bartolinka 19.07.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ładnie u Was na budowie wygląda ; jak zagospodarujesz słupy? wchodzą w obrys ścian? Udało Ci się obejrzeć kafle? na zdjęciu wyglądają obiecująco . pozdrawiam, b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.07.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ładnie u Was na budowie wygląda ; jak zagospodarujesz słupy? wchodzą w obrys ścian? Udało Ci się obejrzeć kafle? na zdjęciu wyglądają obiecująco . pozdrawiam, b. Cześć słupy są w linii ścianek działowych, raczej nie będziemy ich chować bo i tak popękają. Kalfle sprzedaja, ale nie mają na magazynie tylko na zamówienie bo to stara kolekcja a firma Cerim już wypusciła następna - mniej ładną. Cena moich to około 150 za metr, przy takiej ilości podobno sensowny rabat - brzmi lepiej niż 300, nie? Ale ja chciałabym zobaczyć ten drugi kolor: http://www.cerim.it/collezione_dettaglio.asp?idd=90 mogę zamówic 1 kartonik - 0,8 m2... I jeszcze mają inne bardzo ładne - firma Rex - ale cena http://www.rex-cerart.it/documenti/pdf/cataloghi/depliant%20abisko.pdf jak Wasz dach? A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boslak 19.07.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 cześć witam sie serdecznie i pytam o te podbitkę, mam też w planach orzechowe okna z Oknoplastu, ubiegly tydzien to malowanie deseczek na balkonie, chyba zdecyduje sie na impregnat podwójnie malowany bezbarwny z altaxinu i na to pojedyncza warstwe altaxinu palisander, bo orzechy ktore znalazlam jakos takie żółto-zielone mi wychodzily, czy ten Sadolin już jest polozony u Was ? czy rzeczywiście ładnie to pasuje? pozdrawiam cieplo i zycze szybkiej sprzedazy mieszkania (czego i sobie życzę , straszny zastój od czerwca) asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.07.2008 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 boslak witaj Niestety mamy tygodniową obsuwę i jeszcze deseczki nie pomalowane na kolor orzechowy. Rzeczywiscie te inne preparaty były jakies zielonkawe i tylko ten Sadolin był na próbkach ciepły- nawet lekko podchodził pod dąb. Ale jak wyjdzie na dużej powierzchni to sie dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 20.07.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Tylko że przy okazji wpadłam na inne - strasznie drogie, ale jakie śliczne: http://www.rex-cerart.it/serie_colore.asp?idpadre=58&id=59&idcol=59&idcolid=4 oooooo, łaaaadne Dziecko wróciło wczoraj z wakacji u babci na budowie. Teraz będą półkolonie przez tydzień. A później jeszcze nie wiem co u nas jedno wraca jutro (był z dziadkami w gospodarstwie agro), a drugim zajmowała sie druga babcia; w sierpniu wyjeżdżają z babcią nad morze, na miesiąc , o ile ta mlodsza się da wysłać, na razie cały czas powtarza, że nigdzie nie jedzie . Dziś przyjechała projektantka naszego ogrodu i przywiozła gotowy projekt: plany, szkice i listę roślin Teraz siedzę i sprawdzam sobie w internecie po kolei co to za kwiatki 117 gatunków, a niektórych po kilkadziesiąt sztuk... ale to bylinki. Nie wiem jeszcze gdzie to się zmieści - na planie w skali się mieści. Może, jak na działce będzie porządek i zniknie szopka Jak będzie skaner to wkleję projekt. mnie Monia kusi swoim pięknym ogrodem, kto wie, może i we mnie się odezwie ogrodnicza pasja ; będę podpatrywać w Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.07.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Bartolinka, jak fajnie - miesiąc nad morzem Szkoda, że nasze babcie nie chcą Jedna wzięła na 2 tygodnie z przerwą na weekend i musieliśmy codziennie odwiedzać, a druga jedzie na Majorkę a resztę lata siedzą z dziadkiem na działce, ale Mai nie wezmą Ale Twoja dwójka się razem zajmie to mają fajnie. A ile mają lat? Ogródka nie podpatrzysz, bo u mnie nie ma lasu takiego pięknego jak u Ciebie. U Ciebie to raczej tak: http://images33.fotosik.pl/326/c6feb08820cb63a1.jpg albo tak jak u Zygmora http://www.zygmor.republika.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 20.07.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Aaaaaa, Aga, chyba tak będę zaczynała posty do Ciebie . Jak pięknie. Ale ja się nie nadaję na ogrodnika, dwie lewe ręce i brak cierpliwości i słomiany zapał , ale Ty planujesz ogródek, Monia tak pięknie pisze o roślinkach że, zupełnie nie mając tego w jakichkolwiek planach, przeglądam foldery i strony internetowe. A chciałam działkę leśną, żeby sobie samo wszystko rosło . A Wy takie piękności mi serwujecie! Moja dwójka ma lat 7 (skończone) i 3 latka (kończone dziś w południe ). I już się jakoś dogadują, tzn. Bartek cierpliwy i opiekuńczy do siostry jak zawsze, a Ola już mniej mu psoci, a więcej współdziała . Bartek jedzie chętnie, a Olka stanęła okoniem i mówi, że: "baba ela brrum tutu nie" (Olka kiepsko jeszcze mówi, leń jeden) i jeszcze dodaje, że będzie: "brrum MOM", co oznacza ni mniej ni więcej, tylko że będzie jeździła oglądać dom. Ciężko tak z nią na tę budowę jeździć (czy chociażby po sklepach); już wolałabym żeby został Bartek, zawsze to czymś bezpiecznym z boku na budowie się zajmie, a Olka...eh . Wiesz, od dwóch miesięcy, dokładnie od rozpoczęcia budowy, czuję się trochę jak wyrodna matka, wszystko tak powierzchownie (mam wrażenie) i dzieci ciągle z moją mamą. Niech ta budowa się wreszcie skończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.07.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Aaaaaa, Aga, chyba tak będę zaczynała posty do Ciebie . Jak pięknie. Ale ja się nie nadaję na ogrodnika, dwie lewe ręce i brak cierpliwości i słomiany zapał , ale Ty planujesz ogródek, Monia tak pięknie pisze o roślinkach że, zupełnie nie mając tego w jakichkolwiek planach, przeglądam foldery i strony internetowe. A chciałam działkę leśną, żeby sobie samo wszystko rosło . A Wy takie piękności mi serwujecie! spokojnie, wybudujesz, ogarniesz teren,a potem zacznie Cię kusić żeby troszkę ten las wokół tarasu oswoić Moja dwójka ma lat 7 (skończone) i 3 latka (kończone dziś w południe ). I już się jakoś dogadują, tzn. Bartek cierpliwy i opiekuńczy do siostry jak zawsze, a Ola już mniej mu psoci, a więcej współdziała . Bartek jedzie chętnie, a Olka stanęła okoniem i mówi, że: "baba ela brrum tutu nie" (Olka kiepsko jeszcze mówi, leń jeden) i jeszcze dodaje, że będzie: "brrum MOM", co oznacza ni mniej ni więcej, tylko że będzie jeździła oglądać dom. Ciężko tak z nią na tę budowę jeździć (czy chociażby po sklepach); już wolałabym żeby został Bartek, zawsze to czymś bezpiecznym z boku na budowie się zajmie, a Olka...eh . Wiesz, od dwóch miesięcy, dokładnie od rozpoczęcia budowy, czuję się trochę jak wyrodna matka, wszystko tak powierzchownie (mam wrażenie) i dzieci ciągle z moją mamą. Niech ta budowa się wreszcie skończy! wiesz, ja też się czuję jak wyrodna matka, ale to chyba standardowy stan podczas budowy. Zresztą ja nawet bez budowy tak się czuję bo pracuję dość intensywnie i Maja mi robi wyrzuty, że czemu inne mamusie nie pracują w ogóle i mają czas dla dzieci Gdybym tylko mogła... Tylko u Ciebie dwójka, to pewnie z wiekiem coraz lepiej się bawią, a u mnie jedynaczka więc bardziej się nudzi. Też ma 7 lat Może jeszcze młoda da się namówic na wyjazd? Przydałyby Wam się wolne ręce a jej ten klimacik nadmorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 23.07.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 A kim ty jesteś z zawodu? Co robisz w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 23.07.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Wreszcie zeskanowałam projekt ogrodu (...): kazdej cyferce odpowiada w tabeli roślinka Aga, to jest do ogarnięcia? ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.07.2008 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 A kim ty jesteś z zawodu? Co robisz w pracy? zawsze mam problem z odpowiedzią na tak proste wyadawałoby się pytanie Bo kiedyś to z zawodów był stolarz, piekarz, fryzjer, krawcowa. A ja jestem inżynierem produkcji. W pracy prowadzę duże projekty logistyczne, takie ja ta halunia 13.000 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.07.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Wreszcie zeskanowałam projekt ogrodu (...): kazdej cyferce odpowiada w tabeli roślinka Aga, to jest do ogarnięcia? ślicznie no wiesz, wiek emerytalny cały czas przedłużają, może zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZuzankaT. 25.07.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witaj, ja jestem na etapie oczekiwania na PnB, Groszka G2 będę budować pod Wrocławiem. Zastanawiałam się jak rozwiązać problem powiększenia łazienki kosztem garderoby i zagospodarowania strychy nad garażami. Widzę że Ty już jesteś na etapie więźby dachowej więc jesteś już w stanie ocenić czy pomieszczenie nad garażami - strych nadawałoby się na sypialnię? Będę wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 25.07.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 A kim ty jesteś z zawodu? Co robisz w pracy? zawsze mam problem z odpowiedzią na tak proste wyadawałoby się pytanie Bo kiedyś to z zawodów był stolarz, piekarz, fryzjer, krawcowa. A ja jestem inżynierem produkcji. W pracy prowadzę duże projekty logistyczne, takie ja ta halunia 13.000 m2 Znaczy, że jesteś od koordynacji pracy branżystów? Mój mąż buduje takie halunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.07.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witaj, ja jestem na etapie oczekiwania na PnB, Groszka G2 będę budować pod Wrocławiem. Zastanawiałam się jak rozwiązać problem powiększenia łazienki kosztem garderoby i zagospodarowania strychy nad garażami. Widzę że Ty już jesteś na etapie więźby dachowej więc jesteś już w stanie ocenić czy pomieszczenie nad garażami - strych nadawałoby się na sypialnię? Będę wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam Witaj Zapraszam do obejrzenia strychu na miejscu Moim zdaniem byłaby tam jedna, ładna sypialnia ze skosami. Moja córka żałuje, że to nie będzie jej pokój. Ale gdzie zrobiłabym wtedy pralnię i graciarnię http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/18614823_img_1559.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.07.2008 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Znaczy, że jesteś od koordynacji pracy branżystów? Mój mąż buduje takie halunie nie, halę buduje deweloper, a ja tylko dbam o jej odpowiednie przygotowanie do naszych potrzeb i przeprowadzenie kilkunastu tysięcy palet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 25.07.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Coś mi się fotki nie chcą pootwierać w Twoim dzienniku i chyba zaraz mnie skręci z ciekawości! Współczuję perturbacji opiekunkowych - też się naużerałam z nianiami, znam ten kłopot:/ A Bartolinka - trzymam kciuki, żeby dzieci się dały razem, upłynnić, my też mieliśmy taki plan (co prawda tylko na tydzień, ale zawsze to coś ale młoda tak mi skutecznie babcię wystraszyła, że ta nie odważyła się jej wziąć:/ Za rok nie odpuszczę, bo mam zamiar w ferworze wykańczania domu być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZuzankaT. 25.07.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dziękuje za zaproszenie, w końcu Poznań nie daleko:) Ja planuję pralnie i garderobę zrobić z pokoju tego przed strychem a sypialnię nad garażami żeby nie wchodzić do garderoby przez żadne z pomieszczeń, myślę że w praktyce okaże sie to dobrym rozwiązaniem pozdrawiam i życzę miłego weekendu.... pewnie na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.07.2008 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Dziękuje za zaproszenie, w końcu Poznań nie daleko:) Ja planuję pralnie i garderobę zrobić z pokoju tego przed strychem a sypialnię nad garażami żeby nie wchodzić do garderoby przez żadne z pomieszczeń, myślę że w praktyce okaże sie to dobrym rozwiązaniem pozdrawiam i życzę miłego weekendu.... pewnie na budowie weekend na imieninach mamy oraz teściowej A gdzie planujesz wstawić pralkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.07.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Coś mi się fotki nie chcą pootwierać w Twoim dzienniku i chyba zaraz mnie skręci z ciekawości! Współczuję perturbacji opiekunkowych - też się naużerałam z nianiami, znam ten kłopot:/ Sprawdzałam i ja widzę normalnie obrazki. Ale aż takich atrakcji to na nich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts