Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

chcialam zapytać czy zdjęłaś folię fabryczną z okien ?

nie, nie zdjęłam bo są jeszcze ofoliowane na okoliczność tynków wewnętrznych i zewnętrznych :-?

radzę zdjąć na zewnątrz potem są duże problemy żeby ją usunąć

lepiej kupić taśmę PCV i obkleić :D

sąsiad musiał nieźle się namęczyć od strony południowej szczególnie bo przylepiło się to to na amen

dobrze, zdejmę w weekend. Słyszalam o tym, że się wulkanizuje na oknach, ale jakoś dotychczas mi było nie podrodze :wink:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja swoje też sukcesywnie zdejmuję :lol: jak przyjdzie czas tynków będę obklejać na nowo :roll: robota głupiego trochę :wink:

Myślę, że najgorzej to jest latem, jak słoneczko przygrzeje

też tak myslę choć nie wiem jak się zachowuje ta folia na mrozie :roll: napisane jest na niej zdjąć zaraz po montażu :roll: więc zdejmuję :D

No to gratuluje zameldowania!!!

Zmiana dokumentów i przede wszystkim poinformowanie o tym wszystkich urzędów, to straszna rzecz.

Już myślałam że wszystko załatwiłam: banki, ubezpieczalnie, zus, urząd skarbowy, dowód rejestracyjny auta (to było najgorsze-straszne kolejki (mialam 4 podejścia)), dowód osobisty i pewnie cos jeszcze a tu nagle.. okazało się, że jak zaparkowałam w miejscu niedozwolonym i ścignęła mnie staraż miejska to Pan sprawdzając moje dokumenty stwierdził, że mam prawo jazdy z innym adresem, brrrrr :evil: A już myślałam, że wszystko, na prawdę wszystko załatwiłam.

Życzę Tobie powodzenia i wytrwałości

No to gratuluje zameldowania!!!

Zmiana dokumentów i przede wszystkim poinformowanie o tym wszystkich urzędów, to straszna rzecz.

Już myślałam że wszystko załatwiłam: banki, ubezpieczalnie, zus, urząd skarbowy, dowód rejestracyjny auta (to było najgorsze-straszne kolejki (mialam 4 podejścia)), dowód osobisty i pewnie cos jeszcze a tu nagle.. okazało się, że jak zaparkowałam w miejscu niedozwolonym i ścignęła mnie staraż miejska to Pan sprawdzając moje dokumenty stwierdził, że mam prawo jazdy z innym adresem, brrrrr :evil: A już myślałam, że wszystko, na prawdę wszystko załatwiłam.

Życzę Tobie powodzenia i wytrwałości

dziękuję :D mniej wiecej wiem co mnie czeka bo to kolejna zmiana adresu :roll: a i tak jakieś listy reklamowe przychodzą na adres pod którym nie mieszkamy 8 lat i obecny właściciel się wkurza - firmy handlują starymi bazami danych :evil:

NO GRATULKI !!! :lol:

a zgodę by córka zastala zameldowana z ojcem wypisalaś :roll: podpisu ojca nie chcieli że się zgadza :roll:

z tym meldunkiem to kicha zawsze jakaś :roll: a już faceci z tymi książeczkami to zawsze 2 razy biegają :lol:

teraz to już się podpisałam już i pod wymeldowaniem córki i jej zameldowaniem, mąż dostał w rękę akt urodzenia i jej paszport, może załatwi... :roll:

NO GRATULKI !!! :lol:

a zgodę by córka zastala zameldowana z ojcem wypisalaś :roll: podpisu ojca nie chcieli że się zgadza :roll:

z tym meldunkiem to kicha zawsze jakaś :roll: a już faceci z tymi książeczkami to zawsze 2 razy biegają :lol:

teraz to już się podpisałam już i pod wymeldowaniem córki i jej zameldowaniem, mąż dostał w rękę akt urodzenia i jej paszport, może załatwi... :roll:

a Twoją zgodę ma na pismie? :roll: nie pamietam może nie jest potrzebna jak ojciec melduje dziecko do miejsca gdzie mieszka matka :roll:

aniawmuratorze, melduję posłusznie, że przemeldowani wszyscy szczęśliwie, natomiast folia nie jest zdjęta z okien :oops: . Na moje usprawiedliwienie, to nadal jestem chora i siedzę przy cieplutkiej kozie (znaczy piecu kominkowym wolnostojącym :wink: )

no :oops: u mnie też folie nie wszystkie zdjęte a zdrowa jestem :roll:

zdrowiej szybko :D chociaż takie siedzenie przy kozie bezcenne :lol: :lol:

na tego szampana przyszłam :lol:

gratuluję meldunku :wink:

też rozglądałam się za tego typu płytkami do kuchni na ścianę, ale w rezultacie koncepcja mi się trochę zmieniła i wyszło mniej rustykalnie :)

piekarnik ładny, nie wszystkie w starym stylu są takie ładne :)

zdrowiej i się grzej 8)

na tego szampana przyszłam :lol:

gratuluję meldunku :wink:

bardzo proszę, na zdrowie, tylko nie wiem czy nie zwietrzał

też rozglądałam się za tego typu płytkami do kuchni na ścianę, ale w rezultacie koncepcja mi się trochę zmieniła i wyszło mniej rustykalnie :)

piekarnik ładny, nie wszystkie w starym stylu są takie ładne :)

tu własnie mam dylemat, bo początkowo miało być tak właśnie rustykalnie z czarnym piekarnikiem, okapem i schowaną lodówką, ale potem zaczęły przeważać względy praktyczne i boję się, że wyjdzie misz-masz stylistyczny. Ta kuchnia ma wiele mozliwości, tylko trzeba się na cos zdecydować, żeby nie była nijaka.

Pomysł oparty na mozaice Dunin http://www.dunin.eu/

konkretnie GLAM 004

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22453766_mozaika_dunin.jpg

Pozostaje kuchnia Stat, dębowe blaty i mozaika. Pytanie jak ją ułożyć przy okapie?

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22453763_rysunek1.jpg

czy

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22453764_rysunek2.jpg

i jeszcze, czy w ciągu szafek dolne/górne lepiej wykleić mozaiką całą przestrzeń, czy tylko pas wysoki na 30 cm?

Mozaika jest prześliczna. Mi bardziej się podoba ta pierwsza wersja – z większą ilością mozaiki.

Teraz tylko się zastanawiam, dlaczego właściwie mam kuchnię i łazienkę z granatowymi akcentami, skoro mój ulubiony kolor to zielony. :wink:

A czy orientowałaś się może, ile taka mozaika kosztuje? Ja mam jeszcze do zrobienia górną łazienkę i pomimo, że zbyt prędko to nie nastąpi, to już teraz zbieram inspiracje. Może chociaż jedno pomieszczenie będę miała na zielono. :)

Pozdrawiam

Cześć Aniu :D To jest mozaika Dunin, nie wiem ile ta konkretnie, ale ogólnie należą one do tańszych. Dowiem się jak będę w Ibero, bo na stronie wyczytałam, że tam można je kupić. I może uda mi się zobaczyć odcień w realu...

Mój domek podąża w kierunku zieleni absolutnej. Co prawda mąż mnie przekonał, ze lepsza sofa czekoladowa a poduchy będę sobie zmieniać na różne kolory - np oliwka, ale ściany to już chyba będą w różnych natęzeniach oliwki, pistacji czy groszku :D Moja górna łazienka to będzie drewniana podłoga, białe płytki Opoczno Inwencja jako tło i zielona moziaka na wannie, kabinie i blacie :D Chciałam Art Verde firmy Onix, ale nie wiem czy nie skończy się na Duninie... :-?

Boję się, że przegnę z tą zielenią :roll:

Ale taki zestaw:

podłoga ta sama co u Ciebie czyli Emigres

ściany jaśniutka pistacja

białe drzwi i listwy jak u Jasi :wink:

czekoladowy wypoczynek

meble dąb olejowany

koza i ceglasty komin

i taka ścianka przy jadalni:

http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/22463297_tapeta.jpg

trochę to mało oryginalne, prawda, ale za to jakie ładne :wink: :D :D

Aga, śliczna ta mozaika. Zreszta na stronce Dunina jeszcze sporo ładnych rzeczy. A co będzie na podłodze w kuchni? Czy rozważałaś wariant trzeci podciągnięcia tej mozaiki tylko do linii okapu?