Prince 26.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Aga, Coraz piękniej u Ciebie. Niecierpliwie czekam na etap przeprowadzki - wiem, że będzie ślicznie w Waszym groszkowym domku. Co do wydatków, to głowa do góry. Bez lamp można żyć. Bez nowego stołu i sypialni też. Grunt to zamieszkać w swoim domku. A na takie drobiazgi przyjdzie pora. Pozdrawiam serdecznie Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 26.03.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 hej, Aga, w jaki sposób wykończycie linoleum pod ścianami? Jakieś listwy jak od paneli? Miło patrzeć na szybkie wykańczanie pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Sławek 26.03.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Aga, Wy się nie przejmujcie brakiem pieniędzy na wykończenia! Pewnie 90 % budujących spotyka to samo. My też mamy jeszcze bardzo dużo do zrobienia, a komplet wypoczynkowy w salonie kupiliśmy dopiero po 4 miesiącach od zamieszkania. Pozdrawiamy cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.03.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Aga Nie dajcie się, wykończcie się (znaczy się dom) Trzymam mocno kciuki i życzę szybkiej przeprowadzki http://picsrv.fora.pl/images/smiles/new_thumbsup.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.03.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 hej, Aga, w jaki sposób wykończycie linoleum pod ścianami? Jakieś listwy jak od paneli? Miło patrzeć na szybkie wykańczanie pozdrawiam Monika Monika, w planie jest taka listwa samoprzylepna, do linoleum, kupuje się w rolce. Widziałam w Komforcie, ale tam jest złodziejsko drogo wiec pewnie te listwy też mają drogo i muszę poszukać tańszego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.03.2009 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Aga, Coraz piękniej u Ciebie. Niecierpliwie czekam na etap przeprowadzki - wiem, że będzie ślicznie w Waszym groszkowym domku. Co do wydatków, to głowa do góry. Bez lamp można żyć. Bez nowego stołu i sypialni też. Grunt to zamieszkać w swoim domku. A na takie drobiazgi przyjdzie pora. Pozdrawiam serdecznie Ania Aga, Wy się nie przejmujcie brakiem pieniędzy na wykończenia! Pewnie 90 % budujących spotyka to samo. My też mamy jeszcze bardzo dużo do zrobienia, a komplet wypoczynkowy w salonie kupiliśmy dopiero po 4 miesiącach od zamieszkania. Pozdrawiamy cieplutko! Aga Nie dajcie się, wykończcie się (znaczy się dom) Trzymam mocno kciuki i życzę szybkiej przeprowadzki http://picsrv.fora.pl/images/smiles/new_thumbsup.gif Kochani, dzięki za podnoszenie na duchu! Ja wiem, że zawsze tak jest, to już moje czwarte mieszkanie i myślałam, że chociaż plan minimum, bez marmurów i takich tam złoceń zrealizujemy A dodatkowo pojawiły się problemy z pracą powodując megadoła i stres i tak mi jakoś Ale nic, życie toczy się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.03.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 To chyba wpływ pogody, bo wydajesz się być osobą optymistycznie nastawioną do życia. Naprawdę martwisz się, że musisz na początku zabrać stare meble??? Ja też zabieram meble z mieszkania, bo na początek muszą wystarczyć chociaż nie bardzo pasują... Ale dom stoi, a to są tylko meble, które w każdej chwili, gdy się odkujemy będzie można wymienić, a lampy dokupić... Tak się wymądrzam, ale doskonale rozumiem chwile zwątpienia, bo któż ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina N. 26.03.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Właśnie zauważyłam że budujesz w Luboniu:-)Jest tam jeszcze gdzie budować? Moi dziadkowie od strony mamy stamtąd pochodzą i tam kiedyś mieszkałam (Żabikowo)Ach, jaki sentyment mnie ogarnął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 26.03.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 agakz my mieszkamy ponad rok, a jeszcze spimy na materacu , Ty chociaz masz stara sypialnie. Lampy kupilismy po 4-5 msc od przeprowadzki, firan jeszcze nie mam. Dopiero zakladamy podbitke, pozniej rynny. O kostce wokol domu moge pomarzyc, beda kamyszki w dalekiej przyszlosci. I moglabym tak jeszcze dlugo wymienial ale w zyciu bym nie wrocila na stare smieci nawet gdybym wiedziala, ze wykonczeniowka zajmie nam 10 lat (mysle, a wlasciwie mam taka nadzieje, ze tyle to nie potrwa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.03.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 To chyba wpływ pogody, bo wydajesz się być osobą optymistycznie nastawioną do życia. Naprawdę martwisz się, że musisz na początku zabrać stare meble??? Ja też zabieram meble z mieszkania, bo na początek muszą wystarczyć chociaż nie bardzo pasują... Ale dom stoi, a to są tylko meble, które w każdej chwili, gdy się odkujemy będzie można wymienić, a lampy dokupić... Tak się wymądrzam, ale doskonale rozumiem chwile zwątpienia, bo któż ich nie ma wiesz, mozliwe, że gdyby było słońce, to łatwiej by mi przyszło zmagać się z przeciwnościami Co do tych mebli, to jasne, że przeżyję ze starym stołem i łózkiem, choć materac koszmarnie skrzypi Bardziej martwie się o te pomieszczenia, których w starym domku nie mamy - gabinet, garderoba, szafy do wiatrołapu by się przydały, bo wszystko będzie stało w kartonach. Wiem, że to nie koniec swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.03.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Właśnie zauważyłam że budujesz w Luboniu:-) Jest tam jeszcze gdzie budować? Moi dziadkowie od strony mamy stamtąd pochodzą i tam kiedyś mieszkałam (Żabikowo) Ach, jaki sentyment mnie ogarnął... Luboń jest bardzo rozlegly i na pewno jeszcze jest się gdzie budować Żabikowo najładniejsze, ale ceny kosmiczne, chyba, że masz tam coś w spadku po dziadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.03.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 agakz my mieszkamy ponad rok, a jeszcze spimy na materacu , Ty chociaz masz stara sypialnie. Lampy kupilismy po 4-5 msc od przeprowadzki, firan jeszcze nie mam. Dopiero zakladamy podbitke, pozniej rynny. O kostce wokol domu moge pomarzyc, beda kamyszki w dalekiej przyszlosci. I moglabym tak jeszcze dlugo wymienial ale w zyciu bym nie wrocila na stare smieci nawet gdybym wiedziala, ze wykonczeniowka zajmie nam 10 lat (mysle, a wlasciwie mam taka nadzieje, ze tyle to nie potrwa ). Żeby nie było - moja sypialnia to 10-letnie łóżeczko z Ikea, ze skrzypiącym materacem . Na te kostkę to mi strasznie żal kasy, ale ponieważ zerwaliśmy stare ścieżki pod budowę, to rodzice bardzo marudzą, że jest błoto i mam dość tego stękania Firan nie planuję, może bym uszyła rzymskie rolety z białego woalu.... jak znajdę gdzies dokładną instrukcję jak No i zaczynam dzialalnośc Adama Słodowego: zamiast tynku strukturalnego w wiatrołapie zrobię przecierki. Zastanawiam się też nad pomalowaniem starego metalowego żyrandola i kinkietów na biało i dołozeniem kryształków.... A w ogóle to siadam do rozliczenia VAT, może za 6 miesięcy coś skapnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 27.03.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Odjazdowe te Wasze linoleum No gdybyś nie zdradziła,że to lineoleum to zdecydowana większość by myślała, że to wypas drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.03.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Odjazdowe te Wasze linoleum No gdybyś nie zdradziła,że to lineoleum to zdecydowana większość by myślała, że to wypas drewno nooo, egzotyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 28.03.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 aga - gratuluję rocznicy! a obchody...może nietypowe, ale i tak zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 28.03.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 aga - gratuluję rocznicy! a obchody...może nietypowe, ale i tak zazdroszczę dzięki kombatanctwa zazdrościsz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulawasz 31.03.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 wszystkiego najlepszego dla córci, ja już zapomniałam jak to było mieć takie młode dziecko w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 31.03.2009 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 wszystkiego najlepszego dla córci, ja już zapomniałam jak to było mieć takie młode dziecko w domu. Dziękujemy, dziecię tak szybko rośnie, że ja pewnie też ani się obejrzę a zapomnę Ale na razie jest jeszcze bardzo absorbująca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 31.03.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Aga, No pralnie to masz ekskluzywną kobieto, jak sobie przypomnę linoleum z czasów PRL to Twoje naprawdę super egzotyk Co to za ładny groszkowy masz na korytarzu? Tak się zastanawiam jaki pastelowy kolor dać na ściany w kuchni - beż czy groszkowy. a ty jaka masz koncepcję kolorystyczną do mebli Lidingo? I sto lat dla pociechy jest półtora roku starsza od mojego Jaśka, super, że nie odczuje skutków reformy oświaty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 31.03.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Renka, linoleum teraz można kupić wypasione... jakie super wzory mieli we wzorniku... poważnie Ja szukałam taniego i praktycznego rozwiązania. Bardzo tanio to nie było Kolor na schodach bedzie taki sam w salonie. To jest Beckers podpatrzony u K74 W zależności od oświetlenia zmienia odcień - jest ciemniejszy lub jasniejszy, cieplejszy lub chłodniejszy Kuchnię na razie zostawię białą, ale raczej pomaluję takim cieplejszym odcieniem bieli, żeby się nie gryzło z meblami. Mam stosunkowo ciemną podłogę, więc nie będę szaleć z ciemnymi kolorami. Co do reformy oświatowej, to rzeczywiście ją ominęła, choć w naszej szkole zerówka to była normalnie szkoła - zadania domowe itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts