kubaimycha 03.02.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 9.gnizda blatowe-wysuwane, hermetyczne - ok 1,5tys/szt gniazdo blatowe też fajna rzecz, ale nieprawdą jest cena 1,5 t...choć tanie mimo wszystko nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 03.02.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 A może ktoś wkleić zdjęcie tych gniazd blatowych, bo brzmi zachęcająco, ale pojęcia nie mam jak wygląda. Bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.02.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 http://www.dacter.com.pl/images/tw/powerport01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.02.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 http://www.dacter.com.pl/images/tw/powerport07.jpghttp://www.dacter.com.pl/images/tw/powerport08.jpgSymbol producenta Opis Funkcjonalność i nowoczesny wygląd połączone w jedno System ułatwiający pracę z urządzeniami energetycznymi i elektrycznymiPower Port ® zwiększa funkcjonaloność pomieszczeń kuchennych, dzięki zastosowaniu gniazdek elektrycznych, audiomedialnych czy internetowych tworzy wspaniały system do gabinetów, sal konferencyjnych czy hotelirysunek Wymiary Cena detal. (brutto) 455,66 PLN Jednostka szt. \ http://www.dacter.com.pl/?mode=tw&tw=6680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 03.02.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Serdeczne dzięki Acca5 za szybki odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 03.02.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 pewne rozwiązania dostepne są w Hettich'u, a nie ma ich w Blim'ie. Nasłuchałam się ochów i achów na Bluma i zastanawiam się czy to zasłużone zachwyty, czy te systemy bardzo się różnią. Ktoś ma porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 03.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 No i nasz stolarz większość okuć stosuje z bluma a to co nie ma w blumie, np kosze wysuwane, cargo obracane bierze z hetticha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.02.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ja mam wszystkie rozwiązania w kuchni z Hetticha - szuflady, carga. Nie widziałam rozwiązań bluma, ale to co mam chodzi leciutko i jest funkcjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 04.02.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Jak chodziłam po studiach kuchennych to się pytałam, czy jest różnica pomiędzy hettichem, a blumem. W żadnym nie przyznali wyższości jednego na drugim, mówili, że po prostu pracują na jednej z tych firm " z przyzwyczajenia". Rust korzysta z bluma, a Wrzosowa z hetticha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 04.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 U mojego majstra od kuchni blum był tańszy, jednak faktycznie oferta hetticha jest bogatsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 jest jeszcze Peka.Jak ona wygląda cenowo na tle pozostałych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 a ja się zastanawiam gdzie z tych bardzo nowoczesnych kuchniach trzymać np ziemniaki, cebulę itp? Nie chce mi się biegać za kazdym razem do spiżarki - myślałam właśnie o takich wiklinowych koszach wysuwanych niczym szyflady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 04.02.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 ze swojego doświadczenia dodam: - blat na dopasowanej do użytkowników wysokości; - szafki wiszące takoż; - duże szuflady na pełen wysuw z amortyzatorami; - amortyzatory przy drzwiach do szafek (nie strzelają); - zmywarka; - zlew z dużą komorą, oraz koszyczkiem –ociekaczem; - dozownik na płyn do mycia naczyń; - prowadnice w piekarniku; - wysoka wylewka w kranie do zlewu; - metalowe mydło, które zabija zapachy; - organizer w płytkiej szufladzie na sztućce i inne duperele; - relingi z systemem koszyczków i półeczek - wszystko na miejscu i pod ręką (w małej kuchni bezcenne); - duża lodówka; - taboret ze schodkiem z ikei (wszędzie dosięgam). Jeszcze mi się coś przypomniało . W szafkach narożnych dolnych ażurowe półki obrotowe na słupku - łatwo wszystko wyciągnąć bez nurkowania do środka a ja uważam, ze te półki są kiepskim pomysłem. bardzo dużo miejsca się traci i wszystko z nich spada... ja swoją narożną szafkę ze zwykłą półką uwielbiam, bo jest bardzo pakowna. jakbym miała dużą kuchnię i dużo kasy to bym na pewno zainwestowała w: - piekarnik i mikorofalówkę w słupku; - wypaśny ekspres do kawy; - zestaw sortowników do odpadków w szufladzie; - co najmniej 2 carga; - szafki bez uchwytów; - blat na którym mogłabym kroić, stawiać gorące naczynia i ogólnie kompletnie sie nim nie przejmować… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 04.02.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Tak na marginesie zachecam do samodzielnego wykonania kuchni ...mozna zaoszczedzic 3-5 krotnosc tego co kosztuje w "markowych salonach" i nie ma zadnych roznic ( w sumie w slaonach mebele robia ludzie z tych samych komponentow ))) Jak ktos ma jakies pytania zapraszam na priv - jestem teraz na etapie wlasnej (juz 4 w zyciu) kuchni wiec wszytskie wymiarki i laczenia oraz namiary na hurtownie mam w glowie na biezaco ) Wracajac do systemow cichego i lagodnego zamykania szuflad - zastanawialem sie nad blumowskimi tandemboxami ale w koncu zrezygnowalem z tego rozwiazania - jak sie okazuje w praktyce podobna funkcjonalnosc spelniaja prowadnice kulkowe z pelnym wysuwem i samodomykaniem (ok 10-15 zl za komplet - nie mylic z tandetnymi prowadnicami rolkowymi) wraz z hamulcem pneumatycznym blum (kilka zl za sztuke). Tandemboxy za kilkaset zl bluma tak naprawde sluza bardziej stolarzowi (ze wzgledu na szybki i lawty montaz) niz uzytkownikowi kuchni . Oczywiscie Blum i hettich maja fajne unikalen rozwiazania z ktorych korzystam ale na pewno nie zlece ich zainstalowania wykonawcom z markowych sklepow Jesli chodzi o czas wykonania w brew pozorom nie zajmuje tak duzo - a dla mnie jest to swojego rodzaaju rozrywka i oderwanie sie od innych obowiazkow ( na co dzien jestem informatykiem a nie stolarzem - a wiec kazdy moze ZROBIC sobie kuchnie ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.02.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 warto szufladę na talerze umieścić blisko zmywarki, żeby nie biegać z czystmi talerzami po całej kuchni szafkę (szufladę) na garnki, patelnie itp pod płytą gazową (lub elektyczną). W wąskiej szufladzie obok mieć wszystkie potrzebne sztućce (drewniane łyzki itp). Pod piekarnikiem (w zadudowie) zawrto zrobić wysuwaną szyfladę na wszystkie formy do pieczenia, brytwanki, tortownice, formy do babeczek itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 04.02.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 zamawiając kuchnie nie grało dla mnie roli czy to będzie blum czy hettich (zresztą cena była ta sama) ale w salonie, w którym kupiłam meble, zwrócono moją uwagę na sam efekt domykania. w systemie hettich ładniej to wygląda. szuflada przy końcu spowalnia i jakby dociąga się do szafki. ja zdecydowałam się na hettich, bo bardziej mi się podobał sam proces. ot taki prozaiczny powód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 04.02.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Tak na marginesie zachecam do samodzielnego wykonania kuchni ...mozna zaoszczedzic 3-5 krotnosc tego co kosztuje w "markowych salonach" Łatwo powiedzieć... Marzy mi się kuchnia w takim stylu: http://www.zappalorto.it/galleriazap/entra/entra.html murowana, najlepiej z cegły, i już sam projekt czuję, że mnie przerośnie (żeby było ładnie i funkcjonalnie) No i boję się, że skończy się na tradycyjnych meblach, a bardzo chciałabym ten wiejski klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekgra 04.02.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 zamawiając kuchnie nie grało dla mnie roli czy to będzie blum czy hettich (zresztą cena była ta sama) ale w salonie, w którym kupiłam meble, zwrócono moją uwagę na sam efekt domykania. w systemie hettich ładniej to wygląda. szuflada przy końcu spowalnia i jakby dociąga się do szafki. ja zdecydowałam się na hettich, bo bardziej mi się podobał sam proces. ot taki prozaiczny powód blum ma identyczne rozwiązanie "domykanie szuflad" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldun 04.02.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 a ja będę miał Wurth'a. Zobaczymy jak to sie sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 04.02.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 zamawiając kuchnie nie grało dla mnie roli czy to będzie blum czy hettich (zresztą cena była ta sama) ale w salonie, w którym kupiłam meble, zwrócono moją uwagę na sam efekt domykania. w systemie hettich ładniej to wygląda. szuflada przy końcu spowalnia i jakby dociąga się do szafki. ja zdecydowałam się na hettich, bo bardziej mi się podobał sam proces. ot taki prozaiczny powód blum ma identyczne rozwiązanie "domykanie szuflad" właśnie nie do końca. jak to wyjasnić blum domyka a hettich spowalnia i przyciąga. nie mniej jednak, mało istotny szczegół w całej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts