdzieś za Dębicą w stronę Tarnowa także w mojej okolicy kilka ich będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Garbicz 28.03.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam serdecznie! Zapraszam na stronę fanklubu domu Sułtan: http://www.domsultan.pl Na stronie można umieszczać własne domy na mapie Polski i komunikować się z innymi właścicielami domów Sułtan. Dodatkowo można stworzyć własny kosztorys oraz przeglądać aktualne kosztorysy i galerie innych użytkowników. Pozdrawiam i do zobaczenia w naszym fanklubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts