agakz 02.03.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 cześć ja jestem z forum groszków i często zaglądam do Twojego dziennika.. Ślędzę Wasze postępy budowlane i nie mogę się doczekać kiedy będziemy na tym etapie;) Bardzo podoba mi się Wasza podłoga, choć to dopiero jej początki i na 90% też taką kupię pomimo tego, że płytki są krzywe... pozdrawiam wiosennie i gratuluję Witam w naszych skromnych progach Zobaczysz jak to zleci i też będziecie na tym etapie. Mi teraz czas za szybko biegnie i boję się, że nie zdążymy... Podłoga jest ładna, ale rzeczywiście bardzo widać ugięcie każdej płytki. Chyba układ w jodełkę jednak jest dla nich lepszy. Zastanawaim się tylko teraz nad kolorem drewnianych mebli, bo ta podłoga taka średnia, ani jasna ani ciemna... Bardzo ciemnych mebli nie lubię, a jasniejsze mi się chyba zleją z podłogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Tez chcę tak zrobić. A powiedz mi kiedy ocieplaliście tę ścianę ? przed / po tynkach / w trakcie i czym - wełna/styropian ? jakieś szczegóły jak to u Was zrobione ? o szczegóły to wiesz kogo pytać jakos tak niezależnie od tynków przyjechali panowie, którzy potem ocieplali domek. Ocieplaliśmy styropianem (wszędzie mamy styropian) Zrobione tak samo jak na zewnątrz - styropian, siatka, klej... Dzięki, Pan Zbyszko mi już rozjaśnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 02.03.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Aga, jak pięknie wyglądają te płytki drewnopodobne! Właśnie o taki odcień i fakturę nam chodziło, ale u nas nigdzie takich nie było. Szkoda Murek przy wannie rzeczywiście wygląda lepiej My polecamy farby Beckers. Są rewelacyjne i rzeczywiście można je szorować. Wydają się drogie, ale są tak niesamowicie wydajne, że w rezultacie wychodzi podobnie jak w przypadku innych farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 02.03.2009 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Aga, jak pięknie wyglądają te płytki drewnopodobne! Właśnie o taki odcień i fakturę nam chodziło, ale u nas nigdzie takich nie było. Szkoda Murek przy wannie rzeczywiście wygląda lepiej My polecamy farby Beckers. Są rewelacyjne i rzeczywiście można je szorować. Wydają się drogie, ale są tak niesamowicie wydajne, że w rezultacie wychodzi podobnie jak w przypadku innych farb. Basia i Sławek, Wasze płytki też bardzo ładne, moje są tak pioruńsko krzywe, że nie wiem, czy nie będę się potykać, bo ja dość łatwo się potykam Co do farb, to dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.03.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Wkleiłam (w moich komentarzach) kolor tej farby z jadalni. Trochę blado wyszedł w pełnym slońcu, ale jest najbardziej zbliżony do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.03.2009 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Wkleiłam (w moich komentarzach) kolor tej farby z jadalni. Trochę blado wyszedł w pełnym slońcu, ale jest najbardziej zbliżony do rzeczywistości. Bardzo dziękuję, kolor jest piękny. Umieszałam sobie próbnik Duluxa co prawda, ale chyba nie będę ryzykować i zmałpuję, jeśli można ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 03.03.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Zmałpuj, zmałpuj . Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 03.03.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 a jaki masz plan wobec komina z cegły tak pytam bo u siebie chcę zostawić na wierzchu w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.03.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 a jaki masz plan wobec komina z cegły tak pytam bo u siebie chcę zostawić na wierzchu w salonie nooo właśnie dlatego został tak pięknie wymurowany.... i kozunia miała być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 07.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Matko - Aga - jakie tempo tam u Ciebie! Coraz bardziej domowo się robi - fajnie, fajnie - zazdroszczę nieludzko Transport ciekawy bardzo, dobrze, że kierownica jednak po lewej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 07.03.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Matko - Aga - jakie tempo tam u Ciebie! Coraz bardziej domowo się robi - fajnie, fajnie - zazdroszczę nieludzko Transport ciekawy bardzo, dobrze, że kierownica jednak po lewej Jakie tempo, kochana, zaraz przeprowadzka a nawet kibelka nie ma... Transport sie obawiał troszkę, czy mu się dach nie zarwie... I na wszelki wypadek jechaliśmy bokami, żeby nie spotkać chłopców-radarowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 09.03.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Aga, podałabyś namiar na parkieciarza? Kumpelka szuka teraz na gwałt ale boi się tak z ulicy, a tak to zawsze przetestowana ekipa z góry dzięki Monika PS domek zmienia się w oczach, podziwiam tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.03.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Aga, podałabyś namiar na parkieciarza? Kumpelka szuka teraz na gwałt ale boi się tak z ulicy, a tak to zawsze przetestowana ekipa z góry dzięki Monika PS domek zmienia się w oczach, podziwiam tempo ale ja tego parkieciarza jeszcze nie sprawdziłam, dziś pierwsze spotkanie dopiero... Jak będzie gadał sensownie to wieczorem podam, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 09.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dzięki, zrozumiałam ze masz go z polecenia, zawsze to coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.03.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dzięki, zrozumiałam ze masz go z polecenia, zawsze to coś mam od koleżanki, z tym, że u niej tez dopiero będzie kładł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 10.03.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Aga, u nas mimo jodełki też krzywiznę widać. To, że widać mi nie przeszkadza, krzywizny nie są aż takie żeby się potykać. Jedyny problem to taki, że trzeba się porządnie namachać miotłą, żeby dobrze wymieść kurz/piach z pomiędzy tych nierówności, ale my mamy trochę szersze fugi niż Ty, więc może stąd ten problem. Może jak się dorobimy porządniejszego odkurzacza, to będzie łatwiej. Ale ogólnie z płytek jestem bardzo zadowolona. Co do mebli, to trudno mi tu coś doradzić, u nas było na odwrót tzn. płytki dobierałam do mebli, które dostałam po babci. Tak to wygląda: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ddf6815fe4453eb.html Myślę jednak, że kolor płytek jest dość neutralny i nie powinno z tym być większego problemu. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.03.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Aniu, Twoje meble są piękne, już kiedyś pisałam, że moja babcia miała identyczny bufet Z kolorem to obawiam się po prostu, żeby mi się nie zlał kolor podłogi i stołu Z płytkami nic nie zrobię - skuwać ich nie będę, pewnie się przyzwyczaimy... z tym, że ja się wszędzie potykam więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 10.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 My problem zlewania się płytek z meblami mieliśmy w kuchni. Kolory są bardzo zbliżone, ale nie wyszło tak źle. Lepiej chyba jednak gdy jest jakiś (chociażby niewielki) kontrast. Wszystko zależy też od koloru ścian. No właśnie, jaki będzie u Was będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a jaki masz plan wobec komina z cegły tak pytam bo u siebie chcę zostawić na wierzchu w salonie nooo właśnie dlatego został tak pięknie wymurowany.... i kozunia miała być i co nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 10.03.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Co do mebli i kolorów to się nie wypowiem bo ja jakoś na bakier z tym dobieraniem jestem może weż płytkę pod pachę i idź do salonu z meblami i sobie poprzymierzaj ja jestem zwolenniczką żeby wstawiać do domu to co nam się podoba i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts