Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stemple budowlane teleskopowe - wynajem

Recommended Posts

Ile płaciliscie, jesli wynajmowalisci estelple teleskopowe? Mam skomplikowany strop i duzo podciagów i nie chce ryzykowac z drewnianymi...

Znalazlem cene 1 zł za sztuke za dobe... troche duzo, ale nie ma mporownania.

Przez ile czasu trzymaliscie stemple przy terrivie? Wykonawca cos baknął ze trzema sie do czasu wybudowania pelnego pietra i wienca...

Ile płaciliscie, jesli wynajmowalisci estelple teleskopowe? Mam skomplikowany strop i duzo podciagów i nie chce ryzykowac z drewnianymi...

Znalazlem cene 1 zł za sztuke za dobe... troche duzo, ale nie ma mporownania.

Przez ile czasu trzymaliscie stemple przy terrivie? Wykonawca cos baknął ze trzema sie do czasu wybudowania pelnego pietra i wienca...

U nas też trochę udziwnień na stropie ( terriva z pustką nad salonem ) i kilka porządnych podciągów...Stempli było od groma ( przechodziliśmy bokiem :lol: ), zostały zdjęte po ponad 3 tygodniach...A potem odsprzedane kolejnym budującym. Chyba szkoda kasy na wynajem...

Ja bym nie szalał z takimi stęplami. Śmiało kupił bym drewniane. Jak poszukasz po budowach to kupisz po 3 lub 3,40 za sztuke - 2,7 do 3 m.

Pare sztuk odpadnie ale i tak się opłaca bo potem odsprzedasz. Grunt to gonić majstra aby nie niszczył niepotrzebnie stępli. Potem dobrze zabespieczyć i kasa się zwróci. Ja z ogłoszeń kupiłem 300 stępli i jestem z nich zadowolony.

• 2 years później...
  • 6 years później...
Ale gdzie w okolicach Warszawy takie stemple można wynająć ?!

W wielu miejscach, sam mogę wynająć ca 100-szt. do wiosny bo mam przestój.

Praca ze stalowymi, których daje się 2-3x mniej i wygodnie ustawia wysokość jest nieporównywalna. Nie wiem jak z drewnianymi, którze często są skratowane, ale stalowe rzeczywiście można połowę wyjąć po 2-tygodniach i robić nimi następny strop - ja zostawiałem po 4-szt. mocnych na pomieszczenie (czyli ca 1/4 tego co było) bezpośrednio podpierając płyty, całkowite rozszalowanie po 28-dniach, nie ma znaczenia czy monolit czy garnkowy.

H109g1538_Siedliska_VIII. rozszalowanie SnP2.jpg

Edytowane przez Mariusz 2M