agakz 10.03.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 My problem zlewania się płytek z meblami mieliśmy w kuchni. Kolory są bardzo zbliżone, ale nie wyszło tak źle. Lepiej chyba jednak gdy jest jakiś (chociażby niewielki) kontrast. Wszystko zależy też od koloru ścian. No właśnie, jaki będzie u Was będzie? Prawdopodobnie taki jaśniutko zielony jak w Domu z Widokiem Agakz, w klejam jadalnię w świetle dziennym. To chyba najbardziej zbliżony kolor do tego, co jest faktycznie na ścianie. http://lh5.ggpht.com/_06HbgcWgLZE/SaqH1wbPfmI/AAAAAAAAAqQ/vc21QjsptwY/s800/IMG_5966.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.03.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 a jaki masz plan wobec komina z cegły tak pytam bo u siebie chcę zostawić na wierzchu w salonie nooo właśnie dlatego został tak pięknie wymurowany.... i kozunia miała być i co nie będzie? pewnie będzie bo głupio wygląda komin bez... ale nasza córka bardzo źle znosi suche powietrze z kozy, nawet z włączonym nawilżaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.03.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Co do mebli i kolorów to się nie wypowiem bo ja jakoś na bakier z tym dobieraniem jestem może weż płytkę pod pachę i idź do salonu z meblami i sobie poprzymierzaj ja jestem zwolenniczką żeby wstawiać do domu to co nam się podoba i tyle Tylko wiesz, 1) różne mi się podobają a coś trzeba wybrać.... na pewno nie żadne wenge i super nowocześnie 2) jedna płytka a cała podłoga to nie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 10.03.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Aga, Przy takim kolorze ścian meble mogą być bardziej zbliżone do płytek, co innego gdyby ściany były w jakiś beżach czy w brązach, wtedy trzeba już bardziej uważać z kolorami, żeby wnętrze nie sprawiało wrażenia jednej wielkiej brązowej/beżowej dziupli. Nie żeby wnętrza w brązach mi się nie podobały, wręcz przeciwnie – uwielbiam, ale trzeba mieć duże wyczucie w doborze różnych odcieni. A kolorek wybrany przez Ciebie bardzo ładny. My z malowaniem na kolory poczekamy jeszcze trochę do czasu, aż nasz pies podrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.03.2009 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Aga, Przy takim kolorze ścian meble mogą być bardziej zbliżone do płytek, co innego gdyby ściany były w jakiś beżach czy w brązach, wtedy trzeba już bardziej uważać z kolorami, żeby wnętrze nie sprawiało wrażenia jednej wielkiej brązowej/beżowej dziupli. Nie żeby wnętrza w brązach mi się nie podobały, wręcz przeciwnie – uwielbiam, ale trzeba mieć duże wyczucie w doborze różnych odcieni. A kolorek wybrany przez Ciebie bardzo ładny. My z malowaniem na kolory poczekamy jeszcze trochę do czasu, aż nasz pies podrośnie. Mój pies już leciwy jest, dzicko tez już wyrosło z kreatywnych pomysłów odnośnie ścian, więc lecimy od razu, póki zapał w narodzie jest Ja też nie mam nic przeciw beżom i brązom, ale własnie wtedy muszą być mistrzowsko zestawione, żeby nie wyszło nijako.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.03.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Fajne meble:http://www.belvia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 10.03.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 i jeszcze tu stoły: http://www.dekortmeble.pl/kolekcje/stoly_stoliki_okolicznosciowe.htmlpodoba mi się taka konstrukcja dostawek:http://www.dekortmeble.pl/typo3temp/pics/8325359be2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.03.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kurcze, ale Cię załatwił ten płytkarz... brrr.I co teraz? Może jeszcze nie wyschły dobrze...i da się chociaż wierzchnia warstwę ściągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kurcze, ale Cię załatwił ten płytkarz... brrr. I co teraz? Może jeszcze nie wyschły dobrze...i da się chociaż wierzchnia warstwę ściągnąć? wiesz, czekamy aż wyschnie zeby zobaczyć czy w ogle jest różnica w stosunku do reszty. Jak mi się nie uda rozpoznać odkąd zaczyna się na podłodze mieszanka, to zostawimy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 11.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 matko, ale kreatywny ten płytkarz Może będzie dobrze...a bedziesz umiała tak spojrzeć, żeby nie zobaczyć? Bo ja znając siebie to pewnie tak długo bym patrzyła, aż bym zobaczyła A może nie będzie zły ten kolor i resztę domieszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 matko, ale kreatywny ten płytkarz Może będzie dobrze...a bedziesz umiała tak spojrzeć, żeby nie zobaczyć? Bo ja znając siebie to pewnie tak długo bym patrzyła, aż bym zobaczyła A może nie będzie zły ten kolor i resztę domieszać? no nie wiem... może zapomnę? problem w tym, że najpierw robił czystym brązem, a na koniec domieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.03.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 matko, ale kreatywny ten płytkarz Może będzie dobrze...a bedziesz umiała tak spojrzeć, żeby nie zobaczyć? Bo ja znając siebie to pewnie tak długo bym patrzyła, aż bym zobaczyła A może nie będzie zły ten kolor i resztę domieszać? no nie wiem... może zapomnę? problem w tym, że najpierw robił czystym brązem, a na koniec domieszał Co za gość. Obawiał się, że zabraknie czy co? Ciekawe czym się kierował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Guzmanka, po prostu nie myślał w tym momencie, albo myślał o czym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 11.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 no, to nadrobiłam zaległości zdecydowałaś co z okapem w kuchni? podobają mi się dwa pierwsze rozwiązania wanna z białym murkiem lepsza, miałaś nosa podłoga może krzywa, ale bardzo ładna a płytkarz po prostu potrzebuje urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Jasia wróciła Płytkarz to niech sobie jedzie na Seszele jak u mnie skończy Dzięki za pochwały Okap znalazłam jeszcze inny, zabudowany g-k, będę probowała namówic mojego wszystkoumiejacego tatę, żeby mi zbudował. Muszę sfotografować to zdjęcie w gazecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 11.03.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Aga, nie przejmuj się fugami. Pomieszkacie jakieś 2-3 miesiące, a fugi i tak zrobią się szarawe. Mimo dokładnego mycia. My przecież też mamy brązowe Mapei. Co do mebli, to z odcieniami drewna trzeba bardzo uważać. Chcieliśmy dopasować drewno gięte z wybranego przez na kompletu wypoczynkowego do salonu, do koloru pozostałych mebli. Na próbkach wszystko się zgadzało idealnie. Niestety, kiedy przywieźli mebelki już do domu okazało się, że drewno ma odcień lekko czerwonawy Nic nie możemy zrobić, ponieważ przy próbkach napisane było (bardzo małymi literkami, oczywiście), iż kolory drewna mogą się w rzeczywistości nieznacznie różnić. Uważam, ze to nie jest "nieznacznie", ale moich odczuć nikt przecież nie uwzględni Pozostaje nam tylko przyzwyczaić się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Basia i Sławek, zobaczymy na ile ta różnica fugi ostatecznie jest widoczna, mam oczywiście świadomość co się stanie z moimi fugami z czasem, biorąc pod uwagę dziecki i psa Taka uwaga, jak piszesz, o odcieniu mebli jest bardzo popularna, bo jakby co to przecież ostrzegali... Wydaje mi się, że już lepiej wyglądają dwa zupełnie różne kolory np jasny z ciemnym, niż takie o zbliżonym natężeniu a innym odcieniu - typu żółtawy dąb z czerwonawym mahoniem... Ale chyba przesadzam...No ale nie będę targała stołu do sklepu kupując komodę... Bardzo mi się podobają meble kolonialne, ale takie o prostych formach, bez rzeźbień, ale nie wiem jak by to wyszło na tej podłodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 11.03.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Myślę, że do takiej podłogi jak Wasza meble kolonialne będą bardzo pasowały. Gdyby nie to, że nasze meble w salonie mają dopiero niecałe 3 lata, również chętnie zmieniłabym je na proste dębowe, lekko zaokrąglone, w naturalnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Myślę, że do takiej podłogi jak Wasza meble kolonialne będą bardzo pasowały. Gdyby nie to, że nasze meble w salonie mają dopiero niecałe 3 lata, również chętnie zmieniłabym je na proste dębowe, lekko zaokrąglone, w naturalnym kolorze. to jest własnie moje wahanie: ciepły palisander czy naturalny dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 11.03.2009 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Jasia, myślę o takim okapie: http://www.empikfoto.pl/albumy31/15755/615799/previews/24480466_img_3001.jpg jest wysoko, nie zależy mi na niskim bo mój okap to atrapa - pochłaniacz, ponieważ mam wentylację mechaniczną. Wydaje mi sie troche lzejszy, a moja kuchnia malutka jest...Oczywiście kolor nie będzie niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts