Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas tez marmurit, zreszta ten sam kolor chyba ;-)

średnio toto sie sprawuje-po pierwszych deszczach mamy siwe od piachu... :-?

a propos piachu na elewacji to z czego robicie opaskę wokół domu?

odradzam żwir :-? wszystkie liście trawki i jeszcze kłaki psa się z nim mieszają :evil: w nowym domu będzie kostka :D

Witam wszystkich entuzjastów Groszka, a zwłaszcza autorkę tego dziennika!

Agakz chciałam bardzo podziękować za indywidualny projekt Groszka G2, bo okazuje się, że dzięki Wam i ja zamieszkam w takim Groszku (tylko lustrzane odbicie) :) ZAmawialiśmy projekt w lutym i w Archonie na świeżo przygotowali dla nas lustrzane odbicie Waszego indywid. projektu, którego m-c wcześniej nawet nie było w ofercie! Wasz dom jest cudny, a projekt tak funkcjonalny jak niewiele innych gotowych. Podziwiam Twoją determinację i wysiłek w opisywaniu tego wszystkiego, ja nie byłabym w stanie...A tak przy okazji - kuchnie Stat, płytki antyczne i wiele innych elementów, które teraz oglądam u Ciebie ja też gdzieś sobie wcześniej kopiowałam do mojego pliku Wnętrza! Widze zatem, że mamy podobny gust. Jeszcze raz gratuluję domu i tego, że Groszek zyskał na przeróbkach, co niestety nie zawsze jest regułą ;)

Dodam tylko, że budujemy pod Krakowem i zostawiamy na zimę stan surowy otwarty. Powodzenia w wykończeniówce!

Aga, czy te plytki na pierwszym zdjeciu to z manufaktury w Gniewie? Jesli nie, to podaj namiary, please :)

I mam pytanko o te na ostatniej fotce, skad sa?

Obawiam sie, ze przez moje zamilowanie do ceramiki to w zyciu mojego Groszka nie skoncze ze wzgledow finansowych :))))

Witam wszystkich entuzjastów Groszka, a zwłaszcza autorkę tego dziennika!

Agakz chciałam bardzo podziękować za indywidualny projekt Groszka G2, bo okazuje się, że dzięki Wam i ja zamieszkam w takim Groszku (tylko lustrzane odbicie) :) ZAmawialiśmy projekt w lutym i w Archonie na świeżo przygotowali dla nas lustrzane odbicie Waszego indywid. projektu, którego m-c wcześniej nawet nie było w ofercie! Wasz dom jest cudny, a projekt tak funkcjonalny jak niewiele innych gotowych. Podziwiam Twoją determinację i wysiłek w opisywaniu tego wszystkiego, ja nie byłabym w stanie...A tak przy okazji - kuchnie Stat, płytki antyczne i wiele innych elementów, które teraz oglądam u Ciebie ja też gdzieś sobie wcześniej kopiowałam do mojego pliku Wnętrza! Widze zatem, że mamy podobny gust. Jeszcze raz gratuluję domu i tego, że Groszek zyskał na przeróbkach, co niestety nie zawsze jest regułą ;)

Dodam tylko, że budujemy pod Krakowem i zostawiamy na zimę stan surowy otwarty. Powodzenia w wykończeniówce!

Witaj :D normalnie aż się zawstydziłam :oops: :oops: :oops:

Ale to miło słyszeć, że komuś podoba się taki sam układ funkcjonalny i styl :D

A do opisywania jednak zachęcem, po pierwsze to wszystko umyka z czasem, a po drugie innym czasami pomaga :wink:

Aga, czy te plytki na pierwszym zdjeciu to z manufaktury w Gniewie? Jesli nie, to podaj namiary, please :)

I mam pytanko o te na ostatniej fotce, skad sa?

Obawiam sie, ze przez moje zamilowanie do ceramiki to w zyciu mojego Groszka nie skoncze ze wzgledow finansowych :))))

dorkaS, jeżeli pytasz o ceglane płytki, to wszytkie pochodzą z: http://www.kamstar.pl gdzie trafiłam przez Allegro :D

Cały czas nad tym mysle i nad wiatrolapem. Z jednej strony mi sie ogromnie podoba, jak zreszta wiekszosc oryginalnych plytek cotto, z drugiej zastanawia mnie glebokosc fug. Bo te glebsze wydaja mi sie niepraktyczne, rowniez niewygodne jak sie lazi na bosaka (prywatna dewiacja :) ) Zastanawiam sie nad tym jakby fuge troche wyzej pociagnac to moze by bylo ok. Swoja droga strasznie drogie te plytki na kamstarze. Mialam w rekach plytki w cegielni hoffmanowskiej w Krasniku, recznie formowane, bez impregnatu, wiec nie wygladaly tak pieknie, ale byly o niebo tansze. Po zaimpregnowaniu pewnie nie powinny odbiegac od tych pokazywanych na zdjeciach. Spojrz tutaj http://hoffmanowska.pl/index.php?id=6 , na sam dol strony.

Cały czas nad tym mysle i nad wiatrolapem. Z jednej strony mi sie ogromnie podoba, jak zreszta wiekszosc oryginalnych plytek cotto, z drugiej zastanawia mnie glebokosc fug. Bo te glebsze wydaja mi sie niepraktyczne, rowniez niewygodne jak sie lazi na bosaka (prywatna dewiacja :) ) Zastanawiam sie nad tym jakby fuge troche wyzej pociagnac to moze by bylo ok. Swoja droga strasznie drogie te plytki na kamstarze. Mialam w rekach plytki w cegielni hoffmanowskiej w Krasniku, recznie formowane, bez impregnatu, wiec nie wygladaly tak pieknie, ale byly o niebo tansze. Po zaimpregnowaniu pewnie nie powinny odbiegac od tych pokazywanych na zdjeciach. Spojrz tutaj http://hoffmanowska.pl/index.php?id=6 , na sam dol strony.

W Kamstarze drogo, ale w tym poprzednim linku co podałaś jeszcze drożej...

a ta hoffmanowska taka gruba, to mi na podłogówce nie przejdzie :(

Oto zdjęcie jednej z kuchni Stat, znalezione na forum Gazety.

http://images50.fotosik.pl/33/f3b2e1a24f341c75.jpg

Płytki nad blatem. Doczytałam u właścicielki, że kupiła na wyprzedaży w MaxFlizie, dawno temu :( Myślę, że coś w tym stylu by mi pasowało do koncepcji, jakby ktoś z Szanownych Czytających się natknął na coś podobnego to bardzo proszę o cynk :D

Jeszcze jedno ujęcie tamtej kuchni:

http://images24.fotosik.pl/298/acac56801baee88e.jpg

Tylko takie ceglaste płytki na podłodze byśmy dali :D

Świetna lodówka :lol: czy spotkałaś inne z kostkarką i dystrybutorem wody ?

A kafle rewelka :lol: jak zwykle takie rzeczy burzą mi dotychczasową koncepcję :roll:

No i kolejna kuchnia Stat piękna sama zaczynam się zastanawiać czy poraz drugi nie popelnić tego zakupu :roll: rozwazam jeszcze białą Adel

Świetna lodówka :lol: czy spotkałaś inne z kostkarką i dystrybutorem wody ?

A kafle rewelka :lol: jak zwykle takie rzeczy burzą mi dotychczasową koncepcję :roll:

No i kolejna kuchnia Stat piękna sama zaczynam się zastanawiać czy poraz drugi nie popelnić tego zakupu :roll: rozwazam jeszcze białą Adel

z lodówkami jest ta, ze jak maja dystrybutor, to nie kostkarkę, albo owszem kostkarka, ale bez komory zerowej :-? Na ceneo dość ciężko się szuka, bo nie ma filtra na te opcje. Znalazłam tylko kilka modeli LG i jakiegoś Samsunga.

No, chyba że potrzebny byłby dystrybutor do innych napoi, to wtedy taka

http://www.ceneo.pl/1340312 :wink:

Mnie też cudze wizje i realizacje co chwilę rozwalają ustaloną koncepcję, chyba w pewnym momencie przestanę czytać...