Mis Uszatek1719499023 24.10.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Dostałem wyniki wyszukiwania na 14 stronach. Przeglądam sobie po kolei, aż tu nagle przy 7 - "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów". Po ponownym wprowadzeniu takich samych kryteriów nie dostaję już w ogóle nic. To się zdarzało w przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 przy zbyt szybkim przeszukiwaniu wyskakuje coś z nagłówkiem "Informacja" http://images27.fotosik.pl/108/1149b143234a5556.jpg oczywiście brakuje tam informacji, że trzeba chwilę odczekać zwykle kilkanaście sekund to chyba zabezpieczenie zapobiegające kierowaniu wielu pytań bezpośrednio po sobie z jednego komputera działające automatycznie roboty sieciowe mogą w ten sposób zablokować każdy, najwiekszy serwer Dostałem wyniki wyszukiwania na 14 stronach. Przeglądam sobie po kolei, aż tu nagle przy 7 - "Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów". mogło też być za wiele rekordów [...] ograniczenie wyników wyszukiwania do 2000 rekordów co trochę odciąży bazę danych od przetwarzania i przesyłania ogromnej ilości danych. >>> http://forum.muratordom.pl/problemy-z-forum,t102677.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 07.11.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 przy zbyt szybkim przeszukiwaniu wyskakuje coś z nagłówkiem "Informacja" O właśnie tak. to chyba zabezpieczenie zapobiegające kierowaniu wielu pytań bezpośrednio po sobie z jednego komputera Jeśli tak jest, to chyba administrator o tym wie i mógłby napisać słowo wyjaśnienia? Poczytałem sobie tą poprzednią dyskusję o wyszukiwaniu. Nigdy nie otrzymałem podobnej odpowiedzi od Googla i zastanawiam się o co chodzi. Na słowa "wątku" i "ponury63" otrzymuję 3 linki (z opcją niepomijania podobnych stron - 503), ale nie 1500. Chyba że stosowałeś jakąś inną składnię. Róznież wielokrotne odświeżanie strony z wynikami nie wywołuje mechanizmu odbronnego w Googlu. Może masz jakieś egzotyczne ustawienie przeglądarki, które eliminuje cach'e po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.11.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 to chyba zabezpieczenie zapobiegające kierowaniu wielu pytań bezpośrednio po sobie z jednego komputera Jeśli tak jest, to chyba administrator o tym wie i mógłby napisać słowo wyjaśnienia? tak wysnułem po obejrzeniu podobnych rozwiązań gdzie indziej w forum opartym na vBulletin nawet odlicza sekundy od tej ćwierci minuty a na słowo wyjasnienia to ja bym nie liczył wszak czas na Forum mamy nadal letni Poczytałem sobie tą poprzednią dyskusję o wyszukiwaniu. Nigdy nie otrzymałem podobnej odpowiedzi od Googla i zastanawiam się o co chodzi. Na słowa "wątku" i "ponury63" otrzymuję 3 linki (z opcją niepomijania podobnych stron - 503), ale nie 1500. Chyba że stosowałeś jakąś inną składnię. Róznież wielokrotne odświeżanie strony z wynikami nie wywołuje mechanizmu odbronnego w Googlu. składnia jak w poradzie nt. google przywołanej w omawianym wątku site:forum.muratordom.pl wątku ponury63 dzis dało 237 stron przy takiej ilości mam zwyczaj szybkiego sprawdzenia ile ich jest naprawdę klikam na dole w stronę 10-tą, widzę, że jest 6 klikam w 5-tą, i mam 13 klikam w 13-tą - i mam koniec zabawy: "We're sorry... ... but your query looks similar to automated requests from a computer virus or spyware application. To protect our users, we can't process your request right now." co do ilości stron nie ma zdziwienia google stale sie rozwija i grupuje strony wg jakichś wciąż usprawnianych algorytmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts