Edmar70 12.08.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No to NA ZDROWIE!!! I siup pod te nasze domeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.08.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 12.08.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 jutro też trzeba jakąś imprezkę zorganizować bo stuknie nam setny dzień budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 12.08.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 No to się podłączę, zdrówko za nasze domeczki i za nas inwestorki i inwestorów http://www.talenty.pl/emoticons/239.gif sorry miało być bardziej kulturalnie http://www.talenty.pl/emoticons/276.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 13.08.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Dziś mija 100 dni od rozpoczęcia budowy to wszystkiego najlepszego , ale kolejnych stu nie życzę, niech będzie szybciej! Zadanie: jak rozwiązać kwestię odprowadzenia deszczówki z rur spustowych? Robi się studzienki rewizyjne, o takie: http://www.galeco.pl/_img/uploaded_img/1048858375_96995600.gif ale co dalej? zakopać rury wokół domu, ale dokąd odprowadzać wodę? do studzienek rozsączających w narożnikach, czy do studni? To jest troche trudne, bo studnia jest na lekkim wzniesieniu Sugestie mile widziane od tych studzienek rewizyjnych prowadzi się rury giętkie do koszy rozsączających; kosz ma pojemność około 240 litrów (można łączyć je w moduły), owinięty jest geowłókniną, magazynuje wodę w czasie deszczu, a potem stopniowo woda wsiąka do gruntu. Warunek - przepuszczalny grunt i niski poziom wód gruntowych. WEDŁUG STRONY dystrybutora: skrzynki rozsączające mają wymiary 800x600x600mm (pojemność 280l). Cena za sztukę: 240,00 zł Towar wysyłamy kurierem DHL na teren całego kraju. http://www.aqua.net.pl http://www.aqua.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=234 u nas będzie właśnie tak, jak powyżej napisałam. b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbi 13.08.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Zadanie: jak rozwiązać kwestię odprowadzenia deszczówki z rur spustowych? Robi się studzienki rewizyjne, o takie: http://www.galeco.pl/_img/uploaded_img/1048858375_96995600.gif ale co dalej? zakopać rury wokół domu, ale dokąd odprowadzać wodę? do studzienek rozsączających w narożnikach, czy do studni? To jest troche trudne, bo studnia jest na lekkim wzniesieniu Sugestie mile widziane Witam po pierwsze na rurach spustowych dobrze jest zamontować czyszczaki (rewizje) wodę do skrzynek rozsączających można doprowadzić rurami PCV fi 160 należy pamiętać o odległościach od ścian http://content.wavin.com/WAXPL.NSF/pages/Azura01012003PriceListPL/$FILE/System_Azura-Cennik.pdf http://content.wavin.com/WAXPL.NSF/pages/Azura2CataloguePL/$FILE/Systemy_zagospodarowania_wody_deszczowej_WavinQ-Bic_Azura-katalog_produktow.pdf a dostepność http://pl.wavin.com/master/master.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=2534374305437195&middleTemplateName=oc_middle_research_sub&bmLocale=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 14.08.2008 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Dziękuję za porady Mam lekturę na długi weekend Zastanawiamy się tylko czy warto rozsączać wodę w tych skrzynkach na tak malutkiej działeczce jak nasza, czy nie odprowadzić rur do studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 20.08.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Aga, przywołuję Cię do dobrego nastroju , masz taką piękną chałupkę, i kabelki i dziury na reku, i ścianki działowe i kwiatki możesz już sadzić i zima szybko minie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 22.08.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja w sprawie drzwi: każdy producent ma swoje wymagania, więc koniecznie przed zamówieniem musi się ktoś pojawić z firmy drzwiowej, pomierzyć sobie i albo zrobią na wymiar, albo można zmniejszyć otwór do ich wymagań. Tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.08.2008 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja w sprawie drzwi: każdy producent ma swoje wymagania, więc koniecznie przed zamówieniem musi się ktoś pojawić z firmy drzwiowej, pomierzyć sobie i albo zrobią na wymiar, albo można zmniejszyć otwór do ich wymagań. Tyle w temacie Dzięki, ale sęk w tym, że chcę kupić na zimę najtańsze drzwi, takie tymczasowe, ale nie zbite z desek tylko metalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.08.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 To ja jeszcze jedno trudne pytanie, może się znów jakas porada trafi jak prawidłowo zabezpieczyć okna przed tynkami wewnętrznymi? No wiem że folią, ale jak i do czego ją przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 22.08.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 no to ja bym zrobiła tak: każde skrzydło okleiła folią streczową (ja owijałam skrzydła z góry na dół i już), a potem bym przykleiła folię malarską do ramy okiennej . Na swoich oknach masz cały czas folię ochronną, prawda? przyłoż do niej folię malarską w odstępnie np. 2-3 cm od ściany (wnęki okna) i potem całość przyklej taśmą papierową (żółtą); część tej taśmy będzie na folii, a część na taśmie, która już zabezpiecza ramę okna. W ten sposób unikniesz problemów ze zdejmowaniem tej cholernej taśmy papierowej po jakimś czasie. głowa mnie dziś boli, nie wiem, czy to co napisałam ma ręce i nogi, nie umiem tłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.08.2008 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 mnie też dziś głowa boli i może dlatego zrozumiałam Dzięki bartolinko A nie wystarczy tylko ta druga część tzn folia do ramy? Bo ja nie mam klamek do moich okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 22.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja też nie mam klamek tylko jedną dyżurną, która obsługuje wszystkie skrzydła okienne; skrzydła oplotłam tym streczem a w nim potem klameczką zrobiłam dziurki i okna otwieram - to odpowiedź jeśli problem brzmi: czy bez klamek i ze streczem otworzę okno. A jeśli problem brzmi - nie wiem jak , to jeśli nałożysz tylko folię na ramę to ciężko będzie Ci okno otworzyć , bo folii będzie tylko tyle, ile szerokości okna. Chyba że streczem owiń te skrzydła, normalnie na okrętkę (trochę gimnastyki przy zawiasach, ale się da), tak, że zabezpieczone będą też ramy; a główna rama okienna, ta co siedzi w murze, już ma taśmę ochronną i może wystarczy? ale ja dziś kombinuję , zrozumialne toto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 22.08.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 a w kwestii drzwi - 100 cm, bo dla setki potrzeba 10 cm luzu; tak coś mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.08.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 zrozumiałe, zrozumiałe Czyli drzwi gotowce 90 cm odpadają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 22.08.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 A to stałe czy tymczasowe? może zmniejsz szerokość np. styrodurem/styropianem a ościeżnicę zamontuj na dłuuugie kołki, żeby doszły do muru, resztę poleć pianką. ale 100 gotowce też można kupić, poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.08.2008 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 myślałam, że już poszłas spać tymczasowe, a właśnie jak się te kołki mają trzymać mojego dziurawego Porotonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 22.08.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 poszłam jeść i już wróciałam na dłużej oj, to są kołki rozporowe, czyli jak wejdą w mur to się rozeprą i zzaczepią o mur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 22.08.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 to muszą mieć długie rączki bo dziura w porotonie duża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts