Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

właśnie nie do końca. jak to wyjasnić :roll: blum domyka a hettich spowalnia i przyciąga. nie mniej jednak, mało istotny szczegół w całej sprawie :wink:

A widzisz pozwolisz ze nie zgodze się z Toba, istotne jest jakie prowadnice porównywałeś. Zarówno Blum jak i Hettich posiadaja w swojej ofercie podobne systemy prowadnic a wiec :

- Blum ; Blumotion w prowadnicy Tandem

- Hettich ;Silent System zintegrowanemu w prowadnicach Quadro

Także obie prowadnice spowalniaja i domykają a wszysto to dzięki amortyzatorom

http://img229.imageshack.us/img229/5659/aortyzator1mh4.jpg

Dzięki temu drzwi, fronty górne i szuflady są zamykane delikatnie i cicho, bez uderzania lub odbijania Amortyzator chamuje a spręzyna w prowadnicach dociaga front,im bardziej gwałtowny ruch, tym silniej działają amortyzatory

.
Nasłuchałam się ochów i achów na Bluma i zastanawiam się czy to zasłużone zachwyty, czy te systemy bardzo się różnią. Ktoś ma porównanie?

Podejrzewam że nikt jednoznacznie nie wskaże która z firm jest lepsza, obie firmy są godne polecenia a ich produkty są uznawane na całym swiecie Dla mnie wazne jest to że jak czegos nie dostane w Hetich to dostane w Blumie i na odwrót jak dla mnie firmy te sie uzupełniają i chwała im za to bo wiem że ich produkty sa markowe i niezawodne z długimi gwarancjami Tylko niech nikt sobie nie pomyśli że to kryptoreklama ,po prostu mam w życiu codziennym do czynienia z wszelkmi rodzajami okući ,faktem jest że blizszy kontakt mam z Blumem niz Hettich dlaczego to sam nie wiem może dlatego że firma dłuzej działa na rynku polskim nie wiem.Taka ciekawostka nie dawno firma Blum wypusciła na rynek system SERVO-DRIVE Krótkie naciśnięcie frontu bez uchwytu lub lekkie pociągnięcie za uchwyt wystarczy, żeby szuflady standardowe i szuflady z wysokim frontem otworzyły się automatycznie.Ale niestety koszt zwala z nóg przy szafce z trzema szufladami to koszt 900 zł :cry:

• Odpowiedzi 663
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

właśnie nie do końca. jak to wyjasnić :roll: blum domyka a hettich spowalnia i przyciąga. nie mniej jednak, mało istotny szczegół w całej sprawie :wink:

A widzisz pozwolisz ze nie zgodze się z Toba, istotne jest jakie prowadnice porównywałeś. Zarówno Blum jak i Hettich posiadaja w swojej ofercie podobne systemy prowadnic a wiec :

- Blum ; Blumotion w prowadnicy Tandem

- Hettich ;Silent System zintegrowanemu w prowadnicach Quadro

Także obie prowadnice spowalniaja i domykają a wszysto to dzięki amortyzatorom

http://img229.imageshack.us/img229/5659/aortyzator1mh4.jpg

Dzięki temu drzwi, fronty górne i szuflady są zamykane delikatnie i cicho, bez uderzania lub odbijania Amortyzator chamuje a spręzyna w prowadnicach dociaga front,im bardziej gwałtowny ruch, tym silniej działają amortyzatory

a widzisz, o tym nikt mi nic nie mówił. po prostu w salonie pokazano mi dwie szuflady: 1 blum v 2 hettich i zamknięto. widać było różnicę i wzięłam hettich, bo bardziej mi się spodobało. nic, miałabym bluma i tak byłabym zadowolona.

jak sie to mowi "dla chcacego nic trudnego":)

i drugie madre przyslowie:

"chcesz miec dobrze - zrob sam":)))

kolega ma rację tylko doba ma niestety 24 godziny :cry:

a wypadałoby się przespać choć z 5 godzin :roll:

W takich przypadkach gdy brak czasu na cokolwiek trzeba zapłacić, żeby mieć dobrze zrobione.

Właśnie z braku czasu a nie chęci :roll:

taki smutny lajf

:)))

Jak to sie mawia - "zapracowani i dobrze zorganizowani ludzie (do ktorych wcale sie nie zaliczam) maja czas na wszystko"

Moj stary dobry znajomy ma inna dewize:))

Kazda praca (stanowisko pracy) jest tak skonstruowana zeby czlowiek wykonal ja w zwykly 8-godzinny dzien pracy. jesli zostajesz po godzinach i nie dostajesz za to nadliczbowki tzn ze do danej pracy sie nie nadajesz bo po prostu sie nie wyrabiasz - nie potrafisz zorganizowac czasu pracy i nie dzialasz efektywnie:)

To tak tytulem zartu :)))) nt czasu ktorego nam wszytskim brakuje:)

ze swojego doświadczenia dodam:

- metalowe mydło, które zabija zapachy;

Zafrapowałaś mnie tym metalowym mydłem, co to takiego?

U mnie sprawdza się przechowywanie talerzy oraz kubków i szklanek w środkowych szufladach stojących szafek. Wysokość dostępna dla przedszkolaka, dla dorosłych też w miarę wygodnie. Usytuowanie naczyń pod szufladami ze sztućcami usprawnia też rozładowywanie zmywarki

W szafce narożnej mam składany kosz cargo, nazywa się to Magic Corner. Wyjeżdża na kształt litery L umożliwiając swobodny dostęp do zawartości i chyba lepiej wykorzystuje miejsce niż obrotowa karuzela

warto szufladę na talerze umieścić blisko zmywarki, żeby nie biegać z czystmi talerzami po całej kuchni :lol:

szafkę (szufladę) na garnki, patelnie itp pod płytą gazową (lub elektyczną).

W wąskiej szufladzie obok mieć wszystkie potrzebne sztućce (drewniane łyzki itp).

Pod piekarnikiem (w zadudowie) zawrto zrobić wysuwaną szyfladę na wszystkie formy do pieczenia, brytwanki, tortownice, formy do babeczek itp.

i z tym sie zgadzam !

nic po bajerach jesli zabraknie uzytecznosci. o wiel trudniej jest uzyskac ergonomie niz tylko ładny efekt.

w naszej kuchni lodowka jest obok blatu roboczego i szafki z telerzami, te szafke z kolei od zlewu oddziela zmywarka - wiec wszedzie jest blisko. oczywiscie mikrofala i piekarnik w słupku, a pod nimi blachy, formy itp.

pod plyta indukc. (dzisiaj ne wyobrazam sobie innej) garnki i patelnie w dwoch duzych wysuwanych szufladach. poza tym ogromna szuflada na wszelakie sztucce duze i male, wszystkie w jednym miejscu.

w kuchni panuje zasada malzonki: wszystko w szafkach, nic na zewnatrz. wlacznie z solniczka, pieprzniczka, cukrem itp .... wszystko pod trwalym, granitowym blatem.

zgadzam sie z opinia, ze warto doplacic do dobrych okuć. wybralismy BLUMa z wieczysta gwarancja, kazda szafka i szuflada bezszelestnie sie zamyka. drogo, ale warto. calosc uzupelnia szufelka od CO.

od razu wam powiem, ze bylem przeciwnikiem inwestowania w kuchnie. nie widzialem powodow na łożenie sporych kwot na jej cel.

dzisiaj uwazam inaczej, w naszym przypadku jest to pomieszczenie gdzie spedzamy sporo czasu, nawet znajomi tam przesiaduja ;-), funkcjonalnosc kuchni mocno ulatwia zycie. za wygode i komfort warto poniesc koszt ;-)