Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

Aga,

Coraz piękniej u Ciebie. Niecierpliwie czekam na etap przeprowadzki - wiem, że będzie ślicznie w Waszym groszkowym domku. :)

Co do wydatków, to głowa do góry. :D Bez lamp można żyć. Bez nowego stołu i sypialni też. :wink: Grunt to zamieszkać w swoim domku. A na takie drobiazgi przyjdzie pora.

Pozdrawiam serdecznie

Ania

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej,

Aga, w jaki sposób wykończycie linoleum pod ścianami? Jakieś listwy jak od paneli? Miło patrzeć na szybkie wykańczanie :)

pozdrawiam

Monika

Monika, w planie jest taka listwa samoprzylepna, do linoleum, kupuje się w rolce. Widziałam w Komforcie, ale tam jest złodziejsko drogo wiec pewnie te listwy też mają drogo i muszę poszukać tańszego źródła :-?

Aga,

Coraz piękniej u Ciebie. Niecierpliwie czekam na etap przeprowadzki - wiem, że będzie ślicznie w Waszym groszkowym domku. :)

Co do wydatków, to głowa do góry. :D Bez lamp można żyć. Bez nowego stołu i sypialni też. :wink: Grunt to zamieszkać w swoim domku. A na takie drobiazgi przyjdzie pora.

Pozdrawiam serdecznie

Ania

Aga, Wy się nie przejmujcie brakiem pieniędzy na wykończenia! Pewnie 90 % budujących spotyka to samo. My też mamy jeszcze bardzo dużo do zrobienia, a komplet wypoczynkowy w salonie kupiliśmy dopiero po 4 miesiącach od zamieszkania.

Pozdrawiamy cieplutko!

Aga

Nie dajcie się, wykończcie się (znaczy się dom) :wink:

Trzymam mocno kciuki i życzę szybkiej przeprowadzki

http://picsrv.fora.pl/images/smiles/new_thumbsup.gif

Kochani, dzięki za podnoszenie na duchu! Ja wiem, że zawsze tak jest, to już moje czwarte mieszkanie :( i myślałam, że chociaż plan minimum, bez marmurów i takich tam złoceń zrealizujemy :roll: A dodatkowo pojawiły się problemy z pracą powodując megadoła i stres i tak mi jakoś :( Ale nic, życie toczy się dalej :)

To chyba wpływ pogody, bo wydajesz się być osobą optymistycznie nastawioną do życia. Naprawdę martwisz się, że musisz na początku zabrać stare meble??? :o :o :o Ja też zabieram meble z mieszkania, bo na początek muszą wystarczyć chociaż nie bardzo pasują... Ale dom stoi, a to są tylko meble, które w każdej chwili, gdy się odkujemy będzie można wymienić, a lampy dokupić... Tak się wymądrzam, ale doskonale rozumiem chwile zwątpienia, bo któż ich nie ma :wink:

agakz my mieszkamy ponad rok, a jeszcze spimy na materacu :roll: , Ty chociaz masz stara sypialnie.

Lampy kupilismy po 4-5 msc od przeprowadzki, firan jeszcze nie mam.

Dopiero zakladamy podbitke, pozniej rynny. O kostce wokol domu moge pomarzyc, beda kamyszki w dalekiej przyszlosci. I moglabym tak jeszcze dlugo wymienial ale w zyciu bym nie wrocila na stare smieci nawet gdybym wiedziala, ze wykonczeniowka zajmie nam 10 lat (mysle, a wlasciwie mam taka nadzieje, ze tyle to nie potrwa :wink: ).

To chyba wpływ pogody, bo wydajesz się być osobą optymistycznie nastawioną do życia. Naprawdę martwisz się, że musisz na początku zabrać stare meble??? :o :o :o Ja też zabieram meble z mieszkania, bo na początek muszą wystarczyć chociaż nie bardzo pasują... Ale dom stoi, a to są tylko meble, które w każdej chwili, gdy się odkujemy będzie można wymienić, a lampy dokupić... Tak się wymądrzam, ale doskonale rozumiem chwile zwątpienia, bo któż ich nie ma :wink:

wiesz, mozliwe, że gdyby było słońce, to łatwiej by mi przyszło zmagać się z przeciwnościami :-? :) Co do tych mebli, to jasne, że przeżyję ze starym stołem i łózkiem, choć materac koszmarnie skrzypi :wink: Bardziej martwie się o te pomieszczenia, których w starym domku nie mamy - gabinet, garderoba, szafy do wiatrołapu by się przydały, bo wszystko będzie stało w kartonach.

Wiem, że to nie koniec swiata :wink:

Właśnie zauważyłam że budujesz w Luboniu:-)

Jest tam jeszcze gdzie budować?

Moi dziadkowie od strony mamy stamtąd pochodzą i tam kiedyś mieszkałam (Żabikowo)

Ach, jaki sentyment mnie ogarnął...

Luboń jest bardzo rozlegly i na pewno jeszcze jest się gdzie budować :D Żabikowo najładniejsze, ale ceny kosmiczne, chyba, że masz tam coś w spadku po dziadku :wink:

agakz my mieszkamy ponad rok, a jeszcze spimy na materacu :roll: , Ty chociaz masz stara sypialnie.

Lampy kupilismy po 4-5 msc od przeprowadzki, firan jeszcze nie mam.

Dopiero zakladamy podbitke, pozniej rynny. O kostce wokol domu moge pomarzyc, beda kamyszki w dalekiej przyszlosci. I moglabym tak jeszcze dlugo wymienial ale w zyciu bym nie wrocila na stare smieci nawet gdybym wiedziala, ze wykonczeniowka zajmie nam 10 lat (mysle, a wlasciwie mam taka nadzieje, ze tyle to nie potrwa :wink: ).

Żeby nie było - moja sypialnia to 10-letnie łóżeczko z Ikea, ze skrzypiącym materacem :wink: . Na te kostkę to mi strasznie żal kasy, ale ponieważ zerwaliśmy stare ścieżki pod budowę, to rodzice bardzo marudzą, że jest błoto i mam dość tego stękania :roll: Firan nie planuję, może bym uszyła rzymskie rolety z białego woalu.... jak znajdę gdzies dokładną instrukcję jak :D

No i zaczynam dzialalnośc Adama Słodowego: zamiast tynku strukturalnego w wiatrołapie zrobię przecierki. Zastanawiam się też nad pomalowaniem starego metalowego żyrandola i kinkietów na biało i dołozeniem kryształków....

A w ogóle to siadam do rozliczenia VAT, może za 6 miesięcy coś skapnie :wink:

Aga,

No pralnie to masz ekskluzywną kobieto, jak sobie przypomnę linoleum z czasów PRL to Twoje naprawdę super egzotyk :lol:

Co to za ładny groszkowy masz na korytarzu? Tak się zastanawiam jaki pastelowy kolor dać na ściany w kuchni - beż czy groszkowy. a ty jaka masz koncepcję kolorystyczną do mebli Lidingo?

I sto lat dla pociechy :D jest półtora roku starsza od mojego Jaśka, super, że nie odczuje skutków reformy oświaty....

Renka, linoleum teraz można kupić wypasione... jakie super wzory mieli we wzorniku... poważnie :wink: Ja szukałam taniego i praktycznego rozwiązania. Bardzo tanio to nie było :-?

Kolor na schodach bedzie taki sam w salonie. To jest Beckers podpatrzony u K74 :D W zależności od oświetlenia zmienia odcień - jest ciemniejszy lub jasniejszy, cieplejszy lub chłodniejszy :D

Kuchnię na razie zostawię białą, ale raczej pomaluję takim cieplejszym odcieniem bieli, żeby się nie gryzło z meblami. Mam stosunkowo ciemną podłogę, więc nie będę szaleć z ciemnymi kolorami.

Co do reformy oświatowej, to rzeczywiście ją ominęła, choć w naszej szkole zerówka to była normalnie szkoła - zadania domowe itd :roll: