Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Bardzo dziękuję za informacje. Widzę że u was praca wre a u nas cisza, bo za zimno na robienie przeróbek w instalacji wodnej, bo piony instalowane przed chudziakiem wyszły nie w tych miejscach co miały być i trzeba kuć. Niestety sama nie potrafię umieścić zdjęć a moi dorastający synowie wciąż nie maja dla mamy czasu. Czas na edukację!!Pozdrawiam i zazdroszczę postępów - to Wielkanoc już w nowym domu?

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik64171.htm

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

widzę, że moja imienniczka jest na etapie ocieplania dachu. Stąd moje pytanie o koszty samej robocizny ( wełna / płyty i ewemtualnie szpachlowanie płt ) ???? Ja zaraz będę uzgadniała swoja robocizne , a nie mam bladego pojęcia o stawkach.

Pozdrawiam

Aga:)

Cześć imienniczko :D Moje pojęcie jest zbliżone do Twojego, bo buduje dla mnie generalny wykonawca... :D Nie znam stawek za metry itd, tylko płacę za całość -wełna, płyty, folia, wszystkie pierdółki i robocizna.

tu trochę o cenach pisali: http://forum.muratordom.pl/grupa-budujaca-wielkopolska-2008-poznan-i-wielkopolska,t116185-1800.htm

[wpis przeniesiony z "dziennika"]

Bardzo dziękuję za informacje. Widzę że u was praca wre a u nas cisza, bo za zimno na robienie przeróbek w instalacji wodnej, bo piony instalowane przed chudziakiem wyszły nie w tych miejscach co miały być i trzeba kuć. Niestety sama nie potrafię umieścić zdjęć a moi dorastający synowie wciąż nie maja dla mamy czasu. Czas na edukację!!Pozdrawiam i zazdroszczę postępów - to Wielkanoc już w nowym domu?

To teraz witam we właściwym miejscu :wink:

Praca wre, bo musimy opuścić sprzedane cudem mieszkanie do 28 maja 2009... Ale ciężko się pracuje na wariata i przy tych warunkach pogodowych. Na Wielkanoc na pewno nie zdążymy, nie ma szans :)

U nas też były dymy z instalacją wodną bo pierwszy wykonawca zrobił ją zupełnie źle i potem inna ekipa musiała właściwie od nowa się wkuwać :evil:

Ucz się, ucz i pokazuj fotki :D

Ten zaciek na kominie....tez mielismy, ale wyżej i jeszcze bez ogrzewania - okazała się , że fachowiec (hmmm..) wywiercił dziure przy kominie pod kabel RTV wielkości jak do puszki :( i woda zaciekała. Ale jeżeli komin jest od pieca , to może skropliny od pary wodnej....musicie sprawdzić, komin jest ważny

Ten zaciek na kominie....tez mielismy, ale wyżej i jeszcze bez ogrzewania - okazała się , że fachowiec (hmmm..) wywiercił dziure przy kominie pod kabel RTV wielkości jak do puszki :( i woda zaciekała. Ale jeżeli komin jest od pieca , to może skropliny od pary wodnej....musicie sprawdzić, komin jest ważny

Wierceń żadnych nie było, akurat zaciek się pojawił się po uruchomieniu pieca, pewnie ma z tym jakiś związek. Zobaczymy :-?

Najgorsze, że zaczyna mi się jawić nieco inna koncepcja kuchni. To znaczy całkiem ładna ta koncepcja, ale problemem jest to, że zawiera ona piękny granitowy blat...którego nie ma w budżecie...

Jeżeli chodzi o blaty, to polecam tutaj zajrzeć:

http://www.meblart.poznan.pl/

Mają OGROMNY wybór kolorystyczny blatów. Ja niestety znalazłam zbyt późno to miejsce, bo u nich trzeba zamawiać przeważnie z około dwumiesięcznym wyprzedzeniem, a my nie mogliśmy tyle czekać. :-?

Pozdrawiam

Ania

no właśnie :lol:

u nas geodeta był w sobotę - sama musiałam mu powiedzieć, co gdzie zakopane, więc powinno być dobrze- - ale właściwie myślałam, że oni jakieś urządzenia mają do wykrywania tych instalacji :roll:, naiwna jakaś? :wink:

u nas też pokazywaliśmy gdzie co biegnie, a narysował po swojemu :roll: Z wyrafinowanych narzędzi to miał pomocnika i miarkę :wink:

Gość Gosc_gość
O rany, dzieci i ich choroby - no zdrówka dla Mai! Teraz jakieś paskudne wirusisko przedszkola i szkoły dziesiątkuje:/

Dziecko chore, mąż chory.... wirusy szaleją :-?

Ech, coś musi być na rzeczy, bo u mnie córka chora i żona także :-? :roll: