agakz 26.02.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Dzięki za słowa otuchy Tak sobie zabijam ten czas wymyślając różne kuchnie i łazienki, ale ile można ? Poza tym wkurza mnie to, że tak mało umiem np narysować i nie znam żadnego programu do wizualizacji... Plan 2D to nie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Dzięki za słowa otuchy Tak sobie zabijam ten czas wymyślając różne kuchnie i łazienki, ale ile można ? Poza tym wkurza mnie to, że tak mało umiem np narysować i nie znam żadnego programu do wizualizacji... Plan 2D to nie to samo... Uśmiechnij się do brazy. Ona bawi się w wizualizację i jest chętna do pomocy. Z tego co wiem posiada różne programy i niezłe rzeczy jej wychodzą. Mi też ma coś niedługo zaproponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.02.2008 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Do odważnych nie należę, ale może spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Do odważnych nie należę, ale może spróbuję E tam... nie wstydź się, przecież jesteś już dużą dziewczynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.02.2008 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 oj, lat mi proszę nie wypominaj, i tak mam deprechę po urodzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 oj, lat mi proszę nie wypominaj, i tak mam deprechę po urodzinach A gdzież bym śmiała. Kobiety są wiecznie młode i pamiętaj, że mają tyle lat na ile się czują Ja tam mam ciągle 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.02.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Edi, teoretycznie to ja to wiem, ale jak wkoło w pracy biega pełno lasek 80+, to człowiek wcale się młodo nie czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Edi, ale jak wkoło w pracy biega pełno lasek 80+, Bierz ze mnie przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.02.2008 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Edi, ale jak wkoło w pracy biega pełno lasek 80+, Bierz ze mnie przykład Tak własnie myślałam, że jakaś terapia by mi się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Edi, ale jak wkoło w pracy biega pełno lasek 80+, Bierz ze mnie przykład Tak własnie myślałam, że jakaś terapia by mi się przydała Żadna tam terapia Ino więcej pozytywnego myślenia Wiosna idzie, wiatr we włosach i pierś pełna świeżego oddechu i jak tu nie czuć się młodo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 09.03.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Hej, Hej Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, może już wróciło zdrówko ?? Widzę, że upomniałaś się w Archonie o te dodatki jak Ci radziłem Wentylacji Dospela również jeszcze nie dostałem. Dostałem kolornik, kosztorys, pakiet energooszczędny Kolornik - bardzo lakoniczny i w zasadzie nieprzydatny Kosztorys, być może się przyda pakiet energooszczędny - jest bardzo oszczędny, ale w treść no i czekam na pakiet Dospela - ale po tych co dostałem do tej pory rewelacji się nie spodziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.03.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Hej, Kris Zdrowie jeszcze tak sobie i mnie trochę trafia, bo 2 ogrody do "obrobienia" a ja uziemiona w domu Kolornik mój jest bardzo cieniutki. Co do Dospela to dostałam wycenę na bazie standardowego Groszka2 bez naszych przeróbek, wycenę i rysunki wentylacji - to chyba to, co daje Archon. Wycena ok. 11 tys. brutto. Jak zapytałam o kilka spraw, to mail umilkł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.03.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Aha, o pakiet i kosztorys nie pytałam w ogóle Archonu, ja nieśmiała jestem A na maila odpisałam, ale pewnie się zdziwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 09.03.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Aha, o pakiet i kosztorys nie pytałam w ogóle Archonu, ja nieśmiała jestem A na maila odpisałam, ale pewnie się zdziwisz Ten pakiet energooszczędny to Ci mogę jutro zeskanować i podesłać na maila bo pewno jest uniwersalny tylko drobne szczegóły zmieniają, aczkolwiek na jego podstawie nie wiem czy czasem nie zmienić grubości ocieplenia podłogi na gruncie, ale to z Panią Agnieszką przedyskutuję w swoim czasie. ech im więcej się wgłębiam w temat "budowanie" tym więcej dylematów mnie nachodzi Chyba, będę siwy, albo może już zupełnie łysy po przeprowadzce do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.03.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Cześć Kristofuros, dzięki za gratulacje, my trochę namieszaliśmy z finansowaniem - działka na kredyt, stan surowy zamknięty z wlasnych środków a na wykończenie sprzedamy nasz obecny domek czas w umowie 15 dni na koncepcję i 6 tygodni po zatwierdzeniu koncepcji, niestety Co do kasy wysyłam na Priva pozdrawiam aga Agakz czy ja tez moge prosic o te informacje na priva? My potrzebujemy rozrzerzyc groszek 3, tzn. dorobic dwustanowiskowy garaz, a nasza pani architekt dopiero sie zastanawia ile by za takie zmiany sobie policzyla. Zastanawiam sie czy nie prosciej zrobic to w Archonie. pozdrawiam i pilnie sledze Wasze postepy DorkaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2008 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 dorka, oczywiście wysyłam priva i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.03.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Cześć Jak tam dachówkowe sprawy ?? i sorry za zasianie wątpliwości Ja te wątpliwości mam już prawie rozsiane Widziałem już mnóstwo dachówek ceramicznych Koramica Renesansowa L15 antracyt też ( mam jedną w mieszkaniu ) Rupp Sirius Antracyt także, Creatona Kera-Phanne antracyt tyż Koramic wpada w brąz Creaton także Rupp ma wadę ( skazę) każda dachówka w tym samym miejscu podobno 1 na 8 szt jest bez tej skazy Ale powaliła mnie w pozytywnym znaczeniu jakość dachówki JACOBI J-12 Altaschwarz ( z wolnego tłumaczenia staroczarny, ale wg mnie czysty grafit nie wpadający w brąz ) i najlepsze jest to, że jest chyba tańsza od Koramica co mnie niezmiernie cieszy. Jutro jak będę w pracy to Ci prześlę cennik tej dachówki, bo byłem w hurtowince i dali tylko cennik, tą dachówkę widziałem u nich na żywo, ale sknery nie chcieli dać 1 szt. Dachówka podstawowa kosztuje 3,64 brutto zł Mam w domu, po wcześniejszej wizycie w Dek-polu na Sytkowskiej model Z5 (typowa e-Ska) Altaschwarz i jakość lica dachówki jest super tak samo jak w modelu J-12 ( zakładkowa). Jutro rano jadę do Swarzędza do jeszcze innej hurtowni i mam nadzieję, że ich skroję z jednej dachówki JACOBI J-12 Altaschwarz i jakby co link do strony producenta: http://www.jacobi-dachziegel.de/ Ale w zasadzie lepiej zobaczyć kolor dachówki na stronie przedstawiciela w Polsce czyli Cerabud - tu jest lepiej oddany rzeczywisty kolor tej dachówki http://www.cerabud.com.pl/?s=4&catid=1&nWMact=2&pid=5 jest to oczywiście angoba czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.03.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Kris, dzięki wielkie Zaraz lecę oglądać, tzn nie zaraz tylko jak opędzę te wszystkie spotkania dzisiaj w pracy A gadałeś z naszym Wykonawcą o tej dachówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Kris, dzięki wielkie Zaraz lecę oglądać, tzn nie zaraz tylko jak opędzę te wszystkie spotkania dzisiaj w pracy A gadałeś z naszym Wykonawcą o tej dachówce? Nie ma sprawy Tą dachówkę najlepiej oglądać w Dek-polu na Sytkowskiej, mają chyba wszystkie modele Ewentualnie na ul. Smolnej 13 mają na pokaz 1 szt J-12 Altaschwarz angoba ale nie chcieli ją dać, chcieli pożyczyć za kaucją 100zł Dzisiaj rano ( mimo przeziębienia) byłem w Swarzędzu w hurtowni na przeciwko ETC i ich oskubałem z ostatniej dachówki J-12 ale w angobie szlachetnej, zwykłej angoby nie mieli. Z Panią Agnieszką jeszcze nie dyskutowałem na ten temat, bo muszę jeszcze żonce pokazać tą J-12 i się także zastanawiam nad tą angobą szlachetną JACOBI ( co dostałem w Swarzędzu) ta to już jest super dachóweczka i nawet nie szczególnie droższa od zwykłej angoby, bo na 300m2 dachu może być droższa o ok. 3-4 tys zł. Pewno dam do wyceny Pani Agnieszce obie dachówki angobe zwykłą i szlachetną, zobaczę wtedy jak wyjdzie to cenowo rzeczywiście na moim dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.03.2008 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Czyli większy kawałek można zobaczyć na Sytkowskiej? Bo jedna to fajna do pomacania, ale nie widać efektu na płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts