ponury63 15.01.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Bardzo dziękuję za informacje. Widzę że u was praca wre a u nas cisza, bo za zimno na robienie przeróbek w instalacji wodnej, bo piony instalowane przed chudziakiem wyszły nie w tych miejscach co miały być i trzeba kuć. Niestety sama nie potrafię umieścić zdjęć a moi dorastający synowie wciąż nie maja dla mamy czasu. Czas na edukację!!Pozdrawiam i zazdroszczę postępów - to Wielkanoc już w nowym domu? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik64171.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 15.01.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam widzę, że moja imienniczka jest na etapie ocieplania dachu. Stąd moje pytanie o koszty samej robocizny ( wełna / płyty i ewemtualnie szpachlowanie płt ) ???? Ja zaraz będę uzgadniała swoja robocizne , a nie mam bladego pojęcia o stawkach. PozdrawiamAga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.01.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam widzę, że moja imienniczka jest na etapie ocieplania dachu. Stąd moje pytanie o koszty samej robocizny ( wełna / płyty i ewemtualnie szpachlowanie płt ) ???? Ja zaraz będę uzgadniała swoja robocizne , a nie mam bladego pojęcia o stawkach. Pozdrawiam Aga:) Cześć imienniczko Moje pojęcie jest zbliżone do Twojego, bo buduje dla mnie generalny wykonawca... Nie znam stawek za metry itd, tylko płacę za całość -wełna, płyty, folia, wszystkie pierdółki i robocizna. tu trochę o cenach pisali: http://forum.muratordom.pl/grupa-budujaca-wielkopolska-2008-poznan-i-wielkopolska,t116185-1800.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 15.01.2009 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Bardzo dziękuję za informacje. Widzę że u was praca wre a u nas cisza, bo za zimno na robienie przeróbek w instalacji wodnej, bo piony instalowane przed chudziakiem wyszły nie w tych miejscach co miały być i trzeba kuć. Niestety sama nie potrafię umieścić zdjęć a moi dorastający synowie wciąż nie maja dla mamy czasu. Czas na edukację!!Pozdrawiam i zazdroszczę postępów - to Wielkanoc już w nowym domu? To teraz witam we właściwym miejscu Praca wre, bo musimy opuścić sprzedane cudem mieszkanie do 28 maja 2009... Ale ciężko się pracuje na wariata i przy tych warunkach pogodowych. Na Wielkanoc na pewno nie zdążymy, nie ma szans U nas też były dymy z instalacją wodną bo pierwszy wykonawca zrobił ją zupełnie źle i potem inna ekipa musiała właściwie od nowa się wkuwać Ucz się, ucz i pokazuj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 15.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Bardzo dziękuję - pomoc może okazać się nieoceniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 16.01.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ten zaciek na kominie....tez mielismy, ale wyżej i jeszcze bez ogrzewania - okazała się , że fachowiec (hmmm..) wywiercił dziure przy kominie pod kabel RTV wielkości jak do puszki i woda zaciekała. Ale jeżeli komin jest od pieca , to może skropliny od pary wodnej....musicie sprawdzić, komin jest ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 16.01.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ten zaciek na kominie....tez mielismy, ale wyżej i jeszcze bez ogrzewania - okazała się , że fachowiec (hmmm..) wywiercił dziure przy kominie pod kabel RTV wielkości jak do puszki i woda zaciekała. Ale jeżeli komin jest od pieca , to może skropliny od pary wodnej....musicie sprawdzić, komin jest ważny Wierceń żadnych nie było, akurat zaciek się pojawił się po uruchomieniu pieca, pewnie ma z tym jakiś związek. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 16.01.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Najgorsze, że zaczyna mi się jawić nieco inna koncepcja kuchni. To znaczy całkiem ładna ta koncepcja, ale problemem jest to, że zawiera ona piękny granitowy blat...którego nie ma w budżecie... Jeżeli chodzi o blaty, to polecam tutaj zajrzeć: http://www.meblart.poznan.pl/ Mają OGROMNY wybór kolorystyczny blatów. Ja niestety znalazłam zbyt późno to miejsce, bo u nich trzeba zamawiać przeważnie z około dwumiesięcznym wyprzedzeniem, a my nie mogliśmy tyle czekać. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 17.01.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 jeśli podoba ci się blat granitowy to go zamontuj, bo będziesz później żałować a kasy zawsze na wszystko brakuje więc nic nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 17.01.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Prince, dzięki za namiar, nie znałam tego miejsca, a tak mam blisko anulawasz, podoba mi się, podoba, ale na tej samej zasadzie, że co sobie będę znowu żałować, zdecydowaliśmy się dziś na najdroższą wersję schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.01.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Aga, gratuluję decyzji! pięknie będzie! no, ale tą mapkę to chyba Wam poprawił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.01.2009 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Aga, gratuluję decyzji! pięknie będzie! no, ale tą mapkę to chyba Wam poprawił? dzięki, dzięki, mam nadzieję że będą cudne Mapkę poprawi, jeszcze Arek do niego nie pojechał, moze to i dobrze bo przynajmniej ochłonął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 19.01.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 no właśnie u nas geodeta był w sobotę - sama musiałam mu powiedzieć, co gdzie zakopane, więc powinno być dobrze- - ale właściwie myślałam, że oni jakieś urządzenia mają do wykrywania tych instalacji , naiwna jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.01.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 no właśnie u nas geodeta był w sobotę - sama musiałam mu powiedzieć, co gdzie zakopane, więc powinno być dobrze- - ale właściwie myślałam, że oni jakieś urządzenia mają do wykrywania tych instalacji , naiwna jakaś? u nas też pokazywaliśmy gdzie co biegnie, a narysował po swojemu Z wyrafinowanych narzędzi to miał pomocnika i miarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 19.01.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 O rany, dzieci i ich choroby - no zdrówka dla Mai! Teraz jakieś paskudne wirusisko przedszkola i szkoły dziesiątkuje:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 19.01.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 O rany, dzieci i ich choroby - no zdrówka dla Mai! Teraz jakieś paskudne wirusisko przedszkola i szkoły dziesiątkuje:/ Dziecko chore, mąż chory.... wirusy szaleją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.01.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 O rany, dzieci i ich choroby - no zdrówka dla Mai! Teraz jakieś paskudne wirusisko przedszkola i szkoły dziesiątkuje:/ Dziecko chore, mąż chory.... wirusy szaleją Ech, coś musi być na rzeczy, bo u mnie córka chora i żona także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 20.01.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 pokaż tą mozaikę do czołgu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.01.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Ech, coś musi być na rzeczy, bo u mnie córka chora i żona także byle do wiosny, może słoneczko wypali mikroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 20.01.2009 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 pokaż tą mozaikę do czołgu! Pokażę jak pojadę na budowę i zrobię fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts