Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

Kurcze... wysłałam do kilku osób i zero odzewu, pewnie nikt nie dostał :(

Szukam pomocy...mój kafelkarz zrobił nas totalnie w jajo z terminem, na tzw bezczelniaka i teraz szukam nowego. Chciałam sie zapytać, czy poleciłabyś swojego i ile bierze za metr, bo tak zawierzyłam temu pierwszemu, że nawet nie pytałam o jego cenę. Miał zrobic kosztorys, ale go nie dostałam i nie mam bladego pojęcie po ile teraz ta usługa chodzi.

Aga

dla orientacji cenowej mogę tylko dodac, że mi wyszło 50 PLN/m2 srednio - podłogi, płytki wielkie i małe na ścianach, mozaika, wszystkie szlifowania narożników brodzik z mozaiki i inne wodotryski w tym. Wiem, ze licząc na metry panowie to wszystko wydzielają.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dół się robi coraz piękniejszy! Zainteresowało mnie to obłożenie narożników ścian. Czy to przedłużenie ościeżnic czy niezależne elementy zakrywające ścianę?

Czy takie drzwi lekko podcięte od spodu to łazienkowe? Jeśli tak, to bardzo fajny patent.

Dół się robi coraz piękniejszy! Zainteresowało mnie to obłożenie narożników ścian. Czy to przedłużenie ościeżnic czy niezależne elementy zakrywające ścianę?

Czy takie drzwi lekko podcięte od spodu to łazienkowe? Jeśli tak, to bardzo fajny patent.

Nie wiem dokładnie o ktore miejsce chodzi, ale mam tylko standardowe ościeżnice Pol-skone i tak to wygląda. Drzwi łazienkowe są podcięte, takie rozwiazanie nam zaproponowali zamiast przelotek i moim zdaniem lepiej wygląda :D

Nie wiem dokładnie o ktore miejsce chodzi, ale mam tylko standardowe ościeżnice Pol-skone i tak to wygląda. Drzwi łazienkowe są podcięte, takie rozwiazanie nam zaproponowali zamiast przelotek i moim zdaniem lepiej wygląda :D

Pierwsze zdjęcie w drugim rzędzie. Tam gdzie ta ościeżnica lączy się z listwa podłogową. Wydawało mi się, że drzwi są glęboko osadzone i dodaliście listwę. Ale ewidentnie mi się wydawało :)

Co do drzwi łazienkowych, to patent mi się bardzo spodobał. Nie przepadam za przelotkami.

I te schody, super.

Pierwsze zdjęcie w drugim rzędzie. Tam gdzie ta ościeżnica lączy się z listwa podłogową. Wydawało mi się, że drzwi są glęboko osadzone i dodaliście listwę. Ale ewidentnie mi się wydawało :)

Co do drzwi łazienkowych, to patent mi się bardzo spodobał. Nie przepadam za przelotkami.

I te schody, super.

nic specjalnego tam nie ma. dzrwi sa głeboko bo otwierane do wewnątrz pomieszczenia. Schody sie mozolnie robia, już by mogli skończyć, bo tak pylą, że nic nie mogę sprzątać :roll: :D

hejka :D

Zaglądam jak tylko coś nowego pojawia sie w dzienniku :D

Pięknie wyglądają Fiordy - na inne drzwi nie dam sie przekonać :lol:

A skąd masz drzwi wejściowe bo wlaśnie muszę jakieś wybrać i już sama nie wiem co lepsze no i ceny mnie powalają (ile płaciłaś za swoje może być na priv)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za przeprowadzkę bo to już tuż tuż :p

aniawmuratorze, aniahubi, obie pytacie o drzwi zewnetrzne więc pozwolę sobie hurtem odpowiedzieć :wink:

Drzwi są z Art-tomu, nowy model, kupowane po zdjęciu bo w salonie jeszcze nie mieli. Chcieliśmy dosć tanie, bo mamy południową wystawę i liczymy się z wymianą drzwi na nowe niedługo, bo żadne tego nie wytrzymają. Dlatego zdecydowalismy sie na sosnowe - cena z klamkami, montażem 3400 PLN. Ale ta sosna wyglada mi pod bejsca jak sklejka i dlatego tak sobie mi się widzą. Choć szczerze mówiąc, z czasem coraz przychylniejszym okiem na nie patrzę.

Aga - normalnie za kazdym razem jak powiadomienie na maila dostaję, to mi ciśnienie z emocji skacze i adrenalina się wydziela :)

To juz prawdziwy finisz - jejku, jejku :wink:

Te drzwi zewnętrzne na fotce bardzo fajnie sie prezentują, jak oglądałam te Art Tomy w Voxie, to jakoś dużo droższe modle mi w ręce wpadały, może dlatego jakoś wcale ich nie brałam pod uwagę....

Zrób proszę fotki garderoby "tatoręcznej", bom ciekawa okrutnie :roll: :wink:

Aga - normalnie za kazdym razem jak powiadomienie na maila dostaję, to mi ciśnienie z emocji skacze i adrenalina się wydziela :)

To juz prawdziwy finisz - jejku, jejku :wink:

Te drzwi zewnętrzne na fotce bardzo fajnie sie prezentują, jak oglądałam te Art Tomy w Voxie, to jakoś dużo droższe modle mi w ręce wpadały, może dlatego jakoś wcale ich nie brałam pod uwagę....

Zrób proszę fotki garderoby "tatoręcznej", bom ciekawa okrutnie :roll: :wink:

:D :D :D

garderobę zdejmę, tylko... ona jest taka tyci tyci, że nie wiem jak to zrobić - ma 180 cm szerokosci tylko :-?

Ja tak planuję tę przepprowadzkę, w koncu jestem z zawodu logistykiem/ą ale chyba sobie do końca nie uświadamiam co mnie czeka :o

Gość Gosc_gość

Dobry Wieczorek http://www.talenty.pl/emoticons/169.gif

Aga jak Ci zazdroszczę :o

Ja daleko w polu, a zaczynałem niewiele później niż Ty :-?

W którym miejscu na Spławiu ta szkółka ? bo to przeca mój rejon, a jakoś nie kojarzę :oops:

Mówisz, że posadziłaś krzewuszki ? Ja też :wink: taką jedną z czarnym dachem :lol:

Schody pikne - szkoda, że kartonowe :wink:

Z czego są te białe podstopnice ? nie obawiasz się ich brudzenia ?

I trzymam kciuki za przeprowadzkę http://www.talenty.pl/emoticons/211.gif

Dobry Wieczorek http://www.talenty.pl/emoticons/169.gif

Aga jak Ci zazdroszczę :o

Ja daleko w polu, a zaczynałem niewiele później niż Ty :-?

W którym miejscu na Spławiu ta szkółka ? bo to przeca mój rejon, a jakoś nie kojarzę :oops:

Mówisz, że posadziłaś krzewuszki ? Ja też :wink: taką jedną z czarnym dachem :lol:

Schody pikne - szkoda, że kartonowe :wink:

Z czego są te białe podstopnice ? nie obawiasz się ich brudzenia ?

I trzymam kciuki za przeprowadzkę http://www.talenty.pl/emoticons/211.gif

1. ja się spieszę bo muszę. Ale chyba nie mam świadomosci ile rzeczy nie będzie zrobionych na przeprowadzkę. Nieważne. Kibelek i lodówka są to da się żyć :wink:

2. Szkółka jest na Chrzanowskiej 7. Bardzo niepozorna - stara zaniedbana chata tonie w sadzonkach, sprzedają chyba głównie przez Allegro.

3. Ty to musowo sobie musisz posadzic jakieś krzweuszki-roslinki, tak jak ja groszek :wink:

4.Podstopnice są z białego mdf-u cobym je mogła szmatą traktować. Schody dziś odkryję do czyszczenia to dam ładniejszą fotę.

za kciuki dziękuję. A może się nie dziękuje?? nie wiem :-? :wink:

Kolega Kristofuros ubiegł mnie z zapytaniem o podstopnice. Ja cały czas biję się z myslami czy dać białe, czy jednak takie jak stopnie :roll:

Szkółka jak szkółka, ale jak Ty sie Aga na tych roślinkach znasz, ja wstyd może przyznać ale w tym temacie, nomen omen całkiem zielona jestem :oops:

Garderoba wyszła bardzo zgrabnie!

Kolega Kristofuros ubiegł mnie z zapytaniem o podstopnice. Ja cały czas biję się z myslami czy dać białe, czy jednak takie jak stopnie :roll:

Szkółka jak szkółka, ale jak Ty sie Aga na tych roślinkach znasz, ja wstyd może przyznać ale w tym temacie, nomen omen całkiem zielona jestem :oops:

Garderoba wyszła bardzo zgrabnie!

zielony to calkiem właściwy kolor dla ogrodu, prawda? A skąd wniodek, że się znam? Elfirka mi zrobiła projekt a teraz jadę wg listy i staram się opierać pokusom modyfikacji projektu :wink: Dzis przewaliłam ze 20 taczek humusu, krzyż czuję świetnie a rąk wcale...