agakz 20.11.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 u nas tez marmurit, zreszta ten sam kolor chyba średnio toto sie sprawuje-po pierwszych deszczach mamy siwe od piachu... a propos piachu na elewacji to z czego robicie opaskę wokół domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 20.11.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 u nas tez marmurit, zreszta ten sam kolor chyba średnio toto sie sprawuje-po pierwszych deszczach mamy siwe od piachu... a propos piachu na elewacji to z czego robicie opaskę wokół domu? odradzam żwir wszystkie liście trawki i jeszcze kłaki psa się z nim mieszają w nowym domu będzie kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.11.2008 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 odradzam żwir wszystkie liście trawki i jeszcze kłaki psa się z nim mieszają w nowym domu będzie kostka no widzisz, a ja myslałam o takich kamyczkach własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 21.11.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 odradzam żwir wszystkie liście trawki i jeszcze kłaki psa się z nim mieszają w nowym domu będzie kostka no widzisz, a ja myslałam o takich kamyczkach własnie zniechęciłam Cię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.11.2008 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 zniechęciłam Cię? jakoś nie bardzo się widzę jak reularnie te kamyczki przebieram jak Kopciuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 21.11.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 u nas tez marmurit, zreszta ten sam kolor chyba średnio toto sie sprawuje-po pierwszych deszczach mamy siwe od piachu... a propos piachu na elewacji to z czego robicie opaskę wokół domu? mamy juz opaske z kostki-fotki w galerii naszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 21.11.2008 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 mamy juz opaske z kostki-fotki w galerii naszej mało spostrzegawcza jestem i mimo opaski piach brudzi cokół? a przy okazji przypominam się z namiarami na brukarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 21.11.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 zniechęciłam Cię? jakoś nie bardzo się widzę jak reularnie te kamyczki przebieram jak Kopciuszek no ja tak ze 2 razy do roku kopciuszkuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 21.11.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 mamy juz opaske z kostki-fotki w galerii naszej mało spostrzegawcza jestem i mimo opaski piach brudzi cokół? a przy okazji przypominam się z namiarami na brukarzy nie no, piach pobrudził zanim była opaska.... namiary wysylam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaLena 23.11.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Witam wszystkich entuzjastów Groszka, a zwłaszcza autorkę tego dziennika! Agakz chciałam bardzo podziękować za indywidualny projekt Groszka G2, bo okazuje się, że dzięki Wam i ja zamieszkam w takim Groszku (tylko lustrzane odbicie) ZAmawialiśmy projekt w lutym i w Archonie na świeżo przygotowali dla nas lustrzane odbicie Waszego indywid. projektu, którego m-c wcześniej nawet nie było w ofercie! Wasz dom jest cudny, a projekt tak funkcjonalny jak niewiele innych gotowych. Podziwiam Twoją determinację i wysiłek w opisywaniu tego wszystkiego, ja nie byłabym w stanie...A tak przy okazji - kuchnie Stat, płytki antyczne i wiele innych elementów, które teraz oglądam u Ciebie ja też gdzieś sobie wcześniej kopiowałam do mojego pliku Wnętrza! Widze zatem, że mamy podobny gust. Jeszcze raz gratuluję domu i tego, że Groszek zyskał na przeróbkach, co niestety nie zawsze jest regułą Dodam tylko, że budujemy pod Krakowem i zostawiamy na zimę stan surowy otwarty. Powodzenia w wykończeniówce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Aga, czy te plytki na pierwszym zdjeciu to z manufaktury w Gniewie? Jesli nie, to podaj namiary, please I mam pytanko o te na ostatniej fotce, skad sa? Obawiam sie, ze przez moje zamilowanie do ceramiki to w zyciu mojego Groszka nie skoncze ze wzgledow finansowych ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.11.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Witam wszystkich entuzjastów Groszka, a zwłaszcza autorkę tego dziennika! Agakz chciałam bardzo podziękować za indywidualny projekt Groszka G2, bo okazuje się, że dzięki Wam i ja zamieszkam w takim Groszku (tylko lustrzane odbicie) ZAmawialiśmy projekt w lutym i w Archonie na świeżo przygotowali dla nas lustrzane odbicie Waszego indywid. projektu, którego m-c wcześniej nawet nie było w ofercie! Wasz dom jest cudny, a projekt tak funkcjonalny jak niewiele innych gotowych. Podziwiam Twoją determinację i wysiłek w opisywaniu tego wszystkiego, ja nie byłabym w stanie...A tak przy okazji - kuchnie Stat, płytki antyczne i wiele innych elementów, które teraz oglądam u Ciebie ja też gdzieś sobie wcześniej kopiowałam do mojego pliku Wnętrza! Widze zatem, że mamy podobny gust. Jeszcze raz gratuluję domu i tego, że Groszek zyskał na przeróbkach, co niestety nie zawsze jest regułą Dodam tylko, że budujemy pod Krakowem i zostawiamy na zimę stan surowy otwarty. Powodzenia w wykończeniówce! Witaj normalnie aż się zawstydziłam Ale to miło słyszeć, że komuś podoba się taki sam układ funkcjonalny i styl A do opisywania jednak zachęcem, po pierwsze to wszystko umyka z czasem, a po drugie innym czasami pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.11.2008 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Aga, czy te plytki na pierwszym zdjeciu to z manufaktury w Gniewie? Jesli nie, to podaj namiary, please I mam pytanko o te na ostatniej fotce, skad sa? Obawiam sie, ze przez moje zamilowanie do ceramiki to w zyciu mojego Groszka nie skoncze ze wzgledow finansowych ))) dorkaS, jeżeli pytasz o ceglane płytki, to wszytkie pochodzą z: http://www.kamstar.pl gdzie trafiłam przez Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.11.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Zajrzalam i kojarze, juz mnie kiedys tam zanioslo. Jesli masz ochote to zerknij tez tutaj: http://www.ceramika.roginski.pl ladne rzeczy robia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.11.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Zajrzalam i kojarze, juz mnie kiedys tam zanioslo. Jesli masz ochote to zerknij tez tutaj: http://www.ceramika.roginski.pl ladne rzeczy robia. o, dzięki! tam mnie jeszcze nie było myślisz, że to by się sprawdziło w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 23.11.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Cały czas nad tym mysle i nad wiatrolapem. Z jednej strony mi sie ogromnie podoba, jak zreszta wiekszosc oryginalnych plytek cotto, z drugiej zastanawia mnie glebokosc fug. Bo te glebsze wydaja mi sie niepraktyczne, rowniez niewygodne jak sie lazi na bosaka (prywatna dewiacja ) Zastanawiam sie nad tym jakby fuge troche wyzej pociagnac to moze by bylo ok. Swoja droga strasznie drogie te plytki na kamstarze. Mialam w rekach plytki w cegielni hoffmanowskiej w Krasniku, recznie formowane, bez impregnatu, wiec nie wygladaly tak pieknie, ale byly o niebo tansze. Po zaimpregnowaniu pewnie nie powinny odbiegac od tych pokazywanych na zdjeciach. Spojrz tutaj http://hoffmanowska.pl/index.php?id=6 , na sam dol strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.11.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Cały czas nad tym mysle i nad wiatrolapem. Z jednej strony mi sie ogromnie podoba, jak zreszta wiekszosc oryginalnych plytek cotto, z drugiej zastanawia mnie glebokosc fug. Bo te glebsze wydaja mi sie niepraktyczne, rowniez niewygodne jak sie lazi na bosaka (prywatna dewiacja ) Zastanawiam sie nad tym jakby fuge troche wyzej pociagnac to moze by bylo ok. Swoja droga strasznie drogie te plytki na kamstarze. Mialam w rekach plytki w cegielni hoffmanowskiej w Krasniku, recznie formowane, bez impregnatu, wiec nie wygladaly tak pieknie, ale byly o niebo tansze. Po zaimpregnowaniu pewnie nie powinny odbiegac od tych pokazywanych na zdjeciach. Spojrz tutaj http://hoffmanowska.pl/index.php?id=6 , na sam dol strony. W Kamstarze drogo, ale w tym poprzednim linku co podałaś jeszcze drożej... a ta hoffmanowska taka gruba, to mi na podłogówce nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 24.11.2008 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Oto zdjęcie jednej z kuchni Stat, znalezione na forum Gazety. http://images50.fotosik.pl/33/f3b2e1a24f341c75.jpg Płytki nad blatem. Doczytałam u właścicielki, że kupiła na wyprzedaży w MaxFlizie, dawno temu Myślę, że coś w tym stylu by mi pasowało do koncepcji, jakby ktoś z Szanownych Czytających się natknął na coś podobnego to bardzo proszę o cynk Jeszcze jedno ujęcie tamtej kuchni: http://images24.fotosik.pl/298/acac56801baee88e.jpg Tylko takie ceglaste płytki na podłodze byśmy dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 24.11.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Świetna lodówka czy spotkałaś inne z kostkarką i dystrybutorem wody ? A kafle rewelka jak zwykle takie rzeczy burzą mi dotychczasową koncepcję No i kolejna kuchnia Stat piękna sama zaczynam się zastanawiać czy poraz drugi nie popelnić tego zakupu rozwazam jeszcze białą Adel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 24.11.2008 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Świetna lodówka czy spotkałaś inne z kostkarką i dystrybutorem wody ? A kafle rewelka jak zwykle takie rzeczy burzą mi dotychczasową koncepcję No i kolejna kuchnia Stat piękna sama zaczynam się zastanawiać czy poraz drugi nie popelnić tego zakupu rozwazam jeszcze białą Adel z lodówkami jest ta, ze jak maja dystrybutor, to nie kostkarkę, albo owszem kostkarka, ale bez komory zerowej Na ceneo dość ciężko się szuka, bo nie ma filtra na te opcje. Znalazłam tylko kilka modeli LG i jakiegoś Samsunga. No, chyba że potrzebny byłby dystrybutor do innych napoi, to wtedy taka http://www.ceneo.pl/1340312 Mnie też cudze wizje i realizacje co chwilę rozwalają ustaloną koncepcję, chyba w pewnym momencie przestanę czytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts