Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Staram się nie martwić ulicą, choć wolałabym dziury - jak będzie asfalt to mi wartość nieruchomości wzrośnie :wink: Mam od ulicy mur kamienny i krzaki, wystąpię o zgodę na podmurowanie z 1,5 do 2 metrów i się oddzielę :D Ziemi mi chyba na drogę nie zabiorą, bo architekt mówi że w rysunkach nie była zaznaczona rezerwa na pas drogowy, zresztą kładą właśnie chodnik, no to chyba go nie rozbiorą zaraz, choć kto to wie :o

Tak się pocieszam :(

może nie będzie tak źle? :)

schody git :D

Braza, świetny sposób na pocieszenie, dzięki :D :D :D

Jasia, może nie będzie tak źle :-?

Rano byliśmy z mężem w Urzędzie Miasta. Ten urząd zakłóca mój obraz wstrętnych pań urzędniczek - wszyscy są mili i pomocni :o

Jedna pani nam powiedziała co wie o naszej drodze i jeszcze nas zaprowadziła do kolegi, który odpowiada za fundusze unijne i przygotowywał wniosek. Otóż jest tak: opracowano projekt rzeczywiście drogi asfaltowej, ale bardzo wąskiej (7m to podobno wąziutka), bo na szeroką to nie ma miejsca a domy miejscami stoją bardzo blisko ulicy. Nazywa się toto projekt obwodnicy z przyczyn marketingowych - żeby dostać kasę. Czy dostaną? Projekt ma 28 pozycję w ocenie a kasę dostaje pierwszych 20 projektów z listy. Może nie dostaną, a może dostaną mniej niż chcieli a wtedy budowy nie będzie, bo nie mają z czego dołożyć. Jak dostaną, to cały 2009 rok mają na opracowanie projektu i zaczna najwcześniej w 2010. Ale oni sami nie bardzo wierzą. Aha, z naszej strony nie zabiorą działek, po przeciwnej cześciowo już nawet wykupili bo od dawna coś knują, ale część ludzi nie chce sprzedać i może się to wlec. I dobrze. W międzyczasi może wygramy w totka i postawimy sobie dom w lesie jak bartolinka albo Leo :wink:

Trzymajcie kciuki za niepowodzenie projektu :D

Gość Gosc_gość
Trzymam kciuki za niepomyślny rozwój wypadków dla gminy oczywiście!!

Aga, Kristofuros - to GW miał dobry dzień, rozdał 2 faktury, a na koniec podpisał umowę ze mną na stan surowy:)

U mnie start 01.09, może się ciut wcześniej uda:)

No to oficjalnie Witamy w klubie budujących z GW Alta :p

http://images32.fotosik.pl/35/bdf527095525e4d0.gif

A ja czekam na listę pytań odnośnie stanu deweloperskiego, bo rozmowy o następnym etapie czas zacząć :wink:

Ja to nawet na razie nie wiem o co pytać :-? Bacznie śledzę Wasze poczynania i wałkuje forum na lewo i prawo:)

to normalny efekt na starcie :D z czasem kolejność temtów Ci się wyklaruje. Najgorzej jak jakiś trzeba zgłębić w tempie ekspressowym bo wykonawca czeka na odpowiedź :wink:

fajnie tam na górze! :D

byłoby jeszcze fajniej gdyby zostawić takie przestrzenie, nie? :)

no, ale wiadomo, każdy powinien mieć swój kąt :)

No własnie, najfajniej wygląda taka całość bez ścianek działowych :D A Maja marudzi czemu nie zaplanowaliśmy jej pokoju na całym strychu:

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/18614823_img_1559.jpg

Nooo chałupa rośnie :D Już pięknie kształtu nabiera.... Lubię ten etap....

:D zasadniczy kształt się już wyłonił i zmieniać się nie będzie w przeciwieństwie do stanu naszego konta bankowego :wink:

Taaa.... Znam to....

U nas taki kształt będzie już za 2 tyg... Też się nei mogę doczekać :D:D

szybko zleci :D Wtedy można zweryfikować sobie wyobrażenia o kształcie domu z rzeczywistością, bo co innego papier z rysunkiem, a co innego DOM :D