agakz 09.07.2008 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Aga, czyli znów ruch na budowie ; jaką masz cegłę klinkierową i na co ją przeznaczasz? Przejrzyj dobrze te cegły; my wzywaliśmy do naszej przedstawiciela producenta i on nam przedstawiał paramerty, według których cegła jest pełnowartościowa. Włos się na głowie zjerzył !!! Uszczypki na rogach albo na krawędziach cegły (w szlkliwieniu) dopuszczalne nawet do 2 cm; odpryski szkliwienia do kilku milimetrów średnicy, pęknięcia szkliwienia również są dopuszczalne . A przecież jeśli są odpryski, nawet mikro w szkliwie, to jak tam wejdzie woda itd.... to wiadomo, że z czasem odprysk zrobi się duuuużo większy. Co zatem dyskwalifikuje cegłę? - pęknięcia szkliwienia wraz z pęknięciem cegły! I w zasadzie to wszystko, bo np. cegłę, która jest omszała to sobie można wytrzeć . Jak się mocno zdziwiliśmy, że pierwszy gatunek może mieć takie niedoróbki, to przedstawiciel odpowiedział, że komin przecież jest wysoko, a nikt nie będzie chodził ciągle z zadartą głową, a poza tym komin szybko się przybrudzi i ujednolici kolorek . Cudne, prawda? Na przegląd cegły weź ze soba szmatkę, która nie zostawia 'kłaczków", bo trudno je potem usunąć. pozdrawiam, b. No, czytałam o Waszych przebojach z cegłą. Moja to Wienerberger Terca kolor Stratus (grafit). Na pierwszy rzut oka wygląda porządnie, ale palety jeszcze nie przekładałam... Ale trochę przesada z tą jakością. To co, ze wysoko, może ja chcę z tego nie komin ale murek i codziennie będe to miec przed nosem przecież ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.07.2008 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Aaaa, i jeszcze słowo o sposobie wyboru płytek . Jak już sobie wybierzesz płytki, to zrób sobie maraton po supermarketach budowlanych i zobacz, czy nie są gdzieś na wystawce. Zdolności aranżacyjne supermarketowych speców potrafią zabić ładność niejednej kolekcji. Ja się w ten sposób skutecznie wyleczyłam z zebrano opoczna, a przynajmniej z dekorów . b. No ale fakt, że jakiś gość w supermarkecie nie ma gustu lub wyobraźni to nie znaczy, że Ty nie wyczarujesz z tych płytek pięknego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 09.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No, może mi się uda jakieś cudo z kafelków wyczarować . Stanęłam przed ścianą z samych kafli dekoracyjnych zebrano (srebrne kawiatki na ciemno brązowym tle) i dostałam oczopląsu, natłok wzorków i ich układ spowodowały, że wszystko mi przed oczami latało . I nie tylko mnie, mąż też powiedział, że ta ściana jakaś trudna w odbiorze . I tak jakoś .... zebrano odpływa w niebyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 09.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No, czytałam o Waszych przebojach z cegłą. Moja to Wienerberger Terca kolor Stratus (grafit). Na pierwszy rzut oka wygląda porządnie, ale palety jeszcze nie przekładałam... Ale trochę przesada z tą jakością. To co, ze wysoko, może ja chcę z tego nie komin ale murek i codziennie będe to miec przed nosem przecież ? ja to wiem, Ty to wiesz, a producent ma "normy"; czyli jak sprzedać jak najwięcej przy jak najmniejszym wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.07.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No, może mi się uda jakieś cudo z kafelków wyczarować . Stanęłam przed ścianą z samych kafli dekoracyjnych zebrano (srebrne kawiatki na ciemno brązowym tle) i dostałam oczopląsu, natłok wzorków i ich układ spowodowały, że wszystko mi przed oczami latało . I nie tylko mnie, mąż też powiedział, że ta ściana jakaś trudna w odbiorze . I tak jakoś .... zebrano odpływa w niebyt. Szczerze mówiąc mój odbiór Zebrano zobaczonego pierwszy raz na żywo też był taki - srebrne kwiatki latające w oczach. To chyba trzeba stosować w nickich dawkach po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 10.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witamy w klubie ja tak dalej Wam budowa pójdzie to niebawem dotrzesz na oświeconą górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.07.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 witamy w klubie ja tak dalej Wam budowa pójdzie to niebawem dotrzesz na oświeconą górę no, na górę dotrę jak się budowa będzie ślimaczyć, a tego bym nie chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 12.07.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 dzisiaj rano: http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/18732871_img_1576.jpg Ładne? piękne!!! i komin i więźba! ładne drewno b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.07.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 bartolinka dziękuję Choć teraz ja straciłam energię do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 12.07.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Aga, a co się stało? coś poważnego, czy "zmęczenie materiału"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.07.2008 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 bartolinka no nie wiem... mamy działkę przy spokojnej drodze nie utwardzonej o statusie drogi lokalnej. Układ nieruchomości nietypowy - z tyłu domek rodziców, z przodu budujemy nasz z tarasem od ulicy (zachód). No i gmina chce nagle z naszej uliczki - wąskiej i spokojnej, zrobić "wewnętrzną obwodnicę"... pojęcie sprzeczne samo w sobie. Niektóre stare domy stoją tuż przy płocie - wyburzą je? Mi zabiorą kawałek z przodu że bedę mieć taras do płota? Nie wiem, muszę iśc do gminy zobaczyć plany... I ruch... nie budowaliśmy sie w środku lasu tylko blisko Poznania, ale przy spokojnej uliczce daleko od głównej drogi. Jedyna nadzieja, że o dotacje ubiega się 150 projektów gminnych. Ale jak znam naszego pecha Odechciało mi się. Przecież sprawdzaliśmy. Mówili że chętnie by utwardzili ale nie mają kasy. I co? A jak im się ten głupi pomysł uda zrealizować? Sprzedać dom? Taką nietypową nieruchomość niełatwo sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 13.07.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Aga, to strasznie kiepsko, wpółczuję . Przejrzałam Twój dziennik i wiem, że macie tam plan zagospodarowania, nie chcę Cię dobijać, ale nie obejrzeliście tych planów dokładnie zanim zapadła decyzja? To kiedy wpadli na pomysł "lokalnej drogi szybszego ruchu"?, mają dotacje unijne?; mają - doczytałam . Ale jak mają i mają w planach utwardzenie, to wcześniej czy później pewnie to zrobią ...... chyba, że już zbierajcie siły i protestujcie (Wy i okoliczni mieszkańcy). A może jakiś urzędnik próbuje przesunąć drogę spod swojego domu trochę dalej? Tak czy siak, czeka Was trochę nerwów i pilnowania . Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 13.07.2008 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 bartolinka, plan jest i droga ma status lokalnej. Za tydzień będzie wyłożony w urzędzie projekt zmian studium zagospodarwoania - czy jakoś tak - tam zmienią jak będą chcieli. Tak samo jak przekształcą wszystkie potrzebne im kawałki gruntu pod budownictwo wielorodzinne - jest jeden taki w gminie co stawia takie bloki - slumsy. Daleko od nas na szczeście ale ma chody w urzędzie i robi totalną samowolkę. Z tym utwardzeniem to wiesz, pewnie tak mówią od lat - przy naszej ulicy częściowo są domy od kilkudziesięciu lat. A niektórzy mieszkańcy to się cieszą że jak zrobią asfalt to nie będzie wreszcie dziur Dotacji jeszcze nie mają, tylko o nie walczą. Uda się albo nie. I co jak nie?Spróbują za rok? I za dwa? Nie znam lokalnych układów i nie wiem kto gdzie mieszka i komu co pasuje pod domem. Muszę pogadać z kilkoma sąsiadami i wybadać. Ale skrzydełka mi opadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 13.07.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Idzie Wam rewelacyjnie !!Aż miło czytać i oglądać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 13.07.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Idzie Wam rewelacyjnie !! Aż miło czytać i oglądać ! Dzięki pado A jak u Was, bo w dzienniczku cisza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 14.07.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 papierowe ściany fajne ale czytam tu o niepewności Twojej lokalizacji i przykro mi, że się pokiełbasiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 14.07.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 papierowe ściany fajne ale czytam tu o niepewności Twojej lokalizacji i przykro mi, że się pokiełbasiło ściany mi się podobały bo łatwo się je przesuwa Staram się nie martwić ulicą, choć wolałabym dziury - jak będzie asfalt to mi wartość nieruchomości wzrośnie Mam od ulicy mur kamienny i krzaki, wystąpię o zgodę na podmurowanie z 1,5 do 2 metrów i się oddzielę Ziemi mi chyba na drogę nie zabiorą, bo architekt mówi że w rysunkach nie była zaznaczona rezerwa na pas drogowy, zresztą kładą właśnie chodnik, no to chyba go nie rozbiorą zaraz, choć kto to wie Tak się pocieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 14.07.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Jakie fajne schody wewnętrzne - ja też takie chce O której u Ciebie (GW) byli ?? Ja dzisiaj też dostałem kolejną http://macg.net/emoticons/deal.gif za ściany parteru i potem jechali na jeszcze jedną budowę. Może do Ciebie ?? U mnie byli ok. 18.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 14.07.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Jakie fajne schody wewnętrzne - ja też takie chce O której u Ciebie (GW) byli ?? Ja dzisiaj też dostałem kolejną http://macg.net/emoticons/deal.gif za ściany parteru i potem jechali na jeszcze jedną budowę. Może do Ciebie ?? U mnie byli ok. 18.30 19.45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 14.07.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Jakie fajne schody wewnętrzne - ja też takie chce O której u Ciebie (GW) byli ?? Ja dzisiaj też dostałem kolejną http://macg.net/emoticons/deal.gif za ściany parteru i potem jechali na jeszcze jedną budowę. Może do Ciebie ?? U mnie byli ok. 18.30 19.45 No to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts