Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pięknie :D

a od środka są białe? a dlaczego drzwi 70?

dzięki :D

od środka białe żebym nie miała dylematów kolorystycznych z urządzaniem

Drzwi 70, bo pomiędzy słupem który podtrzymuje kalenicę a skrajem schodów jest około 85 cm, a przecież muszą być te... węgarki jeszcze

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/19165717_dwg_g2_pietro.jpg

Gość Gosc_gość
Ja Cię nie mogę :o :o :o :o :o masz okna :o :roll:

Ja też tak kcem :p

a robisz ten etap w tym roku? bo pamiętam coś, że miałeś kończyć na sso. Czy mi się wydawało?

Mnie się też tak wydawało, ale jak kredyt jest to trzeba z kopyta i jak się da to robić co się da :p

Ładne masz te poddasze - podobny układ jak u nas ( przynajmniej ilościowy) :p

no i wejście do pomieszczenia nad garażem mam ze schodów :roll:

Gość Gosc_gość
Wejście z półpiętra na strych na pewno jest wygodniejsze, bo ja z gratami muszę lecieć przez gabinet, ale cóż... za to mam proste schody, bo ja z krętych to spadam :D

Coś za coś, ja nie mam tak strasznie krętych, jest tylko 1 zakręt :wink: i fajnie będzie wyglądał (mam taką nadzieję) z dołu z holu :p

Gdzie była kupiona i jaki rarat od cennika otrzymaliscie.

I jeszcze pytanko czy moge podjechać i na żywo zobaczyć dach.

Mieszkam w Luboniu więc daleko nie mam

Do Lubonia oczywiście zapraszam, wracam do Poznania z wakacji w poniedziałek wieczorem. Co do ceny to nie powiem, bo nie wiem :D - mam generalnego wykonawcę i płacę za cały etap budowy.

Witaj Aga :D, babo :wink:

dziś dzielę z Tobą ból tęsknoty; dzieciaki pojechały :(;

juuuhuuuuuuuuu :D

Aga, napisz proszę o drewnochronie, który wybrałaś - rzeczywiście wychodzi orzech? jak się nakłada, ile razy i takie tam.... muszę machnąć te deski na ścianach szczytowych (kleszcze? :-?) i oczywiście problem mam na wczoraj. Zaczyna się fajny etap budowy, w którym wszystko będzie na gwałt albo na wczoraj :roll: :wink:.

Może to i nie będzie źle, z własnej woli się do elektryki nie zebrałam skutecznie, a jak elektryk zapowiedział, że jutro wchodzi działać, to już chociaż wiem, jak idzie elektryka zewnętrzna; no i co z tego, że tam najmniej kabli, phhiii.

b.

bartolinka, możemy razem popłakać :cry: Młoda ostatecznie pojechała?

Drewnochron:

Sadolin Base 2 warstwy

http://www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12687

Sadolin Extra 2 warstwy kolor orzech włoski

http://www.sadolin.pl/?q=pages/products/woods/12689#

Kolor? Inny na sosnowych krokiwach, inny na świerkowej nadbitce. Generalnie wyszedł dużo ciemniejszy niż na próbce. Może trochę za ciemny, ale efekt oceń sama.

Między warstwami powinny być zachowane przerwy opisane na opakowaniu choć nasi panowie sie rwali do malowania od razu.

Podobno Altaxin jest ok, ale ja nie znalazłam kupując litrowe puszki do prób.

Pytałaś u Krisa o moją elektrykę - to było pierwsze ujawnienie naszej radosnej twórczości. Dostałam mnóstwo pytań do zastanowienia się oraz muszę dokładniej zwymiarować punkty na planie.