Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

Bardzo fajnie u Ciebie się robi :D

zobaczyłam poraz kolejny tą rustykalną podłogę http://www.kamstar.pl/images/antyczna.jpg

i ciągle mi się podoba :roll:

rury od reku masz chyba ocieplone troszeczkę fabrycznie wełną ? z tego co pamiętam u sąsiada tylko u niego jakieś strasznie grube te rury :o

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Aniu :D Podłoga bardzo mi się podoba, ale chyba jej nigdzie nie uda mi się wpasować :( No i mam obawy czy byłaby praktyczna - mam obecnie taras z podłogą z pełnej cegły i strasznie się kruszy...

Rury od reku muszę pomacać, bo Bartolinka też mi mówiła że one ocieplone są, a ja widziałam takie cienkie ze sreberka :-?

że co świstak o wełence zapomniał :o :lol:

ale może cegła narażona na warunki zewnętrzne bardziej się niszczy niż taka w domu

co prawda ja na takiej nierównej podłodze są okruchy to trudno to sprzątnąć :roll:

i bądź tu mądra ma być piknie czy praktycznie :roll:

a znajomi u których byłaś co mieli na podłodze?

no, bo świstak zawija w sreberka, o wełence nie słyszałam :(

Z pewnością cegła na dworze (a mam zwykłą,, nie klinkier) jest bardziej narazona - wiatry, woda, różnice temperatur. I tam nawet ma to swój urok, że 3 lata po ułożeniu taras wygląda na stary i nawet porasta mchem :D Ale wydaje mi się, że upadek np noża w kuchni na takie płytki, które podobno sią cięte z cegły, może spowodować ukruszenie. No i powierzchnia jest dość nierówna, a ja się potykam nawet na prostej drodze :-?

a znajomi u których byłaś co mieli na podłodze?

znajomi mieli płytki z Terrano, w takim samym formacie jak te cotto ale jasniejsze i z ładnymi dekorami. Nazwy nie znam.

trzeba by chyba zacząć do znajomych z notesem i aparatem foto chodzić :lol: muszę to przemyśleć jak się będę gdzieś wybierać :roll:

Agakz ale ja lubię czytać Twój dziennik! Super wszystko opisujesz, czytanie wciąga. Podobają mi sie Twoje pomysły i super będzie urządzony twój dom.

Niedaleko mnie też buduje się groszek tak że wiem jak wygląda na żywo.

Ciekawa jestem Twoich łazienek jak wyjdą. Masz może jakieś wizualizacje?

Pozdrawiam!

Joanna

Fajniutka ta narzuta. Taka „futrzakowa”. :lol: Idealna na jesienne i zimowe wieczory. Ciekawe jaka jest w dotyku. Może miałaś okazję to sprawdzić? Warto napisać do Gwiazdora (u nas też tylko i wyłącznie Gwiazdor, a nie żaden tam Św. Mikołaj :) ) może akurat zechce spełnić Twoje życzenie. :wink:

Pozdrawiam

Fajniutka ta narzuta. Taka „futrzakowa”. :lol: Idealna na jesienne i zimowe wieczory. Ciekawe jaka jest w dotyku. Może miałaś okazję to sprawdzić? Warto napisać do Gwiazdora (u nas też tylko i wyłącznie Gwiazdor, a nie żaden tam Św. Mikołaj :) ) może akurat zechce spełnić Twoje życzenie. :wink:

Pozdrawiam

Niestety nie "macałam", ale z przyczyn...no budowlanych Gwiazdor mi nie przyniesie prezentu za tyle: http://www.multicotton.eu/pl_,sklep,23,43.php

Nie tym razem :wink: Poza tym, że jest taka cieplutka, to kolory też ma fajne do sypialni...

Agakz ale ja lubię czytać Twój dziennik! Super wszystko opisujesz, czytanie wciąga. Podobają mi sie Twoje pomysły i super będzie urządzony twój dom.

Niedaleko mnie też buduje się groszek tak że wiem jak wygląda na żywo.

Ciekawa jestem Twoich łazienek jak wyjdą. Masz może jakieś wizualizacje?

Pozdrawiam!

Joanna

Witam i bardzo się cieszę z nowego Gościa w moich dziennikowych progach :lol: Jak czytam cudze dzienniki, to mi się wydaje, że ludziki tak fajnie piszą, a ja tylko notuję fakty... ale skoro się podoba to super :D

Wizualizacje moich łazienek robiła kiedyś Braza, co prawda już troszkę pomysły się zmieniły, ale nie mam nowych obrazków :( Po prostu trzeba będzie poczekać na efekt do lutego :D

Niestety nie "macałam", ale z przyczyn...no budowlanych Gwiazdor mi nie przyniesie prezentu za tyle: http://www.multicotton.eu/pl_,sklep,23,43.php

Nie tym razem :wink: Poza tym, że jest taka cieplutka, to kolory też ma fajne do sypialni...

Cóż cena faktycznie mało przystępna jak dla „budujących się”. :roll: Może za rok będzie lepiej :D

Cóż cena faktycznie mało przystępna jak dla „budujących się”. :roll: Może za rok będzie lepiej :D

Może mi za to Gwiazdor przyniesie świnkę skarbonkę i będę składać na narzutę :wink:

http://www.opolelubelskie.pl/news/skarbonka.gif

Po prostu trzeba będzie poczekać na efekt do lutego

... no cóż poczekam.... z pewnością będzie warto, zresztą to już nie tak długo.

Pozdrawiam i życze bogatego Mikołaja, a właściwie to Gwiazdki!

Myślę, że zleci nam bardzo szybko w natłoku wykańczających zajęć :wink:

Wesołych Świąt!

no ładnie działacie :D

u nas znowu była przerwa na chore uszy Matika :roll:

bardzo ciekawam tej kuchni liljestad Twoich znajomych - to był mój pierwszy pomysł na kuchnię, ale stwierdziłam, że za poważna jak na początek :)

Biedny Mati :(

Niestety nie mam zdjęć kuchni Liljestad, normalnie na codzień zawsze noszę w torebce aparat fotograficzny, a wtedy akurat nie miałam :roll: Ale mebelki bardzo ładnie się prezentowały w dużym - ponad 40 metrowym pomieszczeniu typu otwarta kuchnia + jadalnia + salon. Do tego jadalnia po babci, pięknie odnowione pianino i mebelki w ciemnym kolorze :D Na żywo Liljestad wyglada bardziej na naturalne drewno niz na ekspozycjach Ikea.

Oooo, to kierbud autko już odpalił? Jest szansa, że i do mnie zawita:)

Aga - napisz proszę jakie rynny macie i dachówkę. U nas ma być braas celtycka grafitowa i rynny marley, okna złoty dąb, nie wiem, czy też tak macie?

Jak zwykle jestem pod wrażeniem postępu Waszych prac, czasami nie nadążam komentować, bo już tyle nowego się wydarzyło:)

Oooo, to kierbud autko już odpalił? Jest szansa, że i do mnie zawita:)

Aga - napisz proszę jakie rynny macie i dachówkę. U nas ma być braas celtycka grafitowa i rynny marley, okna złoty dąb, nie wiem, czy też tak macie?

Jak zwykle jestem pod wrażeniem postępu Waszych prac, czasami nie nadążam komentować, bo już tyle nowego się wydarzyło:)

hej,

nawet nie wiedziałam że coś miał z autem :-? jakis miesiąc się nie widzieliśmy chyba...

My mamy rynny Kanion i dachówkę Koramic renestansowa angoba antracyt, a okna orzech :D Czyli inaczej :D Ale teraz jak patrzę a efekt, to uważam, że grafitowy dach, okna złoty dąb i tynk śmietankowy na przykład, wygląda super. U nas powinna być albo jaśniejsza nadbitka, albo ciemniejsze okna - jak u Kropqi - ona ma bardzo podobny kolor elewacji ale okna ciemne.

U nas jak zwykle cisza, cisza i nagle bęc :lol:

Jutro mamy basen - dziecko zachwycone :D