Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ładnie u Was na budowie wygląda :D; jak zagospodarujesz słupy? wchodzą w obrys ścian?

Udało Ci się obejrzeć kafle? na zdjęciu wyglądają obiecująco :wink:.

pozdrawiam,

b.

Cześć :D

słupy są w linii ścianek działowych, raczej nie będziemy ich chować bo i tak popękają. Kalfle sprzedaja, ale nie mają na magazynie tylko na zamówienie bo to stara kolekcja a firma Cerim już wypusciła następna - mniej ładną. Cena moich to około 150 za metr, przy takiej ilości podobno sensowny rabat - brzmi lepiej niż 300, nie? Ale ja chciałabym zobaczyć ten drugi kolor:

http://www.cerim.it/collezione_dettaglio.asp?idd=90

mogę zamówic 1 kartonik - 0,8 m2...

I jeszcze mają inne bardzo ładne - firma Rex - ale cena :o

http://www.rex-cerart.it/documenti/pdf/cataloghi/depliant%20abisko.pdf

jak Wasz dach?

A.

cześć

witam sie serdecznie i pytam o te podbitkę, mam też w planach orzechowe okna z Oknoplastu, ubiegly tydzien to malowanie deseczek na balkonie, chyba zdecyduje sie na impregnat podwójnie malowany bezbarwny z altaxinu i na to pojedyncza warstwe altaxinu palisander, bo orzechy ktore znalazlam jakos takie żółto-zielone mi wychodzily, czy ten Sadolin już jest polozony u Was ? czy rzeczywiście ładnie to pasuje? pozdrawiam cieplo i zycze szybkiej sprzedazy mieszkania (czego i sobie życzę , straszny zastój od czerwca) :)

asia

boslak witaj :D Niestety mamy tygodniową obsuwę i jeszcze deseczki nie pomalowane na kolor orzechowy. Rzeczywiscie te inne preparaty były jakies zielonkawe i tylko ten Sadolin był na próbkach ciepły- nawet lekko podchodził pod dąb. Ale jak wyjdzie na dużej powierzchni to sie dopiero okaże :roll:

Tylko że przy okazji wpadłam na inne - strasznie drogie, ale jakie śliczne:

http://www.rex-cerart.it/serie_colore.asp?idpadre=58&id=59&idcol=59&idcolid=4

oooooo, łaaaadne :D

Dziecko wróciło wczoraj z wakacji u babci na budowie. Teraz będą półkolonie przez tydzień. A później jeszcze nie wiem co :roll:

u nas jedno wraca jutro (był z dziadkami w gospodarstwie agro), a drugim zajmowała sie druga babcia; w sierpniu wyjeżdżają z babcią nad morze, na miesiąc :D, o ile ta mlodsza się da wysłać, na razie cały czas powtarza, że nigdzie nie jedzie :roll: :(.

Dziś przyjechała projektantka naszego ogrodu i przywiozła gotowy projekt: plany, szkice i listę roślin :D Teraz siedzę i sprawdzam sobie w internecie po kolei co to za kwiatki :D 117 gatunków, a niektórych po kilkadziesiąt sztuk... ale to bylinki. Nie wiem jeszcze gdzie to się zmieści - na planie w skali się mieści. Może, jak na działce będzie porządek i zniknie szopka :roll: :D

Jak będzie skaner to wkleję projekt.

mnie Monia kusi swoim pięknym ogrodem, kto wie, może i we mnie się odezwie ogrodnicza pasja :D; będę podpatrywać w Ciebie.

Bartolinka, jak fajnie - miesiąc nad morzem :D Szkoda, że nasze babcie nie chcą :( Jedna wzięła na 2 tygodnie z przerwą na weekend i musieliśmy codziennie odwiedzać, a druga jedzie na Majorkę a resztę lata siedzą z dziadkiem na działce, ale Mai nie wezmą :-? Ale Twoja dwójka się razem zajmie to mają fajnie. A ile mają lat?

Ogródka nie podpatrzysz, bo u mnie nie ma lasu takiego pięknego jak u Ciebie. U Ciebie to raczej tak:

http://images33.fotosik.pl/326/c6feb08820cb63a1.jpg

albo tak jak u Zygmora http://www.zygmor.republika.pl/

Aaaaaa, Aga, chyba tak będę zaczynała posty do Ciebie :D. Jak pięknie. Ale ja się nie nadaję na ogrodnika, dwie lewe ręce i brak cierpliwości i słomiany zapał :wink:, ale Ty planujesz ogródek, Monia tak pięknie pisze o roślinkach że, zupełnie nie mając tego w jakichkolwiek planach, przeglądam foldery i strony internetowe. A chciałam działkę leśną, żeby sobie samo wszystko rosło :wink: :D. A Wy takie piękności mi serwujecie!

Moja dwójka ma lat 7 (skończone) i 3 latka (kończone dziś w południe :D). I już się jakoś dogadują, tzn. Bartek cierpliwy i opiekuńczy do siostry jak zawsze, a Ola już mniej mu psoci, a więcej współdziała :D.

Bartek jedzie chętnie, a Olka stanęła okoniem i mówi, że: "baba ela brrum tutu nie" (Olka kiepsko jeszcze mówi, leń jeden) i jeszcze dodaje, że będzie: "brrum MOM", co oznacza ni mniej ni więcej, tylko że będzie jeździła oglądać dom. Ciężko tak z nią na tę budowę jeździć (czy chociażby po sklepach); już wolałabym żeby został Bartek, zawsze to czymś bezpiecznym z boku na budowie się zajmie, a Olka...eh :D :wink:.

Wiesz, od dwóch miesięcy, dokładnie od rozpoczęcia budowy, czuję się trochę jak wyrodna matka, wszystko tak powierzchownie (mam wrażenie) i dzieci ciągle z moją mamą. Niech ta budowa się wreszcie skończy! :wink:

Aaaaaa, Aga, chyba tak będę zaczynała posty do Ciebie :D. Jak pięknie. Ale ja się nie nadaję na ogrodnika, dwie lewe ręce i brak cierpliwości i słomiany zapał :wink:, ale Ty planujesz ogródek, Monia tak pięknie pisze o roślinkach że, zupełnie nie mając tego w jakichkolwiek planach, przeglądam foldery i strony internetowe. A chciałam działkę leśną, żeby sobie samo wszystko rosło :wink: :D. A Wy takie piękności mi serwujecie!

spokojnie, wybudujesz, ogarniesz teren,a potem zacznie Cię kusić żeby troszkę ten las wokół tarasu oswoić :D

Moja dwójka ma lat 7 (skończone) i 3 latka (kończone dziś w południe :D). I już się jakoś dogadują, tzn. Bartek cierpliwy i opiekuńczy do siostry jak zawsze, a Ola już mniej mu psoci, a więcej współdziała :D.

Bartek jedzie chętnie, a Olka stanęła okoniem i mówi, że: "baba ela brrum tutu nie" (Olka kiepsko jeszcze mówi, leń jeden) i jeszcze dodaje, że będzie: "brrum MOM", co oznacza ni mniej ni więcej, tylko że będzie jeździła oglądać dom. Ciężko tak z nią na tę budowę jeździć (czy chociażby po sklepach); już wolałabym żeby został Bartek, zawsze to czymś bezpiecznym z boku na budowie się zajmie, a Olka...eh :D :wink:.

Wiesz, od dwóch miesięcy, dokładnie od rozpoczęcia budowy, czuję się trochę jak wyrodna matka, wszystko tak powierzchownie (mam wrażenie) i dzieci ciągle z moją mamą. Niech ta budowa się wreszcie skończy! :wink:

wiesz, ja też się czuję jak wyrodna matka, ale to chyba standardowy stan podczas budowy. Zresztą ja nawet bez budowy tak się czuję bo pracuję dość intensywnie i Maja mi robi wyrzuty, że czemu inne mamusie nie pracują w ogóle i mają czas dla dzieci :oops: Gdybym tylko mogła... Tylko u Ciebie dwójka, to pewnie z wiekiem coraz lepiej się bawią, a u mnie jedynaczka więc bardziej się nudzi. Też ma 7 lat :D

Może jeszcze młoda da się namówic na wyjazd? Przydałyby Wam się wolne ręce a jej ten klimacik nadmorski :D

A kim ty jesteś z zawodu? Co robisz w pracy?

zawsze mam problem z odpowiedzią na tak proste wyadawałoby się pytanie :oops:

Bo kiedyś to z zawodów był stolarz, piekarz, fryzjer, krawcowa. A ja jestem inżynierem produkcji. W pracy prowadzę duże projekty logistyczne, takie ja ta halunia 13.000 m2 :wink:

Witaj,

ja jestem na etapie oczekiwania na PnB, Groszka G2 będę budować pod Wrocławiem. Zastanawiałam się jak rozwiązać problem powiększenia łazienki kosztem garderoby i zagospodarowania strychy nad garażami. Widzę że Ty już jesteś na etapie więźby dachowej więc jesteś już w stanie ocenić czy pomieszczenie nad garażami - strych nadawałoby się na sypialnię? Będę wdzięczna za odpowiedź :D

pozdrawiam :)

A kim ty jesteś z zawodu? Co robisz w pracy?

zawsze mam problem z odpowiedzią na tak proste wyadawałoby się pytanie :oops:

Bo kiedyś to z zawodów był stolarz, piekarz, fryzjer, krawcowa. A ja jestem inżynierem produkcji. W pracy prowadzę duże projekty logistyczne, takie ja ta halunia 13.000 m2 :wink:

Znaczy, że jesteś od koordynacji pracy branżystów?

Mój mąż buduje takie halunie ;)

Witaj,

ja jestem na etapie oczekiwania na PnB, Groszka G2 będę budować pod Wrocławiem. Zastanawiałam się jak rozwiązać problem powiększenia łazienki kosztem garderoby i zagospodarowania strychy nad garażami. Widzę że Ty już jesteś na etapie więźby dachowej więc jesteś już w stanie ocenić czy pomieszczenie nad garażami - strych nadawałoby się na sypialnię? Będę wdzięczna za odpowiedź :D

pozdrawiam :)

Witaj :D Zapraszam do obejrzenia strychu na miejscu :D

Moim zdaniem byłaby tam jedna, ładna sypialnia ze skosami. Moja córka żałuje, że to nie będzie jej pokój. Ale gdzie zrobiłabym wtedy pralnię i graciarnię :roll:

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/18614823_img_1559.jpg

Coś mi się fotki nie chcą pootwierać w Twoim dzienniku i chyba zaraz mnie skręci z ciekawości! :-?

Współczuję perturbacji opiekunkowych - też się naużerałam z nianiami, znam ten kłopot:/

A Bartolinka - trzymam kciuki, żeby dzieci się dały razem, upłynnić, my też mieliśmy taki plan (co prawda tylko na tydzień, ale zawsze to coś:) ale młoda tak mi skutecznie babcię wystraszyła, że ta nie odważyła się jej wziąć:/

Za rok nie odpuszczę, bo mam zamiar w ferworze wykańczania domu być:)

Dziękuje za zaproszenie, w końcu Poznań nie daleko:)

Ja planuję pralnie i garderobę zrobić z pokoju tego przed strychem a sypialnię nad garażami żeby nie wchodzić do garderoby przez żadne z pomieszczeń, myślę że w praktyce okaże sie to dobrym rozwiązaniem :)

pozdrawiam i życzę miłego weekendu.... pewnie na budowie :lol:

Dziękuje za zaproszenie, w końcu Poznań nie daleko:)

Ja planuję pralnie i garderobę zrobić z pokoju tego przed strychem a sypialnię nad garażami żeby nie wchodzić do garderoby przez żadne z pomieszczeń, myślę że w praktyce okaże sie to dobrym rozwiązaniem :)

pozdrawiam i życzę miłego weekendu.... pewnie na budowie :lol:

weekend na imieninach mamy oraz teściowej :roll:

A gdzie planujesz wstawić pralkę?

Coś mi się fotki nie chcą pootwierać w Twoim dzienniku i chyba zaraz mnie skręci z ciekawości! :-?

Współczuję perturbacji opiekunkowych - też się naużerałam z nianiami, znam ten kłopot:/

Sprawdzałam i ja widzę normalnie obrazki. Ale aż takich atrakcji to na nich nie ma :D