Gość Gosc_gość 05.07.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Hej Aga Małe pytanko: Tablice informacyjną Alta wieszała ?? bo u mnie jeszcze jej nie ma ...ups , może dlatego, że nie mam ogrodzenia jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.07.2008 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Hej Aga Małe pytanko: Tablice informacyjną Alta wieszała ?? bo u mnie jeszcze jej nie ma ...ups , może dlatego, że nie mam ogrodzenia jeszcze wieszała, na płocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.07.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Hej Aga Małe pytanko: Tablice informacyjną Alta wieszała ?? bo u mnie jeszcze jej nie ma ...ups , może dlatego, że nie mam ogrodzenia jeszcze wieszała, na płocie A no właśnie u mnie go nie ma ( nie licząc tego z tyłu działki), muszem zapytać Szefową lub Szefa o tą tablicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.07.2008 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 A no właśnie u mnie go nie ma ( nie licząc tego z tyłu działki), muszem zapytać Szefową lub Szefa o tą tablicę zawsze można wbić palik - stempel albo co i powiesić. Albo na murze - przecież masz już mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 05.07.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Poza tym codziennie podobają mi się inne płytki http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/crazy01.gif skąd ja to znam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 05.07.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Poza tym codziennie podobają mi się inne płytki http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/crazy01.gif skąd ja to znam ? i masz na to jakąś radę? Bo później będzie - no dalej, potrzebne są pytki - proszę kupić, a ja usiądę na środku i się popłaczę... Cały czas się waham czy do łazienek skorzystać z usług architekta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 05.07.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 A tak w ogóle to trwają prace przygotowawcze do sprzedaży mieszkania. Malowaliśmy dziś płot i murek Zgodnie z zasadą, że liczy się pierwsze wrażenie Jeśli ktoś chce parter domu dwurodzinnego w Poznaniu - 100m2 z ogródkiem, garażem i piwnicą, sympatycznie zaaranżowany - to zapraszam Tu są zdjęcia: http://ajkmm.fotosik.pl/albumy/463175.html Aga dorzuć jeszcze do galerii jakiś rzut tego mieszkania ( najlepiej z rozmieszczeniem mebli) oraz plan sytuacyjny na działce wraz z rozmieszczeniem elementów małej architektury ( tudzież innych stałych elementów ). To będzie to jeszcze ciekawiej się prezentować, a ewentualny przyszły nabywca będzie się mógł wczuć jakby już tam mieszkał . To takie małe porady handlowe i życzę powodzenia http://picsrv.fora.pl/images/smiles/023.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 06.07.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Aga - super Wasze prace postępują, aż wierzyć sie nie chce jak patrzę na suwaczek:)Oby tak dalej:)A mieszkanko faktycznie klimatyczne, życzę szybkiej transakcji!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.07.2008 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Aga dorzuć jeszcze do galerii jakiś rzut tego mieszkania ( najlepiej z rozmieszczeniem mebli) oraz plan sytuacyjny na działce wraz z rozmieszczeniem elementów małej architektury ( tudzież innych stałych elementów ). To będzie to jeszcze ciekawiej się prezentować, a ewentualny przyszły nabywca będzie się mógł wczuć jakby już tam mieszkał . To takie małe porady handlowe i życzę powodzenia http://picsrv.fora.pl/images/smiles/023.gif Dobre rady zawsze w cenie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.07.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Aga - super Wasze prace postępują, aż wierzyć sie nie chce jak patrzę na suwaczek:) Oby tak dalej:) A mieszkanko faktycznie klimatyczne, życzę szybkiej transakcji!! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 06.07.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Poza tym codziennie podobają mi się inne płytki http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/crazy01.gif skąd ja to znam ? i masz na to jakąś radę? Bo później będzie - no dalej, potrzebne są pytki - proszę kupić, a ja usiądę na środku i się popłaczę... Cały czas się waham czy do łazienek skorzystać z usług architekta... Nie mam żadnej rady na swoje niezdecydowanie , ale w kwestii kafelków jakoś "zmierzam do brzegu", jak mówi mój mąż. Po pierwsze - z grubsza wiem, czego chcę, po drugie - obejrzałam, co się dało obejrzeć w katalogach i na stronach producentów płytek, po trzecie - zrobiłam maraton po sklepach z najobszerniejszą ofertą, z uwzględnieniem tego, na co zwróciłam uwagę w katalogach, po czwarte - biorę ze sobą aparat i robię zdjęcia, we wszystkich możliwych konfiguracjach, po piąte - kupiłam blok milimetrowy i tam rozrysowałam każdą ścianę pomieszczenia, rysuję kafelki i koloruję kredkami syna, po szóste - zrezygnowałam z programów do układania płytek i aranżacji wnętrz, doprowadzają mnie do furii, po siódme - kupuję po jednej sztuce płytek, które mi się podobają i w domu na spokojnie się im przyglądam. Jakoś idzie, porzuciłam (chwilowo ) plany o współpracy z architektem. pozdrawiam b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.07.2008 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Po pierwsze - z grubsza wiem, czego chcę, no tu własnie jest problem... po drugie - obejrzałam, co się dało obejrzeć w katalogach i na stronach producentów płytek, zrobione po trzecie - zrobiłam maraton po sklepach z najobszerniejszą ofertą, z uwzględnieniem tego, na co zwróciłam uwagę w katalogach, no tu jest problem, bo jednak Poznań to nie Warszawa i nie wszystko jest... po czwarte - biorę ze sobą aparat i robię zdjęcia, we wszystkich możliwych konfiguracjach, no, to jest do zrobienia, parę zdjęć już mam po piąte - kupiłam blok milimetrowy i tam rozrysowałam każdą ścianę pomieszczenia, rysuję kafelki i koloruję kredkami syna, tak robiłam planując ostatnia łazienkę i takie rysuneczki plus szkice 3D dostał kafelkarz Ale wizulaizacja chyba więcej pokazuje po szóste - zrezygnowałam z programów do układania płytek i aranżacji wnętrz, doprowadzają mnie do furii, no , nie mam dwóch lewych do kompa, ale żadnego porządnego programu aranżacyjnego nie mogę opanować po siódme - kupuję po jednej sztuce płytek, które mi się podobają i w domu na spokojnie się im przyglądam. a tak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 06.07.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 1. taaaa, też tak coś mi się zdaje, że ten nadmiaru możliwości generuje takie problemy decyzyjne 3. ja dzwoniłam do producentów płytek z pytaniem gdzie w W-wie znajdę największą ich ofertę, a potem konkretnie do danego sklepu z pytaniem, czy to czego szukam mają na wystawie i czy kupię jeden kafel; jeśli odpowiedzi były na tak, to jechałam, zaoszczędziłam sobie trochę jazd w ciemno 5. wizualizacja pokazuje więcej, pokazuje i tu by się ten architekt przydał, bo koncepcje mam, tyle, że ja wzrokowiec jestem i lubię sobie luknąć, zanim się zdecyduję; ale może się uda bez ... kasy mi trochę szkoda 7. można, a nawet trzeba kupić sobie po jednej płytce sorry za brak cytowania, ale właśnie na nim poległam , tak cytowałam, że powstał jeden misz - masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 06.07.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Bartolinka, cytatami się nie martw, upierdliwe troszkę są Dzięki za rady, chyba też sobie upatrzę klika typów i podzwonię. Ale pewnie i tak mnie czeka wycieczka w Twoje rejony do tego całego Grestonu... U nas jak w "porządnym" salonie spytałam o Colorkera to pani zrobiła wielkie oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.07.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 więźba w 12 godzin??!! nie, no przesada! gdzie tacy sensowni Fachowcy się rodzą??!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 07.07.2008 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 więźba w 12 godzin??!! nie, no przesada! gdzie tacy sensowni Fachowcy się rodzą??!! :D Tablice mieli z Kalisza Oni kasują za metry kwadratowe nie za godziny więc nie opłaca im się obijać. Majster operujący pilarką jak skalpelem plus 6 pomocników, z których wszyscy wiedzą co mają robic i nie obijają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.07.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 no widzę, że cuda się jeszcze zdarzają fajnie masz, że właśnie Tobie PS. a Wasze obecne lokum urocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 07.07.2008 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 no widzę, że cuda się jeszcze zdarzają fajnie masz, że właśnie Tobie PS. a Wasze obecne lokum urocze Dzięki, urocze nie urocze, oby się sprzedało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 09.07.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Aga, czyli znów ruch na budowie ; jaką masz cegłę klinkierową i na co ją przeznaczasz? Przejrzyj dobrze te cegły; my wzywaliśmy do naszej przedstawiciela producenta i on nam przedstawiał paramerty, według których cegła jest pełnowartościowa. Włos się na głowie zjerzył !!! Uszczypki na rogach albo na krawędziach cegły (w szlkliwieniu) dopuszczalne nawet do 2 cm; odpryski szkliwienia do kilku milimetrów średnicy, pęknięcia szkliwienia również są dopuszczalne . A przecież jeśli są odpryski, nawet mikro w szkliwie, to jak tam wejdzie woda itd.... to wiadomo, że z czasem odprysk zrobi się duuuużo większy. Co zatem dyskwalifikuje cegłę? - pęknięcia szkliwienia wraz z pęknięciem cegły! I w zasadzie to wszystko, bo np. cegłę, która jest omszała to sobie można wytrzeć . Jak się mocno zdziwiliśmy, że pierwszy gatunek może mieć takie niedoróbki, to przedstawiciel odpowiedział, że komin przecież jest wysoko, a nikt nie będzie chodził ciągle z zadartą głową, a poza tym komin szybko się przybrudzi i ujednolici kolorek . Cudne, prawda? Na przegląd cegły weź ze soba szmatkę, która nie zostawia 'kłaczków", bo trudno je potem usunąć. pozdrawiam, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 09.07.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Aaaa, i jeszcze słowo o sposobie wyboru płytek . Jak już sobie wybierzesz płytki, to zrób sobie maraton po supermarketach budowlanych i zobacz, czy nie są gdzieś na wystawce. Zdolności aranżacyjne supermarketowych speców potrafią zabić ładność niejednej kolekcji. Ja się w ten sposób skutecznie wyleczyłam z zebrano opoczna, a przynajmniej z dekorów . b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts