agakz 25.11.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 chcialam zapytać czy zdjęłaś folię fabryczną z okien ? nie, nie zdjęłam bo są jeszcze ofoliowane na okoliczność tynków wewnętrznych i zewnętrznych radzę zdjąć na zewnątrz potem są duże problemy żeby ją usunąć lepiej kupić taśmę PCV i obkleić sąsiad musiał nieźle się namęczyć od strony południowej szczególnie bo przylepiło się to to na amen dobrze, zdejmę w weekend. Słyszalam o tym, że się wulkanizuje na oknach, ale jakoś dotychczas mi było nie podrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 25.11.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ja swoje też sukcesywnie zdejmuję jak przyjdzie czas tynków będę obklejać na nowo robota głupiego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.11.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ja swoje też sukcesywnie zdejmuję jak przyjdzie czas tynków będę obklejać na nowo robota głupiego trochę Myślę, że najgorzej to jest latem, jak słoneczko przygrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 25.11.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 ja swoje też sukcesywnie zdejmuję jak przyjdzie czas tynków będę obklejać na nowo robota głupiego trochę Myślę, że najgorzej to jest latem, jak słoneczko przygrzeje też tak myslę choć nie wiem jak się zachowuje ta folia na mrozie napisane jest na niej zdjąć zaraz po montażu więc zdejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 27.11.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No to gratuluje zameldowania!!! Zmiana dokumentów i przede wszystkim poinformowanie o tym wszystkich urzędów, to straszna rzecz. Już myślałam że wszystko załatwiłam: banki, ubezpieczalnie, zus, urząd skarbowy, dowód rejestracyjny auta (to było najgorsze-straszne kolejki (mialam 4 podejścia)), dowód osobisty i pewnie cos jeszcze a tu nagle.. okazało się, że jak zaparkowałam w miejscu niedozwolonym i ścignęła mnie staraż miejska to Pan sprawdzając moje dokumenty stwierdził, że mam prawo jazdy z innym adresem, brrrrr A już myślałam, że wszystko, na prawdę wszystko załatwiłam. Życzę Tobie powodzenia i wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.11.2008 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No to gratuluje zameldowania!!! Zmiana dokumentów i przede wszystkim poinformowanie o tym wszystkich urzędów, to straszna rzecz. Już myślałam że wszystko załatwiłam: banki, ubezpieczalnie, zus, urząd skarbowy, dowód rejestracyjny auta (to było najgorsze-straszne kolejki (mialam 4 podejścia)), dowód osobisty i pewnie cos jeszcze a tu nagle.. okazało się, że jak zaparkowałam w miejscu niedozwolonym i ścignęła mnie staraż miejska to Pan sprawdzając moje dokumenty stwierdził, że mam prawo jazdy z innym adresem, brrrrr A już myślałam, że wszystko, na prawdę wszystko załatwiłam. Życzę Tobie powodzenia i wytrwałości dziękuję mniej wiecej wiem co mnie czeka bo to kolejna zmiana adresu a i tak jakieś listy reklamowe przychodzą na adres pod którym nie mieszkamy 8 lat i obecny właściciel się wkurza - firmy handlują starymi bazami danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 NO GRATULKI !!! a zgodę by córka zastala zameldowana z ojcem wypisalaś podpisu ojca nie chcieli że się zgadza z tym meldunkiem to kicha zawsze jakaś a już faceci z tymi książeczkami to zawsze 2 razy biegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.11.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 NO GRATULKI !!! a zgodę by córka zastala zameldowana z ojcem wypisalaś podpisu ojca nie chcieli że się zgadza z tym meldunkiem to kicha zawsze jakaś a już faceci z tymi książeczkami to zawsze 2 razy biegają teraz to już się podpisałam już i pod wymeldowaniem córki i jej zameldowaniem, mąż dostał w rękę akt urodzenia i jej paszport, może załatwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 27.11.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 NO GRATULKI !!! a zgodę by córka zastala zameldowana z ojcem wypisalaś podpisu ojca nie chcieli że się zgadza z tym meldunkiem to kicha zawsze jakaś a już faceci z tymi książeczkami to zawsze 2 razy biegają teraz to już się podpisałam już i pod wymeldowaniem córki i jej zameldowaniem, mąż dostał w rękę akt urodzenia i jej paszport, może załatwi... a Twoją zgodę ma na pismie? nie pamietam może nie jest potrzebna jak ojciec melduje dziecko do miejsca gdzie mieszka matka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 30.11.2008 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 aniawmuratorze, melduję posłusznie, że przemeldowani wszyscy szczęśliwie, natomiast folia nie jest zdjęta z okien . Na moje usprawiedliwienie, to nadal jestem chora i siedzę przy cieplutkiej kozie (znaczy piecu kominkowym wolnostojącym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 01.12.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 aniawmuratorze, melduję posłusznie, że przemeldowani wszyscy szczęśliwie, natomiast folia nie jest zdjęta z okien . Na moje usprawiedliwienie, to nadal jestem chora i siedzę przy cieplutkiej kozie (znaczy piecu kominkowym wolnostojącym ) no u mnie też folie nie wszystkie zdjęte a zdrowa jestem zdrowiej szybko chociaż takie siedzenie przy kozie bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 01.12.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja swoją folię zdejmowałam po prawie roku od montażu i nie było problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 01.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 na tego szampana przyszłam gratuluję meldunku też rozglądałam się za tego typu płytkami do kuchni na ścianę, ale w rezultacie koncepcja mi się trochę zmieniła i wyszło mniej rustykalnie piekarnik ładny, nie wszystkie w starym stylu są takie ładne zdrowiej i się grzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.12.2008 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja swoją folię zdejmowałam po prawie roku od montażu i nie było problemów to jest nadzieja, że jak "dojrzeję" do zdjęcia to nie będzie tak źle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 01.12.2008 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 na tego szampana przyszłam gratuluję meldunku bardzo proszę, na zdrowie, tylko nie wiem czy nie zwietrzał też rozglądałam się za tego typu płytkami do kuchni na ścianę, ale w rezultacie koncepcja mi się trochę zmieniła i wyszło mniej rustykalnie piekarnik ładny, nie wszystkie w starym stylu są takie ładne tu własnie mam dylemat, bo początkowo miało być tak właśnie rustykalnie z czarnym piekarnikiem, okapem i schowaną lodówką, ale potem zaczęły przeważać względy praktyczne i boję się, że wyjdzie misz-masz stylistyczny. Ta kuchnia ma wiele mozliwości, tylko trzeba się na cos zdecydować, żeby nie była nijaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 08.12.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 gładko Wam to idzie a Majka wymiata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.12.2008 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 gładko Wam to idzie a Majka wymiata! z tego co rzuciłam okiem ze schodów to wygląda gładko W tym tygodniu jedziemy z dołem... a jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 09.12.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Pomysł oparty na mozaice Dunin http://www.dunin.eu/ konkretnie GLAM 004 http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22453766_mozaika_dunin.jpg Pozostaje kuchnia Stat, dębowe blaty i mozaika. Pytanie jak ją ułożyć przy okapie? http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22453763_rysunek1.jpg czy http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22453764_rysunek2.jpg i jeszcze, czy w ciągu szafek dolne/górne lepiej wykleić mozaiką całą przestrzeń, czy tylko pas wysoki na 30 cm? Mozaika jest prześliczna. Mi bardziej się podoba ta pierwsza wersja – z większą ilością mozaiki. Teraz tylko się zastanawiam, dlaczego właściwie mam kuchnię i łazienkę z granatowymi akcentami, skoro mój ulubiony kolor to zielony. A czy orientowałaś się może, ile taka mozaika kosztuje? Ja mam jeszcze do zrobienia górną łazienkę i pomimo, że zbyt prędko to nie nastąpi, to już teraz zbieram inspiracje. Może chociaż jedno pomieszczenie będę miała na zielono. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.12.2008 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Cześć Aniu To jest mozaika Dunin, nie wiem ile ta konkretnie, ale ogólnie należą one do tańszych. Dowiem się jak będę w Ibero, bo na stronie wyczytałam, że tam można je kupić. I może uda mi się zobaczyć odcień w realu... Mój domek podąża w kierunku zieleni absolutnej. Co prawda mąż mnie przekonał, ze lepsza sofa czekoladowa a poduchy będę sobie zmieniać na różne kolory - np oliwka, ale ściany to już chyba będą w różnych natęzeniach oliwki, pistacji czy groszku Moja górna łazienka to będzie drewniana podłoga, białe płytki Opoczno Inwencja jako tło i zielona moziaka na wannie, kabinie i blacie Chciałam Art Verde firmy Onix, ale nie wiem czy nie skończy się na Duninie... Boję się, że przegnę z tą zielenią Ale taki zestaw: podłoga ta sama co u Ciebie czyli Emigres ściany jaśniutka pistacja białe drzwi i listwy jak u Jasi czekoladowy wypoczynek meble dąb olejowany koza i ceglasty komin i taka ścianka przy jadalni: http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22463297_tapeta.jpg trochę to mało oryginalne, prawda, ale za to jakie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 09.12.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Aga, śliczna ta mozaika. Zreszta na stronce Dunina jeszcze sporo ładnych rzeczy. A co będzie na podłodze w kuchni? Czy rozważałaś wariant trzeci podciągnięcia tej mozaiki tylko do linii okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts