markdottir 07.02.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 hmmm. nie. To kupowałaś jakieś dziwne mydła. Moje potrafią może mam wrażliwszy nos, albo moje ręce lepiej "łapią" zapachy, ale żadnym mydłem na 100% nie udało mi sie ich usunąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 09.02.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A sortownik na odpady otwierany bez potrzeby rąk ( zwłaszcza oblepionych zagniatanym ciastem )...już był ? http://images34.fotosik.pl/137/a2ee484edff61940.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 10.02.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 A sortownik na odpady otwierany bez potrzeby rąk ( zwłaszcza oblepionych zagniatanym ciastem )...już był ? http://images34.fotosik.pl/137/a2ee484edff61940.jpg chyba jeszcze nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.02.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Nooo Mój kot byłby przeszczęśliwy, jakbym mu taki łatwy dostęp do odpadków zafundowała - i to już posortowanych A tak na serio to na pewno wygodna sprawa - niestety nie przy kocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 11.02.2008 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 i nie przy dzieciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 11.02.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Dzieci to szybko wyrastają z takich zabaw - można tymczasowo założyć jakieś zabezpieczenie Ale kot nie wyrasta - a montować zabezpieczenie na stałe, to już by było przegięcie - łatwo otwieralne drzwi z permanentnym zabezpieczeniem, żeby się łatwo nie otwierały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 11.02.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Siłę, jaką trzeba użyć, aby otworzyć taki sortownik stopą można regulować. Zapewniam Was, że kot musiałby być nie byle jakim lwiątkiem, żeby dobrać się do odpadków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futuro 20.02.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja będę mieć w kuchni szafke narożnikową, zastanawiam się jak ją w srodku zagospodarować. Pomyślałam o takim rozwiązaniu... http://img212.imageshack.us/img212/1097/accessori22hy1.jpg Co o tym myślicie? Szafka na pewno będzie większych rozmiarów, czy w środku, na takim obrotowym koszu zmieszczą się większe garnki, czy talerze?! Może ktoś coś takiego użytkuje i potrafi rozwiać watpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 20.02.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 po 1-sze: jeśli chcesz duze carga, to tylko wysokiej jakości. Jak w takie wysokie cargo załadujesz puszki, słoiki itp, to konstrukcja moze nie wytrzymać. Tu nie warto oszczędzać. po 2-gie: szafka narozna. Ja tam od wszystkich magic-cornerów i kompletnie dla mnie bezsensownych 3/4 koła wolę zwykłe półki + szeroko otwierane drzwi.Z takiego koszta 3/4 koła mojej cioci wszystko spada za ten kosz. no i ile miejsca sie traci.... Ja bym zainwestowała w porządne okucia: zawiasy z amoryzatorami, szuflady blue motion itp.I koniecznie duze szuflady zamiast szafek!O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 20.02.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Czy cargo 60cm szerokie będzie praktyczne? MZ nie. 60 cm to już jest wymiar na szufladę. A cargo to tak jakbyś szuflady druciane musiała wysuwać wszystkie na raz. Kiepski przegląd dolnych poziomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futuro 20.02.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Wielkie dzięki za fachową odpowiedź. Ta szafka narożnikowa będzie zamocowana na słupku, który bedzie można obracac na całej osi, także dostęp myślę że nie bedzie utrudniony. Obawiam sie tylko, czy w momencie kiedy zrobię tam zwykła półkę, bede mogła swobodnie dostać rękoma do jej najciemniejszych miejsc To wiem, że cała powierzchnia szafki nie jest zagospodarowana przy magic.., ale skupiam się tutaj na funkcjonalności i łatwości w dostępie... Co do dużego carga, to zgadzam sie, ze musi być solidnie wykonane, ja poprosiłam o płaskie dno, żeby przypadkiem jakies torebki nie spadały na niższe pólki. Ale to wszystko oczywiście wstępnie, moge jeszcze wszystko zmienić. A szuflady są naprawde wygodne. Tylko co to te 'blu motion'? Chodzi o ciche domykanie?! Acha no i szuflady firmy Blum, sądzę, że naprawde dobrze wykonane również znajda miejsce w mojej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 20.02.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Nie mogę porównać z tym co miałam wcześniej, bo wcześniejsza kuchnia leżała daleko od nowoczesności. Mogę natomiast powiedzieć czy to co mam teraz sprawdza się. szuflady Blum-super wszystkie szafki zabezpieczone spowalniaczami też Blum-rewelacja cargo już teraz norma- wygodne w różnych wymiarach, ale ja przyznaję, że te nie za szerokie chyba są bardziej poręczne, no ale ja nie muszę przechowywać niczego w większych ilościach w kuchni (spiżarnia) magic corner- dla tych paru garnków i patelni sprawdza się w stu procentach, jednak zdecydowanie najwięcej narożna szafka mieści wtedy, gdy są w niej po prostu półki. W starym mieszkaniu przechowywałam na nich zapasy i zawsze było tam miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 20.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja z kolei mam nie najlepsze doświadczenia z obrotowym patentem w szafce narożnej. Mam taki z tworzywa (jak na ktorymś z poprzednich zdjęć), nie koszykowy, był dość drogi. Bardzo trudno sprzątnąć tam pod spodem, trzeba by wszystko zdemontować. Więc wpycham szmatę na jakimś patyku - koszmar. Ponadto jak coś wpadnie - np. pokrywka to trzeba wyciągać róznymi trikami, kolo nie chce się wtedy obrócić, bo się blokuje - dobrze, że mam chude i długie ręce to jakoś sięgam, ale skóra zdarta. Zdarza sie to rzadko, ale tak dwa, trzy razy do roku starczy!!!Te magic corner są bardzo drogie, (a też slyszę, że są problemy) - teraz to w narożnej szafce będę miała łamane drzwiczki i normalną półkę w L - znacznie taniej i bez problemów. możan tam trzymać rzadziej używane "gabarytowe" rzeczy, ale przynajmniej dostęp zawsze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 20.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 witam, mam ogromną prośbę, czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat koszy cargo oraz cornera, czy są dobrej jakości, mam nadzieję,że ktoś z Was słyszał coś na temat produktów tej firmy albo z nich korzysta, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_koty 20.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja mam magic corner ale taki:http://www.dacter.com.pl/images/tw/corner2.jpgJest rewelacyjny!Cargo nie lubię. Miałam w poprzednich meblach i nigdy więcej. Ciężko chodzi, wszystko się telepie, duże z czasem pod ciężarem wypaczają się.Szuflady - wszędzie i w każdych ilościach. Polecam Blumowe metaboxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 20.02.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ja mam kuchnię w kształcie litery U i stąd dwie szafki narożne. Magic corner ładnie wyglądał w sklepie i ... strasznie dużo kosztował. W jednej szafce mam typowy druciany kołowrót 3/4 koła ale dobrej jakości. Mieści przeogromne ilości garnków, patelni i wg mnie jest bardzo ekonomiczny i ergonomiczny. Nie trzymam tam pokrywek (te są w głębokiej szufladzie w słupku) i nic mi nie ucieka. Gary są bardzo łatwo dostępne. W drugiej szafce narożnej mam półkę ale tylko na jednej długości. Trzymam tam rzeczy rzadziej używane a dużych rozmiarów. I to się sprawdza, bo żeby sięgnąć do środka szafki trzeba się mocno schylić lub ... położyć na podłodze. Ale mnie to odpowiada. W części szafki gdzie nie ma półki trzymam miski, wiaderko, i wszelkie duuuuuuuuuuuże rzeczy. I nie narzekam na brak miejsca w kuchni (zaznaczam: nie mam spiżarki!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 20.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Trochę nie na temat - ale nie mogę się powstrzymać. Jaki piękny domek!!! Nawet bardziej podoba mi się niż mój. Śliczny ten dach naczółkowy. I bardzo fajne rozplanowanie wnętrza - a wykonanie i wykończenie wnętrz też bardzo mi się podoba. Ja mam też maly domek, troszkę inny, bo działka z wjazdem "odwrotnym" od południowego zachodu. Sosenka z Horyzontu. Ale na razie w stanie surowym - marzę kiedy będę mogła też zrobić takie zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 21.02.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 el-ka To o moim domku? Bardzo mi miło, domek "szyty" na miarę naszych możliwości finansowych. To taki "kompromis z marzeniami". A zobaczysz, ani się obejrzysz i Twój będzie gotów!! Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 21.02.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Zakład, w którym robiłam meble ma w ofercie akcesoria Bluma, Peki i Rejsa:) Jak się pytałam o inne, to mi mówili, że robią tylko na tych i mogą za nie gwarantować. Co do okuć to nie wiem, czy stosują Rejsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelumpolelum 21.02.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 dzięki za info, już myślałam, że nikt nic nie słyszał o REJSIE;tam ,gdzie będę zamawiała kuchnię mają właśnie w ofercie m.in produkty tej firmy i zaproponowano mi carga rejsu, stąd moje pytanie o ich jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts