Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

W naszym mieszkaniu mam barierkę metalową oddzielającą schody; barierka przykręcana jest do ścian; kiedy montażyści wkręcali kołki to wpadli w dziurę bez dna w murze i kołki nie trzymały tylko się chybotały; to montażyści wpuścili tam klej (jaki :roll: , nie wiem), teraz jak nowy właściciel będzie chciał inaczej zabezpieczyć schody to nie wiem, czy wyeksmituje tę barierkę, tak mocno się trzyma; tak więć sposoby na dziury przepastne są :D, tylko Ty nie możesz tych drzwi tymczasowych wstawić na stałe :roll: , hmmm, tak źle i tak niedobrze :-? . A czemu nie od razu właściwe?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga,

a jak masz w umowie z wykonawcą? nie on powinien zabezpieczyć dom na przestój? nie umawiałaś się jakoś w tym temacie?

a poza tym taka refleksja :roll: mnie naszła :wink: , a nie mogą być od razu drzwi właściwe? przecież po tynkach wew. zostają Ci tylko wylewki i glazurnik, czyli mało ludzi w domu, którzy potencjalnie mogliby uszkodzić drzwi; wstawiaj docelowe, oklej tekturą, owiń folią, zamek zmień na tymczasową wkladkę budowlaną.

A jeśli jednak tymczasowe to jeszcze se pomyślałam, że otwór możesz zmniejszyć dechami.

Aga, po pierwsze drzwi z dwoma zamkami to potrzebne są do ubezpieczenia DOMU. To co masz na tym etapie to DOM W BUDOWIE i nie wymagane są raczej takie ceregiele - i tak domu w budowie nie można ubezpieczyć od kradzieży (przynajmniej tam gdzie ja mam ubezpieczenie) a jedynie od zdarzeń losowych. Więc drzwi nie są potrzebne. No chyba że trafiłaś na jakąś niezłą ubezpieczalnię. Tylko co miałoby być z wewnątrz ukradzione? Tynki?

A poza tym zamontowanie drzwi docelowych to niegłupi pomysł, rzeczywiście tynki to najbrudniejsza robota na całej budowie. A jakbyś niechciała, żeby potem budowlańcy używali drzwi wejściowych żeby ich nie poniszczyć, porysować, żeby nie dawać im kluczy itp. to zawsze mogą wchodzić przez garaż :)

Altariela, w wielu towarzystwach ubezpieczeniowych można ubezpieczyć dom w budowie od kradzieży elementów stałych takich jak okna, kaloryfery, kable. Wymogiem jest wtedy zamknięty dom. Aby rozpocząć korzystanie z abonamentu firmy ochroniarskiej także muszę zabić drzwi na amen albo założyć drzwi a także zapchać dziury pomiędzy dachem a ściankami kolankowymi aby ptaszki nie załączały alarmu :D

Co do drzwi docelowych to boję się, że przed wylewkami nie trafimy z wysokością, jak z tymi oknami tarasowymi.

Gość Gosc_gość
W Sopocie dziś rewia dinozaurów... Sandra śpiewa 'Maria Magdalena', tłumaczę dziecku, że ta pani była sławna jak rodzice chodzili do podstawówki, a młoda na to 'I ONA JESZCZE ŻYJE???'

Limahla jej pokazałam w Googlach jak kiedyś wyglądał, to miała ubaw...

To się ubawiłem :lol: :lol: :lol: Tak potraktować "moich" idoli :lol: :lol: :lol:

Ale swoją drogą to Tomas Anders na żywo super śpiewał - wysoki poziom po tylu latach :D

Gość Gosc_gość
eh, wspomnienia... te plakaty Limahla ze Sztandaru Młodych czy jak to się tam nazywało... :wink:

Ech - ja lubiłem słuchać Sandrę i Bad Boys Blue przy czytaniu Tygrysów

ech co to były za chwile :p

Bartolinka, dzięki :D przejęliśmy się jak widzisz tymi oknami i idą 2 wartstwy - strech i folia malarska.

Teraz urabiam mojego tatę, który potrafi zrobić wszystko, żeby nam sklecił drzwi tymczasowe i jestem na dobrej drodze :wink:

Ja też się bawiłam samochodzikami i co ze mnie wyrosło... 8) ?