budoflaniec 24.10.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 witam widzialem juz pare zdjec i zawsze widze, ze deskuje sie od dolu do gory i na biezaco przybija sie pape moja ekipa zaczela deskowanie od kalenicymam dach czterospadowyi pape podkladowa termozgrzewalnaboje sie ze odwala fuszerke i nie wyjdzie im te wciskanie papy pod papezreszta myslalem, ze gwozdzie bije sie na gornej czesci pasa papy a wyzsza warstwa te gwozdzie przykryje i zostanie do dolnego papa przygrzana poradzcie mi jak to widzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.10.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 u mnie tak deskowali od dołu ponieważ zaczynali od podbitki która zastępowała deski na dole....natomiast papę kładli dopiero po zadeskowaniu całego dachu pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 24.10.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 nie ma znaczenia łatwiej jednak jest od dołu. ważne jest żeby deski przylegały do siebie krawędziami a papa była położona na zakład (niższy pasek pod spód) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.10.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Deskowanie można dowolnie ale normalni ludzie zaczynają od okapu. Papę radzę zdecydowanie montować od dołu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 25.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ..... hm. Papę pionowo, od lewej do prawej (albo na odwrót), na minimum 10 cm zakład i lepik oczywiście. Nie próbujcie jednak przybijać desek pionowo. Będzie potwornie trudno !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts