Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

Altariela, do mojej kuchni kombajnu nie wcisnę, przecież wiesz :( stylistycznie też nie bardzo. Na pewno masz rację z tą trwałością, technika robi dziś takie postępy ze za parę lat będę chciała nową lodówkę z gadżetami :D

Reasumując, komora biofresh tak, kostkarka może być a nie musi. Rozmiar raczej nie side-by-side :-? Cena, niska, ale gwarantująca sensowną jakośc :wink:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam taki trochę nietypowy kombajn, bo miałam mało miejsca "w głąb". Normalnie side-by-side mają ok. 75 cm głębokości, a moja jest najpłytsza na rynku i ma 60 cm, czyli tyle ile standardowa lodówka. W związku z tym po pierwsze cena była wyższa niż podobnie wyposażonych ale głębszych (dałam w promocji 5800 zł, inny model Samsunga można kupić za 4000 zł), a poza tym nie jest aż tak pojemna. Ale za to jest trochę inaczej w środku zorganizowana niż standardowo - ma mało półek, ale ma 4 szuflady, więc większość rzeczy można wrzucać do szuflad "warstwowo", na półkach by się tak nie dało bo by spadało. Powiedziałabym że w części lodówkowej miejsca jest tylko trochę więcej niż w normalnej lodówce, ale w zamrażarce jest już odczuwalnie więcej. Moja ma tak jak Aga mówi, 2 x 45 cm, ale dostępne na rynku są też inne kombajny, dzielone w poziomie, czyli na dole dwa skrzydła zamrażarkowe, a górne dwa skrzydła lodówkowe.

A co do wielkości kuchni, Aga, twoja kuchnia powierzchniowo jest taka jak moja, kwestia rozplanowania a się wszystko zmieści, przecież na kombajn musisz wykroić dodatkowe jedyne 30 cm ;-)

Ja widzę :) Jeśli dobierzesz wszystkie sprzęty Agd w tym samym kolorze to nie będzie się ta lodówka tak mocno rzucała w oko. Na drugim zdjęciu jest nowoczesny piekarnik i płyta i wcale to nie wygląda źle.

Wydaje mi się też, że widziałam jeden kombajn w kolorze białym i czarnym, zresztą stalowe też są w różnych odcieniach :roll:

A tak wogóle to sobie myślę, że mogłabyś np. postawić tą lodówkę na tej małej ściance między jadalnią a kuchnią, stałaby sobie tam samotnie, niewidoczna od salonu więc nie kłułaby w oko...

Ja widzę :) Jeśli dobierzesz wszystkie sprzęty Agd w tym samym kolorze to nie będzie się ta lodówka tak mocno rzucała w oko. Na drugim zdjęciu jest nowoczesny piekarnik i płyta i wcale to nie wygląda źle.

Wydaje mi się też, że widziałam jeden kombajn w kolorze białym i czarnym, zresztą stalowe też są w różnych odcieniach :roll:

A tak wogóle to sobie myślę, że mogłabyś np. postawić tą lodówkę na tej małej ściance między jadalnią a kuchnią, stałaby sobie tam samotnie, niewidoczna od salonu więc nie kłułaby w oko...

przekuwamy gniazdka :lol: :lol: :lol:

widziałam gdzieś jedną aranżację Stata z inoxowymi sprzętami, łącznie z lodówką. Ale ja chciałam pójść tak bardziej rustykalnie z czarnym piekarnikiem na dole, a nie w słupku, czarnym okapem.... tę ściankę od strony jadalni specjalnie wydłuzaliśmy o kilka cm żeby pomieścić kuchenkę i 2 szafki po bokach. I tam jest gniazdko do płyty :roll:

chwilowo (ale chwilowo bo jutro mi się odmieni) skłaniam sie ku takim opcjom:

-sama chłodziarka z komorami świeżości, zamrażarka upchnięta do spiżarki

niestety znalazlam tylko Liebherr http://www.ceneo.pl/265529

-chlodziarko-zamrażarka do zabudowy z komorami np taka:

http://www.ceneo.pl/263341

http://www.ceneo.pl/150002

http://www.ceneo.pl/150000

http://www.ceneo.pl/431862

Hej

A czy nie obawiasz się, że drzwi do kabiny prysznicowej będą obijać się o muszlę klozetową. Na Twoim rysunku tak wygląda. Mówiłaś, że może być mało miejsca na 2 umywalki.

Mi najbardziej podoba się wersja 1 z kibelkiem pod skosem

Chciałam je w tym miejscu wkleić...., ale chyba musiałbym mieć to zdjęcie, bo inaczej jak kombinuje to mi nie wychodzi (przez cytuj :( )

Hej, jak miło, że zajrzałaś :D

Kazda wersja ma wady i zalety... zaleta tej wybranej jest to, że nie trzeba robić demolki w zatynkowanym okablowaniu i tylko przenieść zasilanie do grzałki elektrycznej grzejnika. Drzwi od prysznica: 40 cm murku minus grubość geberita 15 cm daje 25 cm. W tym miejscu zaczyna się szkło, ale nie drzwi tylko stała scianka:

http://www.kolo.com.pl/rysunki/kabiny/niven/FDRF80L/FDRF80L.jpg

http://www.kolo.com.pl/rysunki/kabiny/niven/FDRF80R/FDRF80R_2.gif

ona ma kolejne 23 cm czyli razem 48 cm... może to wystarczy :o

wystarczy :D

najwyżej najpierw zamontujecie drzwi kabiny a dopiero potem ustalicie gdzie ma wisieć kibello, można będzie wtedy przesunąć go o parę centymetrów w kierunku wanny inie powinno być zgrzytu :wink:

PS. i daj nam trochę czasu - ja na ten przykład dopiero dzisiaj obejrzałam Twoje łazienkowe propozycje :)

Mi się też wydaje że drzwi od prysznica będą obijać się o kibelek - na zabudowę geberitu musisz liczyć 20 cm (16 cm geberit + 1,5 cm płyta GK + 1,5 cm płytki z klejem). A kibelki mają tak między 50 a 60 cm długości. Niby nie trzeba kabiny otwierać do końca, ale jakby komuś się z rąk wymsknęła i poleciała dalej :roll: No chyba że te drzwi nie otwierają się do końca - czasami takie drzwi otwierają się tylko do 85% bo uszczelka nie pozwala dalej :) Drugi minus tej wersji dla mnie to wanna w całości pod skosem - wchodzenie, wychodzenie i spłukiwanie będzie niewygodne.

Osobiście najbardziej podoba mi się wersja 1 z tych alternatywnych, czyli z wc pod skosem - wydaje mi się najbardziej "ergnonomiczna" i przestronna ze wszystkich, no i podobają mi się te sprytne szafeczki ukryte koło kibelka :)

Mi się też wydaje że drzwi od prysznica będą obijać się o kibelek - na zabudowę geberitu musisz liczyć 20 cm (16 cm geberit + 1,5 cm płyta GK + 1,5 cm płytki z klejem). A kibelki mają tak między 50 a 60 cm długości. Niby nie trzeba kabiny otwierać do końca, ale jakby komuś się z rąk wymsknęła i poleciała dalej :roll: No chyba że te drzwi nie otwierają się do końca - czasami takie drzwi otwierają się tylko do 85% bo uszczelka nie pozwala dalej :) Drugi minus tej wersji dla mnie to wanna w całości pod skosem - wchodzenie, wychodzenie i spłukiwanie będzie niewygodne.

Osobiście najbardziej podoba mi się wersja 1 z tych alternatywnych, czyli z wc pod skosem - wydaje mi się najbardziej "ergnonomiczna" i przestronna ze wszystkich, no i podobają mi się te sprytne szafeczki ukryte koło kibelka :)

w tej wersji obawiam się o odległośc do pionu kanalizacyjnego. I nie podoba mi się że drzwi prysznica sa na wprost wejścia