bezele 04.02.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 właśnie nie do końca. jak to wyjasnić blum domyka a hettich spowalnia i przyciąga. nie mniej jednak, mało istotny szczegół w całej sprawie A widzisz pozwolisz ze nie zgodze się z Toba, istotne jest jakie prowadnice porównywałeś. Zarówno Blum jak i Hettich posiadaja w swojej ofercie podobne systemy prowadnic a wiec : - Blum ; Blumotion w prowadnicy Tandem - Hettich ;Silent System zintegrowanemu w prowadnicach Quadro Także obie prowadnice spowalniaja i domykają a wszysto to dzięki amortyzatorom http://img229.imageshack.us/img229/5659/aortyzator1mh4.jpg Dzięki temu drzwi, fronty górne i szuflady są zamykane delikatnie i cicho, bez uderzania lub odbijania Amortyzator chamuje a spręzyna w prowadnicach dociaga front,im bardziej gwałtowny ruch, tym silniej działają amortyzatory . Nasłuchałam się ochów i achów na Bluma i zastanawiam się czy to zasłużone zachwyty, czy te systemy bardzo się różnią. Ktoś ma porównanie? Podejrzewam że nikt jednoznacznie nie wskaże która z firm jest lepsza, obie firmy są godne polecenia a ich produkty są uznawane na całym swiecie Dla mnie wazne jest to że jak czegos nie dostane w Hetich to dostane w Blumie i na odwrót jak dla mnie firmy te sie uzupełniają i chwała im za to bo wiem że ich produkty sa markowe i niezawodne z długimi gwarancjami Tylko niech nikt sobie nie pomyśli że to kryptoreklama ,po prostu mam w życiu codziennym do czynienia z wszelkmi rodzajami okući ,faktem jest że blizszy kontakt mam z Blumem niz Hettich dlaczego to sam nie wiem może dlatego że firma dłuzej działa na rynku polskim nie wiem.Taka ciekawostka nie dawno firma Blum wypusciła na rynek system SERVO-DRIVE Krótkie naciśnięcie frontu bez uchwytu lub lekkie pociągnięcie za uchwyt wystarczy, żeby szuflady standardowe i szuflady z wysokim frontem otworzyły się automatycznie.Ale niestety koszt zwala z nóg przy szafce z trzema szufladami to koszt 900 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 04.02.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 właśnie nie do końca. jak to wyjasnić blum domyka a hettich spowalnia i przyciąga. nie mniej jednak, mało istotny szczegół w całej sprawie A widzisz pozwolisz ze nie zgodze się z Toba, istotne jest jakie prowadnice porównywałeś. Zarówno Blum jak i Hettich posiadaja w swojej ofercie podobne systemy prowadnic a wiec : - Blum ; Blumotion w prowadnicy Tandem - Hettich ;Silent System zintegrowanemu w prowadnicach Quadro Także obie prowadnice spowalniaja i domykają a wszysto to dzięki amortyzatorom http://img229.imageshack.us/img229/5659/aortyzator1mh4.jpg Dzięki temu drzwi, fronty górne i szuflady są zamykane delikatnie i cicho, bez uderzania lub odbijania Amortyzator chamuje a spręzyna w prowadnicach dociaga front,im bardziej gwałtowny ruch, tym silniej działają amortyzatory a widzisz, o tym nikt mi nic nie mówił. po prostu w salonie pokazano mi dwie szuflady: 1 blum v 2 hettich i zamknięto. widać było różnicę i wzięłam hettich, bo bardziej mi się spodobało. nic, miałabym bluma i tak byłabym zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 04.02.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 wzięłam hettich, bo bardziej mi się spodobało. nic, miałabym bluma i tak byłabym zadowolona. Tak czy owak gratuluje wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 04.02.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 wzięłam hettich, bo bardziej mi się spodobało. nic, miałabym bluma i tak byłabym zadowolona. Tak czy owak gratuluje wyboru a dziękuje, niech służy długo i bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 04.02.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 dzięki tyle odpowiedzi choć i tak nie wiem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 05.02.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 jak sie to mowi "dla chcacego nic trudnego":)i drugie madre przyslowie:"chcesz miec dobrze - zrob sam":))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 05.02.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 jak sie to mowi "dla chcacego nic trudnego":) i drugie madre przyslowie: "chcesz miec dobrze - zrob sam":))) kolega ma rację tylko doba ma niestety 24 godziny a wypadałoby się przespać choć z 5 godzin W takich przypadkach gdy brak czasu na cokolwiek trzeba zapłacić, żeby mieć dobrze zrobione. Właśnie z braku czasu a nie chęci taki smutny lajf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 05.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 )) Jak to sie mawia - "zapracowani i dobrze zorganizowani ludzie (do ktorych wcale sie nie zaliczam) maja czas na wszystko" Moj stary dobry znajomy ma inna dewize:)) Kazda praca (stanowisko pracy) jest tak skonstruowana zeby czlowiek wykonal ja w zwykly 8-godzinny dzien pracy. jesli zostajesz po godzinach i nie dostajesz za to nadliczbowki tzn ze do danej pracy sie nie nadajesz bo po prostu sie nie wyrabiasz - nie potrafisz zorganizowac czasu pracy i nie dzialasz efektywnie:) To tak tytulem zartu ))) nt czasu ktorego nam wszytskim brakuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 05.02.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 i drugie madre przyslowie: "chcesz miec dobrze - zrob sam":))) Z tym to akurat niespecjalnie bym się zgodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 05.02.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 ktos tu chyba ma kosmate mysli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 05.02.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wcale że nie Tylko o stolarce mam jeno mgliste pojęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 05.02.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja mam wszędzie bluma. Wybierz to co tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 05.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 tańszy hettich ale nieznacznie chyba jednak co się da wezmę z Bluma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_kwirynow 06.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 a ja myslalem o czyms innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.02.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 ze swojego doświadczenia dodam: - metalowe mydło, które zabija zapachy; Zafrapowałaś mnie tym metalowym mydłem, co to takiego? U mnie sprawdza się przechowywanie talerzy oraz kubków i szklanek w środkowych szufladach stojących szafek. Wysokość dostępna dla przedszkolaka, dla dorosłych też w miarę wygodnie. Usytuowanie naczyń pod szufladami ze sztućcami usprawnia też rozładowywanie zmywarki W szafce narożnej mam składany kosz cargo, nazywa się to Magic Corner. Wyjeżdża na kształt litery L umożliwiając swobodny dostęp do zawartości i chyba lepiej wykorzystuje miejsce niż obrotowa karuzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 06.02.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Mydło kupiłam w Duce. Wygląda jak stalowa wersja zwykłego mydła. Myjesz tym ręce i one nie śmierdzą (np. po obieraniu ziemniaków). Nie cierpię jak mi ręce śmierdzą cebulą, ziemniakami itp. A Magic Corner jest 100x lepszy od kosza obrotowego, tylko drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.02.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mydło kupiłam w Duce. Wygląda jak stalowa wersja zwykłego mydła. Myjesz tym ręce i one nie śmierdzą (np. po obieraniu ziemniaków). Nie cierpię jak mi ręce śmierdzą cebulą, ziemniakami itp. Zwykłe mydła tego nie potrafią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 07.02.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 hmmm. nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 07.02.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 hmmm. nie. To kupowałaś jakieś dziwne mydła. Moje potrafią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.02.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 warto szufladę na talerze umieścić blisko zmywarki, żeby nie biegać z czystmi talerzami po całej kuchni szafkę (szufladę) na garnki, patelnie itp pod płytą gazową (lub elektyczną). W wąskiej szufladzie obok mieć wszystkie potrzebne sztućce (drewniane łyzki itp). Pod piekarnikiem (w zadudowie) zawrto zrobić wysuwaną szyfladę na wszystkie formy do pieczenia, brytwanki, tortownice, formy do babeczek itp. i z tym sie zgadzam ! nic po bajerach jesli zabraknie uzytecznosci. o wiel trudniej jest uzyskac ergonomie niz tylko ładny efekt. w naszej kuchni lodowka jest obok blatu roboczego i szafki z telerzami, te szafke z kolei od zlewu oddziela zmywarka - wiec wszedzie jest blisko. oczywiscie mikrofala i piekarnik w słupku, a pod nimi blachy, formy itp. pod plyta indukc. (dzisiaj ne wyobrazam sobie innej) garnki i patelnie w dwoch duzych wysuwanych szufladach. poza tym ogromna szuflada na wszelakie sztucce duze i male, wszystkie w jednym miejscu. w kuchni panuje zasada malzonki: wszystko w szafkach, nic na zewnatrz. wlacznie z solniczka, pieprzniczka, cukrem itp .... wszystko pod trwalym, granitowym blatem. zgadzam sie z opinia, ze warto doplacic do dobrych okuć. wybralismy BLUMa z wieczysta gwarancja, kazda szafka i szuflada bezszelestnie sie zamyka. drogo, ale warto. calosc uzupelnia szufelka od CO. od razu wam powiem, ze bylem przeciwnikiem inwestowania w kuchnie. nie widzialem powodow na łożenie sporych kwot na jej cel. dzisiaj uwazam inaczej, w naszym przypadku jest to pomieszczenie gdzie spedzamy sporo czasu, nawet znajomi tam przesiaduja , funkcjonalnosc kuchni mocno ulatwia zycie. za wygode i komfort warto poniesc koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts