bartolinka 19.09.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Aha, to już wszystko rozumiem , a Tobie chodzi o to, że zadyma pod Twoim płotem się robi. Aga, no nie da się tak bez wrażeń i ekscesów żadnych, nuuuuudno by było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.09.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Aha, to już wszystko rozumiem , a Tobie chodzi o to, że zadyma pod Twoim płotem się robi. Aga, no nie da się tak bez wrażeń i ekscesów żadnych, nuuuuudno by było . eee mi jakoś nie jest ostatnio nuuuuudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.09.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 nie znoszę wścibskości a taką mi zalatuje czy to drzewo na Twojej działce rośnie czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.09.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 jak dla mnie poza płotem http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/614321/previews/20283832_img_2021.jpg więc nie Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.09.2008 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 aniawmuratorze, ale jak mi już ten pięęęękny chodnik zrobią, to odśnieżanie jest moim obowiązkiem, mimo, że nie mój? Zamiatanie liści? Jak kto nogę złamie to będzie na mnie? O to mi chodzi tylko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.09.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 aniawmuratorze, ale jak mi już ten pięęęękny chodnik zrobią, to odśnieżanie jest moim obowiązkiem, mimo, że nie mój? Zamiatanie liści? Jak kto nogę złamie to będzie na mnie? O to mi chodzi tylko . się ubezpiecz to łamadze ze złamaną nogą PZU wypłaci a zamiatanie nie takie straszne jak Ci się nie będzie chciało to wlączysz kosiarkę i pojedziesz po chodniku i wciągniesz liście a zimy u nas takie ostatnio że ho ho radzę tylko wiadro z piachem mieć w garażu żeby posypać chodnik jak się oblodzi ( wtedy piach też zamarza i jest doopa) i zapas soli do posypywania ale bez przesady co Ty dozorca gminny jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 19.09.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 U mnie odsnieżanie i takie tam prace porządkowe na chodniku przed posesją są psim obowiązkiem każdego właściciela posesji. Bo jak nie - to kary jakieś tam wlepiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.09.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Edyś ale się wylaszczyłaś i jeszcze ten drink no no szalejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 19.09.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Edyś ale się wylaszczyłaś i jeszcze ten drink no no szalejesz Oplułam monitor. Ja tak popijam za Wasze zdrówko i powodzenia na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 19.09.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 a tak już na poważnie drzewo "ich" i chodnik też, ale Ty musisz go ogarnąć Ustawa o utrzymaniu czystosci i porządku w gminach (dz.u. 1996 nr 132 poz. 622) Art. 5.1. Właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie czystości i porządku przez: 1. ... 2. ... 3. ... 4. uprzątnięcie błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości, przy czym za taki chodnik uznaje się wydzieloną część drogi publicznej służącą dla ruchu pieszego, położoną bezpośrednio przy granicy nieruchomości; właściciel nieruchomości nie jest obowiązany do uprzątnięcia chodnika, na którym jest dopuszczony płatny postój lub parkowanie pojazdów samochodowych W dalszej częsci ustawy mamy: Art. 5.4. Obowiązki utrzymania czystości i porządku na drogach publicznych należą do zarządu drogi. Do obowiązków zarządu drogi należy także: a. ... b. pozbycie się błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń uprzątniętych z chodników przez właścicieli nieruchomości przyległych do drogi publicznej, c. ... i ktoś zadaje podsumowuje: Z tego wnioskuję, że po sprzątnięciu chodnika, który przylega do mojej działki, nie muszę tych zanieczyszczeń wrzucać do własnego kosza i na swój koszt ich pozbywać się (latem: piachu, zielska, innych śmieci), tylko złożyć na kupki przy krawężniku (tak jak robią to "sprzątacze" ulic). Obowiazkiem zaś drogowców jest ich sprzątnięcie. I nawet jeśli się coś od 1996 roku zmieniło, to nie sądzę, że na korzyść właścicieli nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.09.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 a tak już na poważnie drzewo "ich" i chodnik też, ale Ty musisz go ogarnąć Ustawa o utrzymaniu czystosci i porządku w gminach (dz.u. 1996 nr 132 poz. 622) Art. 5.1. Właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie czystości i porządku przez: 1. ... 2. ... 3. ... 4. uprzątnięcie błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości, przy czym za taki chodnik uznaje się wydzieloną część drogi publicznej służącą dla ruchu pieszego, położoną bezpośrednio przy granicy nieruchomości; właściciel nieruchomości nie jest obowiązany do uprzątnięcia chodnika, na którym jest dopuszczony płatny postój lub parkowanie pojazdów samochodowych W dalszej częsci ustawy mamy: Art. 5.4. Obowiązki utrzymania czystości i porządku na drogach publicznych należą do zarządu drogi. Do obowiązków zarządu drogi należy także: a. ... b. pozbycie się błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń uprzątniętych z chodników przez właścicieli nieruchomości przyległych do drogi publicznej, c. ... i ktoś zadaje podsumowuje: Z tego wnioskuję, że po sprzątnięciu chodnika, który przylega do mojej działki, nie muszę tych zanieczyszczeń wrzucać do własnego kosza i na swój koszt ich pozbywać się (latem: piachu, zielska, innych śmieci), tylko złożyć na kupki przy krawężniku (tak jak robią to "sprzątacze" ulic). Obowiazkiem zaś drogowców jest ich sprzątnięcie. I nawet jeśli się coś od 1996 roku zmieniło, to nie sądzę, że na korzyść właścicieli nieruchomości ciekawe co w sytuacji kiedy pomiędzy moim płotem a chodnikiem jest pas zieleni to chodnik nie jest już bezpośrednio przy mojej działce tylko przy np gminnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.09.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 a tak już na poważnie drzewo "ich" i chodnik też, ale Ty musisz go ogarnąć Ustawa o utrzymaniu czystosci i porządku w gminach (dz.u. 1996 nr 132 poz. 622) Art. 5.1. Właściciele nieruchomości zapewniają utrzymanie czystości i porządku przez: 1. ... 2. ... 3. ... 4. uprzątnięcie błota, śniegu, lodu i innych zanieczyszczeń z chodników położonych wzdłuż nieruchomości, przy czym za taki chodnik uznaje się wydzieloną część drogi publicznej służącą dla ruchu pieszego, położoną bezpośrednio przy granicy nieruchomości; właściciel nieruchomości nie jest obowiązany do uprzątnięcia chodnika, na którym jest dopuszczony płatny postój lub parkowanie pojazdów samochodowych ciekawe co w sytuacji kiedy pomiędzy moim płotem a chodnikiem jest pas zieleni to chodnik nie jest już bezpośrednio przy mojej działce tylko przy np gminnej przeczytałam jeszcze raz chyba moje wątpliwości są nie uzasadnione i tak trzeba sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.09.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 u mnie też jest pas zieleini - 30 cm i nawet drzewo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.09.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 reasumując sprzatać trzeba, a przecież mam ubezpieczenie OC w życiu prywatnym i muszę sprawdzić czy obejmie ono łamagę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.09.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 reasumując sprzatać trzeba, a przecież mam ubezpieczenie OC w życiu prywatnym i muszę sprawdzić czy obejmie ono łamagę.... łamagę obejmuje chyba ubezpieczenie domu tak samo jak niesfornego psa wpadającego pod samochód (masakra jakaś ale mi sie zdarzyła niesamowite bo bardziej ucierpiał samochód ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 19.09.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Sorki, że nie na temat, ale ... mam jutro spotkanie z waszym GW i w związku z tym pytanie na PW poszło . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 19.09.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Dzięki za szybką odpowiedź. Jak dobrze, że jest forum Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.09.2008 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 I w tym miejscu wszyscy machamy naszemu GW http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/papa02.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 19.09.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 I w tym miejscu wszyscy machamy naszemu GW http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/papa02.gif Ten ktoś to musi mieć wzięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.09.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 I w tym miejscu wszyscy machamy naszemu GW http://klub.chip.pl/gekon/emots_m/papa02.gif Ten ktoś to musi mieć wzięcie. no widzisz przecież jak się o niego kłócimy gdzie ma najpierw przyjechać. Ha, teraz jest u mnie i pilnuje zakładania bram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts