Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

Witam,

Jestem pod wrażeniem oszałamiającego tempa budowy i super organizacji :D Nasza SSO to była porażka, ale Twój wynik to ewenement nawet dla sprawnie prowadzonych prac. No i gratuluję fachowców, bo poza małymi wpadkami wszystko przebiega O.K. Ale przede wszystkim brawa za rozplanowanie wszystkiego z dużym wyprzedzeniem. Ja trochę za bardzo koncentrowałam się na studiach dotyczących materiałów na ściany, dach, etc. teraz pewnie dałabym sobie z tym spokój i przeszła od razu do deseru czyli wykończeniówki :wink:

Bardzo jestem ciekawa czy pozostaniesz przy kuchni Stat, czy też zdecydujesz się na wanilię. Ja się jeszcze waham... Oglądałaś nową białą kuchnię w Ikea model Lidingo? Bardzo ładnie prezentuje się zwłaszcza z przeszkolonymi szafkami górnymi.

A w kwestii lodówki to ja jednak zdecydowałam się na 70 cm. Zakładam, że gdy wyprowadzimy sie z miasta zakupy będziemy robić trochę większe, aby wystarczyły na dłużej i nie mam ochoty wspinać się do górnej półki.

Trzymam kciuki za utrzymanie tempa prac wykończeniowych :D

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Jestem pod wrażeniem oszałamiającego tempa budowy i super organizacji :D Nasza SSO to była porażka, ale Twój wynik to ewenement nawet dla sprawnie prowadzonych prac. No i gratuluję fachowców, bo poza małymi wpadkami wszystko przebiega O.K. Ale przede wszystkim brawa za rozplanowanie wszystkiego z dużym wyprzedzeniem. Ja trochę za bardzo koncentrowałam się na studiach dotyczących materiałów na ściany, dach, etc. teraz pewnie dałabym sobie z tym spokój i przeszła od razu do deseru czyli wykończeniówki :wink:

Bardzo jestem ciekawa czy pozostaniesz przy kuchni Stat, czy też zdecydujesz się na wanilię. Ja się jeszcze waham... Oglądałaś nową białą kuchnię w Ikea model Lidingo? Bardzo ładnie prezentuje się zwłaszcza z przeszkolonymi szafkami górnymi.

A w kwestii lodówki to ja jednak zdecydowałam się na 70 cm. Zakładam, że gdy wyprowadzimy sie z miasta zakupy będziemy robić trochę większe, aby wystarczyły na dłużej i nie mam ochoty wspinać się do górnej półki.

Trzymam kciuki za utrzymanie tempa prac wykończeniowych :D

Cześć Renka :D

Dzięki za komplementy, aż takiego rekordu swiata chyba nie bijemy z tym tempem, no, chciałabym się wprowadzić w rocznicę :D

Co do kuchni, to skłaniam sie ku Lidinko, ponieważ, fundując sobie angielskie schody zapoczątkowałam pewnien styl, którego nie chciałabym trzymac się kurczowo, ale połączenie tego ze szwedzką (stylem) kuchnią na małej przestrzeni to chyba byłoby nie bardzo... Kuchnia na pewno będzie z Ikea, budzet innej nie przewiduje :-? Dumam nad "podrasowaniem" jej granitowym blatem, ale sa 2 problemy: cena i kolor.... :-?

Co do lodówki, to ja myślę o wstawieniu małej zamrażarki do spiżarki pod schodami, zakupów wielkich nie planuję, ponieważ odległośc od sklepu mi się nie zmieni. Zalezy mi przede wszystkim na komorze swieżości w lodówce, a decydujac się na wolnostojąca juz zyskuje miejsce bo te do zabudowy są sporo węższe.

Aga, cóż płytki Emigres to prawdziwe wyzwanie dla płytkarza. :lol: Nasz miał chyba jeszcze gorzej. Nie dość że „kazaliśmy” mu kłaść tego „dennie krzywego Emigresa” :wink: , to jeszcze w łazience i kuchni kładł płytki wielkości 11x11 cm z Tubądzina, które okazały się nierównej wielkości. :roll: A potem miał za zadanie wymurować ściankę i murek z cegły ręcznie formowanej (rzecz jasna też „z natury” krzywej) Cóż taki urok „rustykalnego” stylu. :wink:

U Was przynajmniej w łazience są płytki "ciut" większego formatu niż te nasze nieszczęsne 11x11.

A tak w ogóle to ślicznie się zapowiada ta łazieneczka, aczkolwiek nie ukrywam, że przede wszystkim czekam z niecierpliwością na tę górną - z mozaiką. :)

Prince, płytkarza mam dobrego (od 10 lat go znam i nie jeden mój pomysł już przeżył :wink: ) ale facet jest strasznie marudny po prostu :roll: Zrobi co miał zrobić, dokładnie i dobrze, ale co nagada... staram się go unikać jak mogę :D

W dolnej łazience dla odmiany marudził, ze tak wielkie i grube te płytki (no, rzeczywiście), że prawie każda docinana... A jak się kładzie majolikę to też wiem, bo identyczna jest u rodziców w kuchni :D

Emigres bedzie ładnie wyglądał na pewno, muszę tylko jakoś przeżyć do końca...jeszcze tylko nie wiem co z fugą :-?

Górna łązienka już za chwileczkę, sama jestem ciekawa jak wyjdzie :D

Ja również zastaniawiałam się nad blatem do białej kuchni, brałam pod uwagę granit melananż szaro- zielony lub czarny. Ale jak na mój gust wyglądałoby to zbyt zimno. Jednak najlepiej podoba mi się biała kuchnia z ciepłym drewnianym blatem tak jak prezentują ją w Ikea. Zmieniłabym tylko rodzaj drewna na egzotyczne drewno w ciepłym brązie, bo u mnie komponowałaoby się dobrze z oknami i parapetami.

Natomiast biało-zielona łazienka to moje niespełnione marzenie, nie zdecydowałam się tylko dlatego, że w łazience na dole nie mam okna. Kto wie, może kiedyś, gdy przyjdzie czas na górną, powrócę do tego pomysłu. Tymczasem czekam na realizację twojej biało-zielnej :D

Ja również zastaniawiałam się nad blatem do białej kuchni, brałam pod uwagę granit melananż szaro- zielony lub czarny. Ale jak na mój gust wyglądałoby to zbyt zimno. Jednak najlepiej podoba mi się biała kuchnia z ciepłym drewnianym blatem tak jak prezentują ją w Ikea. Zmieniłabym tylko rodzaj drewna na egzotyczne drewno w ciepłym brązie, bo u mnie komponowałaoby się dobrze z oknami i parapetami.

Natomiast biało-zielona łazienka to moje niespełnione marzenie, nie zdecydowałam się tylko dlatego, że w łazience na dole nie mam okna. Kto wie, może kiedyś, gdy przyjdzie czas na górną, powrócę do tego pomysłu. Tymczasem czekam na realizację twojej biało-zielnej :D

Pierwsza wersja to był blat drewniany, ale obawiam się jego praktyczności... obecnie mam laminowany i jesteśmy przyzwyczajeni do jego praktyczności. a drewniany to wiesz, jak cos postawisz brudnego to plama, trzeba szlifować, olejować i takie tam... chcę mieć ładnie, ale praktycznie :-? Ale rzeczywiscie efekt wizulany jest cieplutki. Moja kuchnia jest od południa wiec mam nadzieję że nie będzie ponura tak czy owak :D

ooo, łazienki się robią! fajnie! :D

tej małej to zdjęcie jakoś z lotu ptaka...? :wink:

albo zrób taką panoramę jak z elewacją, fajnie byłoby ją zobaczyć bardziej :)

jak będę panowrame robić to sobie łokcie obiję o ściany :wink: To chyba jest potrzebny jakiś inny obiektyw albo co :o

no co Ty :roll: kto Ci będzie marudził na budowie :lol:

do marudzenia to mi akurat chętnych nigdy nie brakuje :lol: : że komary latają, że liście z drzew lecą, że roztopy i błoto..., ostatnio że wybrałam płotki podłogowe do lazienki zbyt kontrastujące ze ścianami :o

:lol: :lol: :lol:

ooo, łazienki się robią! fajnie! :D

tej małej to zdjęcie jakoś z lotu ptaka...? :wink:

albo zrób taką panoramę jak z elewacją, fajnie byłoby ją zobaczyć bardziej :)

jak będę panowrame robić to sobie łokcie obiję o ściany :wink: To chyba jest potrzebny jakiś inny obiektyw albo co :o

pewnie szerokokątny :roll:

a panorama całkiem całkiem, już wiem jak to będzie w tej łazience :lol: