agakz 25.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 tak, obiecuję że szybko nauczę się dodawaic linki do dziennika i komentarzy w stopce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.10.2007 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 linki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 25.10.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witaj agakz. Już na samym początku muszę pochwalić Twoją działeczkę - piękniusia. Napisz koniecznie ile ma metrów. Grzyb w mieszkaniu. Już na samo wspomnienie ma ciarki. Ja też mieszkam w starym budownictwie i grzyb mieszka razem z nami. Ale on nie chce mnie opuścić, więc ja pożegnam sie z nim już w przyszłym roku. Budowa domu, no cóż to ogromne wyzwanie, ale na pewno podjeliście słuszną decyzję. Sory, że tak moralizuję, ale ja też zaczełam budowę i jestem na etapie wmawiania wszystkim, iż budowa to jedyna słuszna koncepcja. Czekam na dalsze wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.10.2007 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Edmar, dzięki działka ma 850 m2, ale z tyłu w granicy działki stoi mały domek - dla rodziców. Jest też narożnikowa (południe i zachód) co znacznie utrudnia wybór projektu... Budowa to jedyna słuszna decyzja - mamy już dość półśrodków, wkładania pracy i pieniędzy w miejsca, które i tak za jakiś czas opuszczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.10.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witaj Aga. Ze wszystkich propozycji projektów jakie podałaś w linkach, ja również stawiałam na groszek. Najbardziej funkcjonaly i przyjazny. A z tymi kartami to niezła jazda. Ciekawe jak to się skończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.10.2007 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Tak, wysłałam rezygnację z obu kart i pani w banku powiedziała, że to wystarczy. Ale wyszłam na kłamczucha bo ich nie zgłosiłam we wniosku. Nie przewidziałam, że ktoś mi wysłał kartę listem zwykłym i nie dotarła Na prawde człowiek nie wie co ma nawpisywane w tym BIK-u pozdrawiam weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.10.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 agakz: Ja nie chce kaloryferów na ścianach! to zastanów się nad ogrzewaniem podłogowym w całym domu, bez wyjątku. Z termostatami. My mamy wszędzie podłogówkę oprócz trzech pokoików. I wiesz co mój mąż (dopiero za miesiąc tam będziemy mieszkać) już stwierdził, że żałuje że nie ma wszędzie podłogówki. Jakie możecie mieć tam ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.10.2007 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Aga, mamy na działce gaz i prąd, możemy mieć każde. Myślałam o legalecie ale skoro jest gaz... Bardzo bym chciała podłogówkę, ale jaką Chyba jeszcze muszę przeczytać tysiąc wątków na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.10.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Aga Jeżeli masz gaz to naprawdę (ja osobiście tak myślę ) nie powinnaś się zastanawiać. Ogrzewanie podłogowe w całym domu. Znaleźć dobrego instalatora i poprosić o projekt instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.10.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Jeszcze dopiszę: jeżeli chcesz legalett to prosze zrób wyliczenia ile będzie kosztowała instalacja na prąd i na gaz.Pamiętaj, ze musisz mieć jeszcze ciepłą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.10.2007 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 tak ale nie umiem Chyba jeśli jest gaz to legalett się jednak nie opłaci... Ale ta podłogówka ma być wodna i ogrzewana gazem na całym parterze a na górze kaloryferki? I do tego kominek w celach ozdobno-romantycznych? Czytam te długaśne wątki, każdy chwali swoje rozwiązanie, architektka - tradycjonalistka - chyba pójdę do innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.10.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 tak ale nie umiem hm czego nie umiesz? Nie umiesz zrobić wyliczenia? Wiesz ja miałam na myśli fachowca (lub jakąś firmę), która zajmuje się instalacją ogrzewania. Dajesz swój projekt (określając dokładnie co gdzie ma być) i oni powinni to zrobić. Chociaż w dzisiejszych czasach trudno o zlecenie czegoś dobrej firmie. Naprawdę. Poproś znajomych może mają namiary na takie firmy. My 2 lata temu dawaliśmy do wyceny legalett do firmy (chyba na północy kraju), która się tym zajmuje. Przez internet, na emaila. Chyba jeśli jest gaz to legalett się jednak nie opłaci... Sprawdź. Ale ta podłogówka ma być wodna i ogrzewana gazem na całym parterze a na górze kaloryferki? Przy gazie podłogówka powinna być wodna. Jeżeli nie chcesz w ogóle kaloryferów to mozesz mieć wszędzie podłogówkę. Naprawdę uwierz mi. Nie wiem czy już pisałam, że my mamy wszędzie podłogówkę (parterowy dom 120 m2 użytkowej + garaż) oprócz 3 pokoi. I wiesz co jeszcze nie mieszkamy a mój mąż już żauje ze nie ma wszędzie podłogówki. Jedna rada nie słuchaj co radzą inni "mądrzy" ludzie. Jeżeli chcesz w sypialni podłogówkę to ją zaplanuj i koniec, kropka. Ale ta podłogówka ma być wodna i ogrzewana gazem na całym parterze a na górze kaloryferki? Może być na parterze podłogówka na piętrze grzejniki I do tego kominek w celach ozdobno-romantycznych? Może być taki zwykły lub kominek z płaszczem wodnym. Czytam te długaśne wątki, każdy chwali swoje rozwiązanie, architektka - tradycjonalistka - chyba pójdę do innego... Tak jest zawsze że każdy chwali swoje. Architektka może być tradycjonalistką, ale ty masz swoje zdanie i masz prawo je wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 02.11.2007 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Aga - Żona Facia, a jaki macie do tej kombinacji ogrzewania piec? Bo powierzchnię będziemy mieć bardzo podobną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 05.11.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No to pod tę decyzyje http://www.wsp.krakow.pl/zsp/pages/szampan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.11.2007 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Edmar, dzięki wielkie, ja się chętnie upiję ale na smutno bo właśnie dostałam wiadomośc od drugiego już architekta, że zmiana w projekcie garażu jedno- na dwustanowiskowy i dachu nad nim na dwuspadowy to duża zmiana i nie warto Ale co ,tam i tak się cieszę z decyzji kredytowej. Twoje zdrowie! http://images34.fotosik.pl/34/58e8ba84cc1da7c5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.11.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Do kominka z płaszczem wodnym mamy dodatkowo piec elektryczny jako wspomagające ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 20.11.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Gratulacje z okazji "pętlowego" i mam pytanie do Ciebie, bo chyba idziemy łeb w łeb z tymi sprawami paierowymi oczywiście oprócz kredytu i działki, bo działkę mam od czerwca i kredytu nie musiałem brać Ja także zamówiłem wczoraj przeprojektowanie projektu gotowego w Archonie z podobnymi zmianami szczegóły tu: http://forum.muratordom.pl/dom-pod-krzewuszka-archeon,t108992.htm?highlight=krzewuszk%B1 Napisz ile czasu Archon ma na zrobienie projektu i ile za to zaśpiewali jeżeli nie chcesz podawać publicznie to na maila lub P.W. poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.11.2007 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Cześć Kristofuros, dzięki za gratulacje, my trochę namieszaliśmy z finansowaniem - działka na kredyt, stan surowy zamknięty z wlasnych środków a na wykończenie sprzedamy nasz obecny domek czas w umowie 15 dni na koncepcję i 6 tygodni po zatwierdzeniu koncepcji, niestety Co do kasy wysyłam na Priva pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyrgon 07.12.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No jak tam, już zdecydowaliście się na wykonawcę? Ciekaw jestem...A kierbud - Pana Zbyszka macie? pozdrawiamPyrgon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.12.2007 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Cześć Pyrgon, jak miło, że zawitałeś Kierbuda mamy - Zbyszka oczywiscie Oferty mamy dwie - Invest i Altę, jedna z ofert jest niższa o prawie 30 tys od drugiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts