Renka Grabow 25.10.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Mam pytanie do doświadczonych ogrodników - chcę pozbyć się młodego żywopłotu z ligustru, który zostawiła mi w spadku poprzednia właścicielka działki. Dobre ręce się znalazły, tylko kiedy przesadzać? Teraz, czy wiosną? Dodam jeszcze, że rośliny trzeba będzie przyciąć przed wykopaniem bo wyrosły za wysoko i byłoby je trudno przetransportować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 25.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Teraz wykop i posadź.Warto pozbawić go liści (oberwać), zwłaszcza gdyby to był ligustr pospolity 'Atrovirens'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.10.2007 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź Czy oprócz oberwania liści mogę przyciąć gałęzie? Tak wybujały pozostawione same sobie w tym roku, że to prawdziwe krzaczory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 25.10.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Tak, można przyciąc górę i to nawet mocno, na 30-40cm, ale także skrócić ostrym sekatorem, uszkodzone po wykopaniu korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.10.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 25.10.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Tak, można przyciąc górę i to nawet mocno, na 30-40cm, Teraz na zimę nie przycinałbym aż tak mocno (wiosną to i owszem ). .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 25.10.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Masz rację Pinusie, zapomniałam, że w "ciepłych krajach" rosliny też zimą wymarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts