Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga, wszystkiego najlepszego! :D

następną imprezę urodzinową robisz na 50 osób w swoim nowym saloonie? :wink:

PS. moje dwie koleżanki też mają dzisiaj urodziny :)

dzięki :D możemy spróbować za rok... a Twoje koleżanki to też takie zasypiające Wodniki?

no różnie bywa, czasami mają fazy :wink:

PS. dużo zdrówka! :D

Gość Gosc_gość

Cześć Aga

Pozdrawiam niedzielnym wieczorkiem :p

Mam małe pytanie:

Jaką macie wełnę na poddaszu ?? Widzę, że Rockwool, a dokładniej ?

PS. Nie wiedziałem, że grzyby rosną w styczniu w dodatku na dachu :wink: :lol:

Cześć Aga

Mam małe pytanie:

Cześć :D

Ociepliło się i jest wilgotno to grzybki rosną :wink:

Mamy 15 cm toprocka i 10 cm superrocka. Jakoś mnie Rockwool bardziej przekonywał niz Isover...

Gość Gosc_gość
Cześć Aga

Mam małe pytanie:

Cześć :D

Ociepliło się i jest wilgotno to grzybki rosną :wink:

Mamy 15 cm toprocka i 10 cm superrocka. Jakoś mnie Rockwool bardziej przekonywał niz Isover...

Mnie też jakoś Isover nie przekonuje, bo Supermata jest Super ale paskudnie droga, a Unimata jest tańsza, ale w zasadzie za ciut więcej można mieć Rockwoola z 0,035 czegoś tam :wink:

Myślisz, że te 25cm Wam wystarczy ??

Wbrew pozorom, ja nie obawiam się niskich temperatur, ale raczej tych wysokich w upalne dni.

W Wlkp. i tak zawsze cieplej niż w innych regionach kraju 8)

Przy za małej ilości wełny może być po prostu za ciepło :-?

Ech te dylematy budowlane :roll: :wink:

Mnie też jakoś Isover nie przekonuje, bo Supermata jest Super ale paskudnie droga, a Unimata jest tańsza, ale w zasadzie za ciut więcej można mieć Rockwoola z 0,035 czegoś tam :wink:

Myślisz, że te 25cm Wam wystarczy ??

Wbrew pozorom, ja nie obawiam się niskich temperatur, ale raczej tych wysokich w upalne dni.

W Wlkp. i tak zawsze cieplej niż w innych regionach kraju 8)

Przy za małej ilości wełny może być po prostu za ciepło :-?

Ech te dylematy budowlane :roll: :wink:

Wiesz co, więcej nie moglismy włożyć, bo nasz projekt za niski był. Ja też się boję upałów w naszej Kalifornii, ale przecież jest reku, nie :wink: A i tak sedno sprawy jest w dokładności ułożenia, bo panowie mają fantazję taką, że się filozofom nie sniło :-?

Gość Gosc_gość

Wiesz co, więcej nie moglismy włożyć, bo nasz projekt za niski był. Ja też się boję upałów w naszej Kalifornii, ale przecież jest reku, nie :wink: A i tak sedno sprawy jest w dokładności ułożenia, bo panowie mają fantazję taką, że się filozofom nie sniło :-?

To że jest reku to mnie nie do końca przekonuje, bo szef firmy instalacyjnej, która u mnie będzie robić instalacje - ma wentylację z reku w dodatku z GWC i ma 25 cm wełny na poddaszu, a w upalne dni to mówi, że jest średnio na poddaszu (znaczy się za ciepło). :-?

Co prawda ma taką półparterówkę / półpoddasze - 2 pomieszczenia w sumie 40m2 na poddaszu z niską (albo i bez) ścianką kolankową.

Rzuciłem temat w tym wątku na temat ocieplenia poddasza użytkowego

http://forum.muratordom.pl/post3033916.htm#3033916

zobaczymy co fachury odpowiedzą :roll:

Gość Gosc_gość
Kris, jak masz wysoko to dawaj więcej, nie zaszkodzi :D . Ty masz jeszcze deseczki, zawsze to jakaś warstwa jest :)

Ta deseczki, ale trzeba zostawić 2 cm na szczelinę wentylacyjną pod tymi deseczkami i to jest o 2 cm mniej wełny - tak na to patrzę :roll:

a warstwa powietrza to nie izolacja?

Czytałam odpowiedzi w tamtym wątku, ale jak zwykle nic z nich nie wynika... Ja miałam w projekcie 15+5, ale chciałam dać 15 + 7 to podobno był problem, juz nie pamiętam czy z dostępnoscią czy z ceną, stąd pojawiła się 10-tka i dobrze w sumie. A najbardziej się uśmiecham za każdym razem jak czytam, że wełnę kamienną się łatwiej kładzie, bo wykonawcy twierdzili, że gorzej i nawet drożej w związku z tym :lol:

• 2 weeks później...
Aga, piękna łazienka się szykuje! Z niecierpliwością czekamy na dalsze zdjęcia. Pozdrawiamy serdecznie :-)

ooo, tak dawno tu nikogo nie było, że aż się zdziwiłam :o Dziekuję, nie mam cierpliwosci, żeby pokazać od razu gotowe wnętrze, dlatego codziennie męczę po kawałeczku :wink: