Nefer 14.09.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 A jak nie masz PL to prawym klawiszem myszy na listwie na dole i "pasek narzędzi" a tam zaznacz "pasek języka" i się pokaże. Możesz mieć zablokowane więc przedtem odblokuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 15.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 trzymam kciuki za ten 1 trudny % ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.09.2008 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 łłłśśśććć działa dzięki! przez ten 1% to ja w jaki alkoholizm popadnę albo co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 15.09.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 alkoholizm to Ci grozi jak już będzie 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.09.2008 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 czyli w sumie tak czy inaczej mi grozi alkoholizm bo jak się nie uda to będę z żalu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.09.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 czyli w sumie tak czy inaczej mi grozi alkoholizm bo jak się nie uda to będę z żalu.... No tak .... okazja się zawsze znajdzie ... jak dwóch dziadków się chciało napić, to się okularami zamienili Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.09.2008 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 dzień dobry Brazunia rzutów Ci nie wyślę, bo jeszcze nie odzyskałam moich zasobów z notebooka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.09.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Aga, dlaczego otynkowaliście ściany pod oknami połaciowymi? nie będzie tam karton gipsu? jakiś inny patent macie? pozdrawiam i trzymam kciuki całyczas . pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.09.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Aga, dlaczego otynkowaliście ściany pod oknami połaciowymi? nie będzie tam karton gipsu? jakiś inny patent macie? pozdrawiam i trzymam kciuki całyczas . pa pojęcia nie mam nikt nam się nie pytał. A tak jest źle? karton gips będzie przecież na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.09.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Nie jest źle, jest inaczej niż będzie u nas, dlatego pytam, chcę wiedzieć skąd różnica . Czyli u Was murłatę przykryje skos, a u nas murłatę będzie kryła ścianka kartongipsowa. A dlatego u nas ścianka, ponieważ krokwie leżą wysoko na murłacie i skos nie przykrywa całej murłaty (uff, za mężem podaję ). A u Was widocznie przykrywa ten skos tę murłatę. b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.09.2008 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 bartolinka, jak będę na budowie to muszę to obejrzeć, bo nie bardzo widzę co do mnie piszesz... ja nie jestem pewna czy moje tynki są wynikiem az tak głebokich analiz fachowców, czy zrobili jak im wygodnie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.09.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Jakby co to kciuki jeszcze trzymam. Ja też mam wytynkowane pod oknami połaciowymi, a skosy będa z k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Aga, bo ja tłumaczyć nie umiem . Skos idzie równolegle do krokwi i wypada tak, że albo kończy się pod murłatą (czyli dochodzi do - Twojej - otynkowanej ściany), albo kończy się na murłacie - u nas akurat 4 cm ponad murem (czyli tą ścianą którą Ty masz otynkowaną). Więc u nas, gdybyśmy tak jak Ty, otynkowali ścianę a potem kładli skosy, zostałby 4 centymetrowy kawałek belki niczym nie przykryty, a położenie kartongipsu tylko na tak małym fragmencie gwarantuje ciągłe pękania połączeń. Problem tak otynkowanej ścianki, jak Ty masz, to również kwestia wykończenia ściany pod oknem połaciowym - bo jeślii całość jest otynkowana, a z góry dochodzi skos z kartongipsu, to jak wykończysz ten kawałeczek pomiędzy dolną krawędzią okna połaciowego a ścianą? Ale to może tylko problem u mnie, a u Ciebie jest ok. W każdym razie popatrz, policz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.09.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Jakby co to kciuki jeszcze trzymam. Ja też mam wytynkowane pod oknami połaciowymi, a skosy będa z k-g. Edmar popatrzyłam u Ciebie (zresztą podglądam już od jakiegoś czasu ), Aga, czyli to pewnie specyfika moich skosów , ale sprawdzić warto (mówię o sobie). b. taaa, popatrzyłam, na zdjęcia Gajocha, się pośpieszyłam . Edmar, o napisz proszę, jak wykończysz ścianę pod połaciówkami? b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.09.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Jakby co to kciuki jeszcze trzymam. Ja też mam wytynkowane pod oknami połaciowymi, a skosy będa z k-g. Edmar popatrzyłam u Ciebie (zresztą podglądam już od jakiegoś czasu ), Aga, czyli to pewnie specyfika moich skosów , ale sprawdzić warto (mówię o sobie). b. No ładnie, podgląda i nic nie mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.09.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Edmar ,no przecież powiedziałam i jeszcze poddasze Gajocha przypisałam Tobie, ehhh, chyba mam problemy z czytaniem . I się mi podoba u Ciebie i czekam na wykończeniówkę, że tak sobie pozwolę u Agi pochwalić Twoją chałupkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.09.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 chciałabym, żeby u nas było tak:http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/51,61603,524053.html?i=0http://www.e-dach.pl/gdp_artykul_zdjecia/fakro_art_01.jpg a nie tak:http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1a6a893e983e4ad2 b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 15.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Bartolinko dopiero jak wkleiłaś linki, to zaczęłam kumać o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.09.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 dobra, mój umysł zahibernował i nie widzę różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 15.09.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 chciałabym, żeby u nas było tak: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/51,61603,524053.html?i=0 http://www.e-dach.pl/gdp_artykul_zdjecia/fakro_art_01.jpg a nie tak: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1a6a893e983e4ad2 b. dobra Aga, spróbuję jeszcze tak : http://www.e-dach.pl/gdp_artykul_zdjecia/fakro_art_01.jpg tutaj ściana, która jest bezpośrednio pod oknem idzie prostopadle aż do podłogi; od dolnej granicy ramy okiennej aż do podłogi. a tutaj: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1a6a893e983e4ad2 ścianka pod oknem załamuje się mniej więcej na wysokości (otynkowanej już) murłaty i dalej, do podłogi schodzi już pod innym kątem. Edmar, hmmmm, no mam problemy z tłumaczeniem po ludzku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts