Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

A w kotłowni jakie płytki ?

bo to jest raczej pomieszczenie I potrzeby, żeby móc zainstalować całą aparaturę.

w kotłowni mam na podłodze te same co w wiatrołapie - NovaBell, czyli najdroższe w całym domu :lol: To sa takie małe pomieszczenia i nie chciałam dodatkowych cięć kolorystycznych. A na scianach to co było najtańsze w LM z wyłączeniem marmurkowych maziajków :wink:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Własnie sie wybieram do LM w poszukiwaniu tanich niemarmurkowych mazajków :wink: Jakos po weekendzie ruszamy z płytkami w kotłowni.

Ja się ostatnio przeoprowadzałam z kawalerki na 2 pokoje, bez mebli, a ilość rzeczy nagromadzonych w zakamarkach przeróźnych mnie zszokowała - nawet nie chcę mysleć, co teraz będzie... :o

Choć oczywiście z drugiej strony fajnie by było się już pakowac, a tu tyyyyyle pracy jeszcze :-?

Własnie sie wybieram do LM w poszukiwaniu tanich niemarmurkowych mazajków :wink: Jakos po weekendzie ruszamy z płytkami w kotłowni.

Ja się ostatnio przeoprowadzałam z kawalerki na 2 pokoje, bez mebli, a ilość rzeczy nagromadzonych w zakamarkach przeróźnych mnie zszokowała - nawet nie chcę mysleć, co teraz będzie... :o

Choć oczywiście z drugiej strony fajnie by było się już pakować, a tu tyyyyyle pracy jeszcze :-?

to sobie wyobraź, że ja się przeprowadzam z mieszkania 100m2 z piwnicą i garażem tak pełnym klamotów, że auto tam nie parkuje od 5 lat... a najwiecej jest rzeczy i zabawek dziecięcia oczywiscie i same "przydasie" choć już zlikwidowałam potajemnie jej dwa 120-litrowe wory

Aga, pięknie Wam się domek "wykańcza"! Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy lub prawie końcowy ;-) Kuchnia super i na dodatek niedroga! My też mieliśmy w planie Ikea, ale przedrożyła sprawę odleglość - ok. 180 km, do najbliższej Ikea.

Współczuję Tobie oraz wszystkim innym przeprowadzającym! My wyprowadzaliśmy się z całkowicie podpiwniczonego domu (nigdy więcej piwnic!) z wolno stojącym dwu stanowiskowym garażem, w którym mieszkałam ponad 30 lat. To był horror! Przysięgłam sobie, że nigdy się już więcej nie będę się przeprowadzać. Nawet mężowi zapowiedziałam, że w razie, jakby chciał się ze mną rozwieść to on będzie musiał się wynieść, a nie ja :lol: Na dodatek teraz okazało się, że wiele rzeczy niepotrzebnie się pozbyliśmy, a za to inne niepotrzebnie zostawiliśmy.

Życzę wiele cierpliwości i jak najmniej nerwów! Kiedyś nawet przeprowadzka się skończy! :wink:

Moi Drodzy, wszystkim dziękujemy za zyczenia i gratulacje :D

Mieszkamy troche partyzancko i wiele rzeczy jest do zrobienia, ale co tam... poza tym mamy jednak pod bokiem babcię i do niej mozna skoczyć wziąć prysznic, bo u nas łazienka się własnie maluje :wink:

Spało się dobrze, choc ja glównie z Mają bo jakaś taka nerwowa w nocy była, może z emocji i zmęczenia. Oczywiście nie pamiętam co mi się śniło, ale ja nigdy nie pamiętam. Radosć trochę mi psuje sofa do wymiany :evil: oraz brak blatów, ale tato własnie opracowuje wersję pt "trwała prowizorka". Nnie wiem, co bysmy bez niego zrobili.

Nie ma netu i kabłówki, ale na koncu poddasza nad garażem ściagam słabiutki sygnał z liveboxa rodziców :wink:

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego weekendu!

Gratuluję przeprowadzki! :D

Byłabym wdzięczna, gdbyś napisała (może być na priv), ile biorą w Twojej okolicy panowie od układania kostki (chcę porównać stawki) oraz gdzie można zdobyć kostkę granitową "z odzysku" - jeśli gdzieś już o tym wcześniej pisałaś, to przepraszam z góry, że się powtarzam... :oops: :D

Pozdrawiam

Justyna

GRATULACJE!!!!!!!!!!!

Rrrany ale u was pięknie! Naprawdę! Tak się rozmarzyłam.... Jeszcze trochę i u nas będzie znośnie....

Ten taras, to słoneczko! Ach....

spokojnie, 9 miesięcy od rozpoczęcia budowy to u nas było jak u Was, a ja podziwiam, bo łatwiej nowy od początku machnąć niż zabytek rozbudow :D ywać

Gratuluję przeprowadzki! :D

Byłabym wdzięczna, gdbyś napisała (może być na priv), ile biorą w Twojej okolicy panowie od układania kostki (chcę porównać stawki) oraz gdzie można zdobyć kostkę granitową "z odzysku" - jeśli gdzieś już o tym wcześniej pisałaś, to przepraszam z góry, że się powtarzam... :oops: :D

Pozdrawiam

Justyna

Justynko, w naszej okolicy panowie brali około 70 PLN za ułozenie kostki ze wszystkimi materiałami poza kostką, bo ta była z odzysku. My bmielismy własna kostke, zdjętą w pocie czoła przed budowa i oczyszczoną - masa roboty, ale oszczędnośc jest :wink:

Witam, przyłączam się do gratulacji i życzę Wam dużo szczęścia i radości w nowym domu :D

Dzięki za informacje o listwach, czekam na jakieś zdjęcia gotowych :wink:

listwy ostatecznie zostały pomalowane akrylem i na to lakierem bezbarwnym, żeby nie były takie matowe. Fotke powierzchni z bliska zrobię jak przytargam ze starego mieszkania lepsiejszy aparat.

niektórym to dobrze :) Powodzenia i wszelkie szczęśliwości :)

dzięki :D inni za to mają niesamowite łazienki w kamieniu :wink: :D

łazienka jak łazienka - przeprowadzka to jest COŚ :) Ja nie wiem w ogóle czy coś takiego nastapi :):)

Hmmm, to jest prosta? ogromny garaż klamotów, niezywkle przydatnych ale nie ruszanych kilka lat, milusia piwniczka z tłustymi pająkami ciągle do przewiezienia... o kilku szafach szmat nie wspominając. A mnie się już nie chce. Chce mi się kwiatki sadzić w ogródku i tyle!