Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

Aga, śliczna ta mozaika. Zreszta na stronce Dunina jeszcze sporo ładnych rzeczy. A co będzie na podłodze w kuchni? Czy rozważałaś wariant trzeci podciągnięcia tej mozaiki tylko do linii okapu?

drewniane mozaiki są super :D

Masz na myśli pas równo, ale wyżej? Próbowałam, ale wydaje mi się przytłaczająco :-?

Jeśli zdecydujemy się na taka mozaikę i cena mnie nie zabije, to na podłodze będzie jednak ten drewnopodobny gres co wszędzie. Cotto w następnym wcieleniu :wink:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie, pas na tej samej wysokości, ale zamiast ciagniecia tak bardzo w gore tego prostokata stanowiacego tło za kuchenka, pociagniecia go tylko do linii okapu? (troche karkolomnie tlumacze, ale chodzi mi o wersję 1.) A jakiego koloru fuga?

Hi, hi, to wreszcie mam cos trendy, bo mam taki pasek u siebie, stare to jak swiat, chyba ma z 15 lat :). Ale mi sie troche nie podoba ze wzgledow pragmatycznych, bo chyba jest ciut za niskie w okolicach kuchenki i czasem cos wyladuje na scianie powyzej.

Zielonego nigdy za wiele. :lol: My póki co ściany zostawiamy białe, ale z czasem mamy zamiar przemalowywać kolejne pomieszczenia.

Co do drzwi u Jasi, to jest jedna z rzeczy, których bardzo żałuję, że nie zobaczyłam wcześniej. :roll:

A ta ścianka przy jadalni bardzo ładna. Jak się taki motyw uzyskuje? Malowanie, tapeta czy jeszcze jakiś inny sposób?

Co do kanapy. Czekoladowy wypoczynek z kolorowymi poduchami to bardzo fajny pomysł (brązowy to mój drugi ulubiony kolor). Czasami mąż ma rację. :wink:

Aczkolwiek ja ostatnio „choruję” na takie kwieciste kanapy, które widziałam w salonie Livingroom w Centrum Polskie Meble. Niestety póki co brak finansów na tego typu kaprysy… :(

Super ta mozaika, ale 30 cm to za mało, mam w tej chwili szybę 45 cm i żałuje ze nie zamontowałam odwrotnie tj 60 na wysokość (mleczne szyby z ikei). Przy smażeniu niestety często pryska ponad te 45 cm :(. Płytę mam 70 cm, szyby na szerokość łącznie 120 i właściwie z każdej strony mam niestety jakieś kropki, niestety nie wpadłam na to zeby malować farbą do kuchni, a zwykła zmywalna na gipsie przyjmuje tłuszczyk jak gąbka.

pozdr

dorkaS rysowałam tak, ale moim zdaniem dziwnie wygladało...

Kris - ja do trendów nie jestem szczególnie przywiązana,ale może choć jedną rzecz miałabym na czasie :wink:

Prince, scianka to fototapeta, o taka: http://www.allegro.pl/item492223049_fototapeta_fototapety_komar_klej_super_cena.html

Kwieciste

kanapy są super, ale nie wiem czy za szybko by mi się nie znudziło... chyba wolę manipulować kolorami poduch i innych dodatków

Damon - uroda urodą, ale praktycznie też ma być więc nie wiem co z tą wysokością :-?

a mieszka się mieszka :)

też dumałam nad tymi płytkami na kuchennej ścianie (nadal nie mam) i mi wyszło, że nad kuchenką to na pewno musi być do okapu - ale pozostałe miejsca wystarczą te 30-40 cm, moim zdaniem, no chyba, że masz zwyczaj nieskoordynowanie machać mikserem :lol:

biorąc pod uwagę, że masz piec na krótkiej ścianie bardziej pasuje wersja pierwsza, z dodatkowymi płytkami nad okapem :)

a mieszka się mieszka :)

też dumałam nad tymi płytkami na kuchennej ścianie (nadal nie mam) i mi wyszło, że nad kuchenką to na pewno musi być do okapu - ale pozostałe miejsca wystarczą te 30-40 cm, moim zdaniem, no chyba, że masz zwyczaj nieskoordynowanie machać mikserem :lol:

biorąc pod uwagę, że masz piec na krótkiej ścianie bardziej pasuje wersja pierwsza, z dodatkowymi płytkami nad okapem :)

nie przypominam sobie przypadków zbyt wielkiego machania, zwłaszcza, że niezbyt częto uzywam :oops: . Obecnie mam kuchenkę z okapem pomiędzy szafkami wiszącymi i wszystko szczelnie okafelkowane :D . Ale brudzi się wokół kuchenki i zlewozmywaka...

no ba! :lol:

bardzo ładne latarenki - i fajnie, że z czujnikiem ruchu :D

no wiem, wiem, nie ma nic za darmo...

latarenki takie typowe, ale właśnie o ten czujnik chodziło, bo mąż z elektrykiem sobie powymyślali jakieś czujniki zmierzchowe i czujniki ruchu :roll:

A takie tylko że białe i raszej wiszące z czujnikiem zmierzchowym były? Coś takiego by mi sie przydało

A takie tylko że białe i raszej wiszące z czujnikiem zmierzchowym były? Coś takiego by mi sie przydało

mój mąż mówi, że każda z czujnikiem ruchu ma czujnik zmierzchowy :-?

Białe były:

http://www.elektrorygiel.pl/go/_category/?idc=7_10_1_1&order=1&page=1&producer_id=0&record_row=long&lang=pl

ale gorzej z wieszeniem, bo wtedy latarenka by zasłaniała chyba czujnik...