Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

aga - w kwestii odwyku od tematu budowy - to chyba sie nie tak nie da - przynajmniej mnie sie nie udaje - mojemu mężowi wychodzi świetnie za to, ale on za bardzo nie ma się od czego odrywać :roll:

Pozostaje zyc nadzieją, że kawka na tarasie uleczy skołatane nerwy :wink:

taras... właśnie, trzeba szukać gości do ułożenia kostki :roll: A tak poważnie, to do pewnego stopnia to jest jeszcze przyjemne, zwracanie uwagi na elementy wyposażenia czy wykończenia, które są aktualnie przerabiane... ale trochę by się chciało zresetować :-? Mój mąż także łatwo zmienia temat na relaksujący i cały dzień nie wyłazi z baseny i sauny :roll:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ta mozajeczka na murku nie wygląda najgorzej (jak na mój gust i możliwość oceny ze zdjęcia :roll: )

a kafelki oglądalam przez 5 godzin w sobotę i co ................. i nic

nadal nic nie wiem co gdzie i z czym, pewnie mnie kafelkarz stojący w drzwiach zmusi do szybkiej decyzji :roll:

Gość Gosc_gość
Jakie ładne przebiśniegi :p

Znaczy się wiosna idzie - bo do mnie tynkarze dzisiaj zawitali i już zaczęli robotę :wink:

Przylecieli z ciepłych krajów? :wink:

Jeżeli wioska pod Śremem to ciepły kraj - to tak :lol: :lol:

i raczej przyjechali - zdezelowanym starym Fordem Transitem z przyczepką.

ta mozajeczka na murku nie wygląda najgorzej (jak na mój gust i możliwość oceny ze zdjęcia :roll: )

a kafelki oglądalam przez 5 godzin w sobotę i co ................. i nic

nadal nic nie wiem co gdzie i z czym, pewnie mnie kafelkarz stojący w drzwiach zmusi do szybkiej decyzji :roll:

Empik jednak pomniejsza te zdjęcia, ze czasami niedokładnie widać, ale juz mi się nie chce ich nigdzie przenosić :roll: Ja po dzisiejszej rundzie po sklepach mogłabym urządzić spokojnie 5 łazienek, a jeszcze bym miała problem z wyborem :wink:

Pamiętaj, że dużo płytek jest na zamówienie i ich ściągnięcie trochę trwa, nawet jeśli jest to inne miasto w Polsce a nie daleki kraj...

Aga,

Twoja zielona łazienka z dnia na dzień robi się coraz ładniejsza. Z majstrami tak już jest, że czasem mają tego typu natchnienia. :wink: :lol: Z resztą murek wcale nie drażni – uważam, że wygląda to dobrze. Poza tym z czasem przestaniesz to zauważać. Ja gdy pierwszy raz zobaczyłam, że fuga do cegły ręcznie formowanej wypadła bardziej różowa :o , a nie piaskowa jak sobie wymarzyłam, to się popłakałam, a potem przez dwie noce spać nie mogłam zastanawiając się jak to przemalować! :roll: Mąż mnie na szczęście odwiódł od tego planu. A teraz co? Już nawet o tym nie pamiętam, a nawet wręcz uważam, że dobrze się to komponuje z cegłą. :)

A wracając do łazienki, czy możesz mi zdradzić cenę tej zielonej mozaiki?

Pozdrawiam

Ania

dzięki dziewczyny

Mozaika kupiona tu http://www.mozaiki-szklane.pl/index.php?s=details&cat_id=152&id=1166

choć facet ma okropne zdjęcia w tym sklepie, gdybym nie widziała tej mozaiki wcześniej to bym za nic nie kupiła...

W wątku łazienkowym mi ludziki radzili co z tym murkiem... Kazałam płytkarzowi wymienić na biały, ale wingerman podpowiedział takie ładne rozwiązanie:

http://img5.imageshack.us/img5/314/24241180img2946.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/24241180img2946.jpg/1/w450.png

ale już nie przeżyję zmiany wysokości murka :(

Aga, te przebiśniegi to Ci w ogródku wyrosły? Tegoroczne? :o Jutro skoro świt lecę zobaczyć, czy u mnie się nie zieleni :wink: .

Wyrosły w ogródku, nawet nie wiem kiedy. No, ogródek w sumie już nie mój, bo sprzedany :( :wink: A dziś jadąc do pracy widziałam kilkanaście kluczy kaczek na niebie :D

Hej, też mam pytanie do Ciebie, bo też masz garaż w bryle budynku 8)

Ocieplaliście ścianę i sufit w garażu ??

Garaż macie ogrzewany ?

Hej,

tak, ocieplaliśmy ścianę pomiędzy częścią mieszkalną oraz sufit. Garaż ma kaloryferek pod oknem, ale to tak raczej żeby utrzymać dodatnią temperaturę.

Gość Gosc_gość
Hej, też mam pytanie do Ciebie, bo też masz garaż w bryle budynku 8)

Ocieplaliście ścianę i sufit w garażu ??

Garaż macie ogrzewany ?

Hej,

tak, ocieplaliśmy ścianę pomiędzy częścią mieszkalną oraz sufit. Garaż ma kaloryferek pod oknem, ale to tak raczej żeby utrzymać dodatnią temperaturę.

Tez chcę tak zrobić.

A powiedz mi kiedy ocieplaliście tę ścianę ? przed / po tynkach / w trakcie

i czym - wełna/styropian ? jakieś szczegóły jak to u Was zrobione ? :roll:

cześć

ja jestem z forum groszków i często zaglądam do Twojego dziennika.. ;) Ślędzę Wasze postępy budowlane i nie mogę się doczekać kiedy będziemy na tym etapie;)

Bardzo podoba mi się Wasza podłoga, choć to dopiero jej początki i na 90% też taką kupię pomimo tego, że płytki są krzywe...:)

pozdrawiam wiosennie i gratuluję:)

Tez chcę tak zrobić.

A powiedz mi kiedy ocieplaliście tę ścianę ? przed / po tynkach / w trakcie

i czym - wełna/styropian ? jakieś szczegóły jak to u Was zrobione ? :roll:

o szczegóły to wiesz kogo pytać :wink:

jakos tak niezależnie od tynków przyjechali panowie, którzy potem ocieplali domek. Ocieplaliśmy styropianem (wszędzie mamy styropian) Zrobione tak samo jak na zewnątrz - styropian, siatka, klej...