Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

cześć

ja jestem z forum groszków i często zaglądam do Twojego dziennika.. ;) Ślędzę Wasze postępy budowlane i nie mogę się doczekać kiedy będziemy na tym etapie;)

Bardzo podoba mi się Wasza podłoga, choć to dopiero jej początki i na 90% też taką kupię pomimo tego, że płytki są krzywe...:)

pozdrawiam wiosennie i gratuluję:)

Witam w naszych skromnych progach :D Zobaczysz jak to zleci i też będziecie na tym etapie. Mi teraz czas za szybko biegnie i boję się, że nie zdążymy... Podłoga jest ładna, ale rzeczywiście bardzo widać ugięcie każdej płytki. Chyba układ w jodełkę jednak jest dla nich lepszy. Zastanawaim się tylko teraz nad kolorem drewnianych mebli, bo ta podłoga taka średnia, ani jasna ani ciemna... Bardzo ciemnych mebli nie lubię, a jasniejsze mi się chyba zleją z podłogą :-?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Gosc_gość

Tez chcę tak zrobić.

A powiedz mi kiedy ocieplaliście tę ścianę ? przed / po tynkach / w trakcie

i czym - wełna/styropian ? jakieś szczegóły jak to u Was zrobione ? :roll:

o szczegóły to wiesz kogo pytać :wink:

jakos tak niezależnie od tynków przyjechali panowie, którzy potem ocieplali domek. Ocieplaliśmy styropianem (wszędzie mamy styropian) Zrobione tak samo jak na zewnątrz - styropian, siatka, klej...

Dzięki, Pan Zbyszko mi już rozjaśnił 8) :lol:

Aga, jak pięknie wyglądają te płytki drewnopodobne! Właśnie o taki odcień i fakturę nam chodziło, ale u nas nigdzie takich nie było. Szkoda :( Murek przy wannie rzeczywiście wygląda lepiej :wink: My polecamy farby Beckers. Są rewelacyjne i rzeczywiście można je szorować. Wydają się drogie, ale są tak niesamowicie wydajne, że w rezultacie wychodzi podobnie jak w przypadku innych farb.

Aga, jak pięknie wyglądają te płytki drewnopodobne! Właśnie o taki odcień i fakturę nam chodziło, ale u nas nigdzie takich nie było. Szkoda :( Murek przy wannie rzeczywiście wygląda lepiej :wink: My polecamy farby Beckers. Są rewelacyjne i rzeczywiście można je szorować. Wydają się drogie, ale są tak niesamowicie wydajne, że w rezultacie wychodzi podobnie jak w przypadku innych farb.

Basia i Sławek, Wasze płytki też bardzo ładne, moje są tak pioruńsko krzywe, że nie wiem, czy nie będę się potykać, bo ja dość łatwo się potykam :wink:

Co do farb, to dzięki za radę :D

Wkleiłam (w moich komentarzach) kolor tej farby z jadalni. Trochę blado wyszedł w pełnym slońcu, ale jest najbardziej zbliżony do rzeczywistości.

Bardzo dziękuję, kolor jest piękny. Umieszałam sobie próbnik Duluxa co prawda, ale chyba nie będę ryzykować i zmałpuję, jeśli można ten :D

Matko - Aga - jakie tempo tam u Ciebie! :o

Coraz bardziej domowo się robi - fajnie, fajnie - zazdroszczę nieludzko :wink:

Transport ciekawy bardzo, dobrze, że kierownica jednak po lewej :)

Jakie tempo, kochana, zaraz przeprowadzka a nawet kibelka nie ma...

Transport sie obawiał troszkę, czy mu się dach nie zarwie... I na wszelki wypadek jechaliśmy bokami, żeby nie spotkać chłopców-radarowców :wink:

Aga, podałabyś namiar na parkieciarza? Kumpelka szuka teraz na gwałt ale boi się tak z ulicy, a tak to zawsze przetestowana ekipa :) z góry dzięki

Monika

PS domek zmienia się w oczach, podziwiam tempo :)

ale ja tego parkieciarza jeszcze nie sprawdziłam, dziś pierwsze spotkanie dopiero... Jak będzie gadał sensownie to wieczorem podam, ok?

Aga, u nas mimo jodełki też krzywiznę widać. :roll: To, że widać mi nie przeszkadza, krzywizny nie są aż takie żeby się potykać. :lol: Jedyny problem to taki, że trzeba się porządnie namachać miotłą, żeby dobrze wymieść kurz/piach z pomiędzy tych nierówności, ale my mamy trochę szersze fugi niż Ty, więc może stąd ten problem. Może jak się dorobimy porządniejszego odkurzacza, to będzie łatwiej. Ale ogólnie z płytek jestem bardzo zadowolona. :)

Co do mebli, to trudno mi tu coś doradzić, u nas było na odwrót tzn. płytki dobierałam do mebli, które dostałam po babci. Tak to wygląda:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ddf6815fe4453eb.html

Myślę jednak, że kolor płytek jest dość neutralny i nie powinno z tym być większego problemu.

Pozdrawiam

Ania

Aniu, Twoje meble są piękne, już kiedyś pisałam, że moja babcia miała identyczny bufet :D Z kolorem to obawiam się po prostu, żeby mi się nie zlał kolor podłogi i stołu :-?

Z płytkami nic nie zrobię - skuwać ich nie będę, pewnie się przyzwyczaimy... z tym, że ja się wszędzie potykam więc... :wink: