Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

weekend na imieninach mamy oraz teściowej

A gdzie planujesz wstawić pralkę?

u nas weekend tez obfituje w rodzinne imprezy więc sama rozumiesz.... obowiązki :lol:

Pralkę planujemy wstawić w podzielonym na pralnię i garderobę pokoju nr2 taki jest plan a to jak to rozwiązać pod względem dostawy i odprowadzenie wody pozostawię mojemu wykonawcy mam nadzieję, że sobie z tym poradzi :D

weekend na imieninach mamy oraz teściowej

A gdzie planujesz wstawić pralkę?

u nas weekend tez obfituje w rodzinne imprezy więc sama rozumiesz.... obowiązki :lol:

Pralkę planujemy wstawić w podzielonym na pralnię i garderobę pokoju nr2 taki jest plan a to jak to rozwiązać pod względem dostawy i odprowadzenie wody pozostawię mojemu wykonawcy mam nadzieję, że sobie z tym poradzi :D

Witam po pierwszej weekendowej imprezie :roll:

Masz może plan swojego poddasza, bo brzmi to wszystko interesująco :D

Gość Gosc_gość

Jaki ładny daszek Ci się zrobił :D i znowu w ekspresowym tempie :o

a u mnie jak dojdą do dachu to też im dłużej zejdzie, bo konstrukcja bardziej skomplikowana i sobie wymyśliłem pełne deskowanie oraz papę pod dachówkę ceramiczną :roll:

Jaki ładny daszek Ci się zrobił :D i znowu w ekspresowym tempie :o

a u mnie jak dojdą do dachu to też im dłużej zejdzie, bo konstrukcja bardziej skomplikowana i sobie wymyśliłem pełne deskowanie oraz papę pod dachówkę ceramiczną :roll:

No nawymyślałeś to będzie długo :D

U nas mieli skończyć w poniedziałek, ale jeszcze nawet folii nie skończyli więc to raczej niemożliwe. Ale w sumie nigdzie mi się się spieszy.

agakz

Witam po pierwszej weekendowej imprezie

Masz może plan swojego poddasza, bo brzmi to wszystko interesująco

Niestety wszystkie moje plany które robię i przedstawiam co rusz mojemu małżonkowi do akceptacji są na brudno i są to poprawki na planie G2 z ksero projektu. A ewentualne zmiany z wpisem do dziennika budowy dokonamy już na żywym organizmie czyli gdy trzeba będzie robić ścianki działowe.

pozdrawiam

agakz

Witam po pierwszej weekendowej imprezie

Masz może plan swojego poddasza, bo brzmi to wszystko interesująco

Niestety wszystkie moje plany które robię i przedstawiam co rusz mojemu małżonkowi do akceptacji są na brudno i są to poprawki na planie G2 z ksero projektu. A ewentualne zmiany z wpisem do dziennika budowy dokonamy już na żywym organizmie czyli gdy trzeba będzie robić ścianki działowe.

pozdrawiam

Miałam na myśli takie szkice z pomysłem, niekoniecznie "legalny" plan

witaj Aga,

1. nierówno kładzione dachówki - przy połaciówkach zawsze będą odstawać, ponieważ gruby kołnierz izolacyjny przy oknie nie pozwala dopchnąć dachówki do łat; no, ale to się tyczy co najwyżej dwóch ostatnich przy dolnej krawędzi okna

2. czerwone plamy - ? nie bardzo wiem, o co chodzi (chyba, ze ja też mam dziś plamy, bo miałam taki dzień, że krew mnie niemalże zalała); jeśli plamy, czy odpryski, czy przebarwienia są poza widoczną cześcią dachówki, a np. na zamkach to olać, a może to pył po szlifowaniu?

3. powodzenia przy odbiorze dachu

4. powodzenia przy oknach :D

pozdrawiam,

b.

hehe, jak to miło posłuchać, że mogłam inaczej se wybrać, a nie to, z czym najwięcej problemów, albo, że mam takie wymagania, ze to już graniczy z bezczelnością, albo, że wydziwiam, albo, że tak się nie da.

Kocham te teksty!

dlatego i ja Cię zapytam; na cholerę wybraliście dachówki, które przysparzają problemów wykonawcom? Nie mogliście cementowych?????

boszzz, co za ludzie :roll: :wink: :wink: :wink: :wink:

b.