Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość
Hej Aga

Małe pytanko:

Tablice informacyjną Alta wieszała ??

bo u mnie jeszcze jej nie ma ...ups :roll: , może dlatego, że nie mam ogrodzenia jeszcze :wink:

wieszała, na płocie :D

A no właśnie u mnie go nie ma ( nie licząc tego z tyłu działki), muszem zapytać Szefową lub Szefa o tą tablicę :wink:

Poza tym codziennie podobają mi się inne płytki http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/crazy01.gif

skąd ja to znam :roll: :wink: :D ?

i masz na to jakąś radę? Bo później będzie - no dalej, potrzebne są pytki - proszę kupić, a ja usiądę na środku i się popłaczę... Cały czas się waham czy do łazienek skorzystać z usług architekta...

Gość Gosc_gość

A tak w ogóle to trwają prace przygotowawcze do sprzedaży mieszkania. Malowaliśmy dziś płot i murek :D Zgodnie z zasadą, że liczy się pierwsze wrażenie :D Jeśli ktoś chce parter domu dwurodzinnego w Poznaniu - 100m2 z ogródkiem, garażem i piwnicą, sympatycznie zaaranżowany - to zapraszam :D :D :D Tu są zdjęcia:

http://ajkmm.fotosik.pl/albumy/463175.html

Aga dorzuć jeszcze do galerii jakiś rzut tego mieszkania ( najlepiej z rozmieszczeniem mebli) oraz plan sytuacyjny na działce wraz z rozmieszczeniem elementów małej architektury ( tudzież innych stałych elementów ).

To będzie to jeszcze ciekawiej się prezentować, a ewentualny przyszły nabywca będzie się mógł wczuć jakby już tam mieszkał :wink: .

To takie małe porady handlowe :p i życzę powodzenia http://picsrv.fora.pl/images/smiles/023.gif

Aga dorzuć jeszcze do galerii jakiś rzut tego mieszkania ( najlepiej z rozmieszczeniem mebli) oraz plan sytuacyjny na działce wraz z rozmieszczeniem elementów małej architektury ( tudzież innych stałych elementów ).

To będzie to jeszcze ciekawiej się prezentować, a ewentualny przyszły nabywca będzie się mógł wczuć jakby już tam mieszkał :wink: .

To takie małe porady handlowe :p i życzę powodzenia http://picsrv.fora.pl/images/smiles/023.gif

Dobre rady zawsze w cenie :D Dzięki

Poza tym codziennie podobają mi się inne płytki http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/crazy01.gif

skąd ja to znam :roll: :wink: :D ?

i masz na to jakąś radę? Bo później będzie - no dalej, potrzebne są pytki - proszę kupić, a ja usiądę na środku i się popłaczę... Cały czas się waham czy do łazienek skorzystać z usług architekta...

Nie mam żadnej rady na swoje niezdecydowanie :D, ale w kwestii kafelków jakoś "zmierzam do brzegu", jak mówi mój mąż.

Po pierwsze - z grubsza wiem, czego chcę,

po drugie - obejrzałam, co się dało obejrzeć w katalogach i na stronach producentów płytek,

po trzecie - zrobiłam maraton po sklepach z najobszerniejszą ofertą, z uwzględnieniem tego, na co zwróciłam uwagę w katalogach,

po czwarte - biorę ze sobą aparat i robię zdjęcia, we wszystkich możliwych konfiguracjach,

po piąte - kupiłam blok milimetrowy i tam rozrysowałam każdą ścianę pomieszczenia, rysuję kafelki i koloruję kredkami syna,

po szóste - zrezygnowałam z programów do układania płytek i aranżacji wnętrz, doprowadzają mnie do furii,

po siódme - kupuję po jednej sztuce płytek, które mi się podobają i w domu na spokojnie się im przyglądam.

Jakoś idzie, porzuciłam (chwilowo :wink:) plany o współpracy z architektem.

pozdrawiam :D

b.

Po pierwsze - z grubsza wiem, czego chcę,

no tu własnie jest problem...

po drugie - obejrzałam, co się dało obejrzeć w katalogach i na stronach producentów płytek,

zrobione :D

po trzecie - zrobiłam maraton po sklepach z najobszerniejszą ofertą, z uwzględnieniem tego, na co zwróciłam uwagę w katalogach,

no tu jest problem, bo jednak Poznań to nie Warszawa i nie wszystko jest...

po czwarte - biorę ze sobą aparat i robię zdjęcia, we wszystkich możliwych konfiguracjach,

no, to jest do zrobienia, parę zdjęć już mam :D

po piąte - kupiłam blok milimetrowy i tam rozrysowałam każdą ścianę pomieszczenia, rysuję kafelki i koloruję kredkami syna,

tak robiłam planując ostatnia łazienkę i takie rysuneczki plus szkice 3D dostał kafelkarz :D Ale wizulaizacja chyba więcej pokazuje :-?

po szóste - zrezygnowałam z programów do układania płytek i aranżacji wnętrz, doprowadzają mnie do furii,

no , nie mam dwóch lewych do kompa, ale żadnego porządnego programu aranżacyjnego nie mogę opanować :oops:

po siódme - kupuję po jednej sztuce płytek, które mi się podobają i w domu na spokojnie się im przyglądam.

a tak można?

1. taaaa, też tak coś mi się zdaje, że ten nadmiaru możliwości generuje takie problemy decyzyjne :D

3. ja dzwoniłam do producentów płytek z pytaniem gdzie w W-wie znajdę największą ich ofertę, a potem konkretnie do danego sklepu z pytaniem, czy to czego szukam mają na wystawie i czy kupię jeden kafel; jeśli odpowiedzi były na tak, to jechałam, zaoszczędziłam sobie trochę jazd w ciemno :D

5. wizualizacja pokazuje więcej, pokazuje :D i tu by się ten architekt przydał, bo koncepcje mam, tyle, że ja wzrokowiec jestem i lubię sobie luknąć, zanim się zdecyduję; ale może się uda bez ... kasy mi trochę szkoda :-?

7. można, a nawet trzeba kupić sobie po jednej płytce :D

sorry za brak cytowania, ale właśnie na nim poległam :( :roll: , tak cytowałam, że powstał jeden misz - masz.

Bartolinka, cytatami się nie martw, upierdliwe troszkę są :-?

Dzięki za rady, chyba też sobie upatrzę klika typów i podzwonię. Ale pewnie i tak mnie czeka wycieczka w Twoje rejony do tego całego Grestonu... U nas jak w "porządnym" salonie spytałam o Colorkera to pani zrobiła wielkie oczy :o

:o :o więźba w 12 godzin??!! :o :o

nie, no przesada! :wink:

gdzie tacy sensowni Fachowcy się rodzą??!! :D :D

Tablice mieli z Kalisza :D

Oni kasują za metry kwadratowe nie za godziny więc nie opłaca im się obijać. Majster operujący pilarką jak skalpelem plus 6 pomocników, z których wszyscy wiedzą co mają robic i nie obijają się :D

Aga, czyli znów ruch na budowie :D ; jaką masz cegłę klinkierową i na co ją przeznaczasz?

Przejrzyj dobrze te cegły; my wzywaliśmy do naszej przedstawiciela producenta i on nam przedstawiał paramerty, według których cegła jest pełnowartościowa. Włos się na głowie zjerzył:evil: !!!

Uszczypki na rogach albo na krawędziach cegły (w szlkliwieniu) dopuszczalne nawet do 2 cm; odpryski szkliwienia do kilku milimetrów średnicy, pęknięcia szkliwienia również są dopuszczalne :o :o :o.

A przecież jeśli są odpryski, nawet mikro w szkliwie, to jak tam wejdzie woda itd.... to wiadomo, że z czasem odprysk zrobi się duuuużo większy.

Co zatem dyskwalifikuje cegłę? - pęknięcia szkliwienia wraz z pęknięciem cegły! I w zasadzie to wszystko, bo np. cegłę, która jest omszała to sobie można wytrzeć :roll:.

Jak się mocno zdziwiliśmy, że pierwszy gatunek może mieć takie niedoróbki, to przedstawiciel odpowiedział, że komin przecież jest wysoko, a nikt nie będzie chodził ciągle z zadartą głową, a poza tym komin szybko się przybrudzi i ujednolici kolorek :roll: :o. Cudne, prawda?

Na przegląd cegły weź ze soba szmatkę, która nie zostawia 'kłaczków", bo trudno je potem usunąć.

pozdrawiam,

b.

Aaaa, i jeszcze słowo o sposobie wyboru płytek :D.

Jak już sobie wybierzesz płytki, to zrób sobie maraton po supermarketach budowlanych i zobacz, czy nie są gdzieś na wystawce. Zdolności aranżacyjne supermarketowych speców potrafią zabić ładność niejednej kolekcji. Ja się w ten sposób skutecznie wyleczyłam z zebrano opoczna, a przynajmniej z dekorów :-? :wink:.

b.