Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:D

Same prowadnice kosztują 4,5 za komplet

Metaboxy (zwyczajne) kupowałem za 25 złociszy - są to metalowe boczki szuflad z prowadnicami

Są też boczki blum'a (i innych producentów) za niewiadomoile ("ale skoro pytasz się o cenę to znaczy że ciebie nie stać" - tekst sprzedawcy z ekskluzywnego sklepu ;))

Metaboxy od samych prowadnic różnią się tym, że mają gotowe boczki (róznych wysokości) - czyli nie potrzeba pełnej skrzyni szuflady - wystarczy: spód, tył i front. Takie szuflady (na prowadnicach i metaboxach) same się domykają i maja duża wytrzymałość (ja mam szuflady głębokie (80x28 cm) na garnki i chodzą OK.

Te najdroższe są z regulacją, odbojnikami, itp... bajerami.

Rysuneczki tutaj (u góry metaboxy, u dołu blum'y[/i]

• Odpowiedzi 663
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam zainstalowane metaboxy. Przy zamawianiu zaznaczyłam, że ma być "ciche domykanie", ale niestety szuflady mi "strzelają". Pan najpierw stwierdził, że są źle wyregulowane, a potem powiedział, że on nie wie co ja od niego chcę! (przy zamawianiu nie miał żadnych wątpliwości)

Czy to oznacza, że czegoś nie mam zainstalowanego? I czy można to teraz zainstalować?

Jasiu - firma blum robi i metaboxy i tandemboxy. Oczywiście są i tańsze metaboxy z chin za ok. 10 zł - ale wg. sprzedawcy dużo gorsze. Aż musiałam spojrzeć na pudełko...co kupiłam, uf i wyszło że bluma - nawet dostałam instrukcję montażu :D . Te droższe to tandemboxy.

Jeszcze odnośnik do stronki firmy blum: http://www.blum.pl/webv2.nsf/HTML/PL_02_02!OpenDocument

Witam, o ile blumotion do drzwi jest łatwy do zamontowania dla każdego, to blumotion do szuflad wymaga już specjalistycznego obwiertu dna szuflady kilkoma freazami - nadaje się jedynie do tandemboxów, do metaboxów nie!

Inni oferenci tego typu szuflad mają łatwiejszy, prawie bezproblemowy montaż hamulca w szufladach.

pozdrawiam Tomek

• 3 months później...
Hmm.. jakis czas temu w jakiejs gazetce robili porownanie elementow wyposazenia szafek kuchennych. Byla IKEA i cos tam jeszcze. Wypadlo, ze IKEA znacznie tansza niz to cos (jesli dobrze pamietam to 3-4 krotnie). Nie orientuje sie natomiast zupelnie ile kosztuje wyposazenie szafek w marketach budowlanych; calkiem prawdopodobne, ze mniej niz IKEA.

Jesli chcesz kupić cargo, to dam Ci jedną rade, jeśli można. Nie oszczędzaj na tym, nie kupuj taniego badziewia. Na mechanizmach nie można oszczędzać! Wszystkie produkty w hipermarketach są do d. No chyba że swoje cargo planujesz wysuwać (miec do niego dostep) raz na miesiąc.

Jesli chcesz użytkować cargo na co dzień to polecam takie firmy jak Blum.

Pozdrawiam